|
Vse o vseh rastlinah Za nas z zelenimi prsti ...
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
tigrček
Pridružen/-a: 01.12. 2012, 17:32 Prispevkov: 359 Kraj: videm dobrepolje
|
Objavljeno: 10 Feb 2013 14:28 Naslov sporočila: Kaj vse se da narediti iz paradižnika in ostala vprašanja |
|
|
Zanima me razlika med paradižnikovo kašo, paradižnikovim pirejem, paradižnikovim koncentratom,kako se ga naredi, in vseh ostalih zadevah, kaj lahko naredimo iz paradižnika, da imamo to potem čez zimo, zakaj se paradižnika ne da vlagati tako kot papriko ali kaj drugega.hvalaa |
|
Nazaj na vrh |
|
|
notranjka
Pridružen/-a: 21.06. 2012, 18:51 Prispevkov: 191 Kraj: Notranjska,Menišija 605 mnv
|
Objavljeno: 10 Feb 2013 17:16 Naslov sporočila: |
|
|
Jaz delam samo mezgo.
Čim blj domačo,čim bolj naravno.
http://poosmiinpol.blogspot.com/2012/08/zelenordecerumeno.html
http://poosmiinpol.blogspot.com/2011/09/rdece.html
Recepta sta vbistvu ista,dodajam le različna zelišča ali dodatke.
Enkrat peteršilj,drugič več origana.
Enkrat bučko ali dve,drugič papriko ali feferon.Pač po občutku in kaj je takrat na vrtu za porabit.
Vsako leto naredim več steklenic,vsako leto zmanjka še pred spomladjo.
Kakšnega dam tudi v zamrzovalnik,in ga imam potem za juhe.
Tudi kakšnega miniaturnega vložim,kar med kumaricami ali med papriko. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
tigrček
Pridružen/-a: 01.12. 2012, 17:32 Prispevkov: 359 Kraj: videm dobrepolje
|
Objavljeno: 10 Feb 2013 19:42 Naslov sporočila: |
|
|
pa se lahko to mezgo da tudi v kozarec ali mora biti flaška, dobro izgleda in za kaj vse porabiš lahko to mezgo, takole po občutku koliko dobiš paprike iz sto sadik. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Plamenka
Pridružen/-a: 31.05. 2009, 11:21 Prispevkov: 2043 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 10 Feb 2013 20:54 Naslov sporočila: |
|
|
Jz sem lani naredila precej različnih stvari iz paradižnika:
- nekaj sem jih posušila in zamrznila
- mezga, ki jo uporabljam za pizzo in preliv za špagete (je v kozarčkih)
- paradižnikov sok (tekoči ostanek, ko sem delala paradižnikovo mezgo)
- paradižnikova marmelada (iz rumenih ali zelenih, s sivko)
- ogromno sem jih tudi zamrznila in jih uporabljam za paradižnikovo juho ali za čufte v parad. omaki ali kaj podobnega |
|
Nazaj na vrh |
|
|
notranjka
Pridružen/-a: 21.06. 2012, 18:51 Prispevkov: 191 Kraj: Notranjska,Menišija 605 mnv
|
Objavljeno: 11 Feb 2013 06:31 Naslov sporočila: |
|
|
tigrček,kot je Plamenka napisala.
Jaz jo imam za na pico,malo v kakšno obaro,golaž,za čez testenine,.....
Lahko jo daš seveda tudi v kozarce,jaz imam pač malo več steklenicna zalogi ;)
Koliko dobim paprike,pa tudi po občutku nebi vedela.Vsako leto je drugače,čisto odvisno od poletja . |
|
Nazaj na vrh |
|
|
tigrček
Pridružen/-a: 01.12. 2012, 17:32 Prispevkov: 359 Kraj: videm dobrepolje
|
Objavljeno: 11 Feb 2013 18:17 Naslov sporočila: |
|
|
zakaj se paradižnika ne da vložit |
|
Nazaj na vrh |
|
|
notranjka
Pridružen/-a: 21.06. 2012, 18:51 Prispevkov: 191 Kraj: Notranjska,Menišija 605 mnv
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
tigrček
Pridružen/-a: 01.12. 2012, 17:32 Prispevkov: 359 Kraj: videm dobrepolje
|
Objavljeno: 11 Feb 2013 19:50 Naslov sporočila: |
|
|
hvala,sem precej pogledal , nikjer ni recepta za vlaganje navadnih rdečih paradižnikov, ali so zeleni ali češnjevi. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
tigrček
Pridružen/-a: 01.12. 2012, 17:32 Prispevkov: 359 Kraj: videm dobrepolje
|
Objavljeno: 12 Feb 2013 16:43 Naslov sporočila: |
|
|
Kaj pa če bi poskusil vložiti tako, da bi dal malo kisa vode sladkorja in soli za konzervans in notri češnjeve paradižnike in potem na hitro pastreiziral, ker to da daš notri samo paradižnik brez medija torej vode, kisa česarkoli se meni ne zdi dobro ali pač.Je kdo že tako delal kot bi jaz, a dobro rata. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
bobolino
Pridružen/-a: 09.05. 2010, 14:05 Prispevkov: 2130 Kraj: okolica Maribora
|
Objavljeno: 12 Feb 2013 17:03 Naslov sporočila: |
|
|
Glej, več punc ti je napisalo, da se da paradižnik konzervirati brez vode, pa ne verjameš. Prepričanega prepričevati je pa težko, se strinjaš?
Pri konzerviranju je pa vse en velik eksperiment s sestavinami, vsak dela po svojem okusu, važno je le, da se držiš osnovnih načel. Če ne moreš dočakati pridelka, boš moral nabaviti trgovinski paradižnik in poskusiti. Morda boš zelo zadovoljen in potem delil z nami recept? _________________ "But he that dares not grasp the thorn
should never crave the rose."
Anne Brontë |
|
Nazaj na vrh |
|
|
metuljc
Pridružen/-a: 28.07. 2011, 20:45 Prispevkov: 1867
|
Objavljeno: 12 Feb 2013 17:53 Naslov sporočila: |
|
|
Tigrček, od lastnega teoretiziranja se ni nihče kaj dosti naučil, vsaj do sedaj ne. Očitno nam ne verjameš, pa delaj po svoje, boš vsaj sam kriv za neuspehe in zaslužen za uspehe.
Ker več kot to, da ti nekaj nas, ki imamo skupaj kake 100 let (in še čez) izkušenj, povemo, kako in kaj, ti pa res ni moč pomagati.
Sicer pa, a so semena že vzklila? Ker res ni, da bi zdajle, še ne sredi februarja, ob pol metra snega, paničarili okoli shranjevanja paradižnika, no. Moje zaloge po receptu, do katerega sem dala link, so še velike, pa po kakem drugem tudi, pa še v zamrzovalniku je marsikaj. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
greeny
Pridružen/-a: 25.06. 2008, 18:09 Prispevkov: 888 Kraj: Murska Sobota
|
Objavljeno: 12 Feb 2013 21:04 Naslov sporočila: |
|
|
Super ideje ste dali za ponuc v sezoni, ki sledi. Lani nismo vedeli, kam bi s paradižnikom. Letos bomo . Hvala. _________________ Verde, que te quiero verde! |
|
Nazaj na vrh |
|
|
tigrček
Pridružen/-a: 01.12. 2012, 17:32 Prispevkov: 359 Kraj: videm dobrepolje
|
Objavljeno: 13 Feb 2013 16:59 Naslov sporočila: |
|
|
sejal še nisem, se nič ne mudi, lani sem 20 marca, letos pa bom okoli 20 februarja. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
tigrček
Pridružen/-a: 01.12. 2012, 17:32 Prispevkov: 359 Kraj: videm dobrepolje
|
Objavljeno: 26 Jul 2013 12:53 Naslov sporočila: |
|
|
pa smo prišli do pridelka, sedaj pa tole temo na vrh da mi forumaši sporočite če je kaj novega za paradižnik vložit, pol linkov ki je pripetih pa itak ne dela, tako da nasvete za vlaganje, torej narežeš na koščke brez kisa in česarkoli daš v kozarec zapreš in potem to vreš v vodi 10 minut in to je to, je to pravilen postopek. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
grgr
Pridružen/-a: 28.03. 2010, 21:10 Prispevkov: 154 Kraj: Dolenjske toplice
|
Objavljeno: 26 Jul 2013 13:35 Naslov sporočila: |
|
|
tigrček, zunaj je huda vročina, zato je časa verjetno dovolj.
daj pls preberi kar napišeš, pa vsaj slovnično uredi; stil pač je, kakršen je. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
notranjka
Pridružen/-a: 21.06. 2012, 18:51 Prispevkov: 191 Kraj: Notranjska,Menišija 605 mnv
|
Objavljeno: 26 Jul 2013 16:11 Naslov sporočila: |
|
|
Hm,sem mislila da si kaj novega napisal,kakšen recept ali idejo?
Sem pa preverila tudi vse linke,ki so pripeti in meni delajo vsi.
Se pa že veselim recepta,ki ga boš napisal.
Sedaj je res bolj toplo,tako da je pravi čas za zbiranje receptov _________________ ******************************
http://poosmiinpol.blogspot.com/ |
|
Nazaj na vrh |
|
|
katrinca Administrator foruma
Pridružen/-a: 29.11. 2007, 16:42 Prispevkov: 10188 Kraj: Maribor
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
tigrček
Pridružen/-a: 01.12. 2012, 17:32 Prispevkov: 359 Kraj: videm dobrepolje
|
Objavljeno: 27 Jul 2013 16:43 Naslov sporočila: |
|
|
sem katrinca v nobeni teh tem ni o vlaganju svežega paradižnika
kam so pa izginili drugi prispevki, metuljc pa še nekateri |
|
Nazaj na vrh |
|
|
viktor
Pridružen/-a: 04.07. 2013, 22:32 Prispevkov: 18 Kraj: Celje
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|