Vse o vseh rastlinah Seznam forumov Vse o vseh rastlinah
Za nas z zelenimi prsti ...
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   RSS Feed   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




Kaj vse se da narediti iz paradižnika in ostala vprašanja

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Vse o vseh rastlinah Seznam forumov -> Recepti
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
tigrček



Pridružen/-a: 01.12. 2012, 17:32
Prispevkov: 359
Kraj: videm dobrepolje

PrispevekObjavljeno: 10 Feb 2013 14:28    Naslov sporočila: Kaj vse se da narediti iz paradižnika in ostala vprašanja Odgovori s citatom

Zanima me razlika med paradižnikovo kašo, paradižnikovim pirejem, paradižnikovim koncentratom,kako se ga naredi, in vseh ostalih zadevah, kaj lahko naredimo iz paradižnika, da imamo to potem čez zimo, zakaj se paradižnika ne da vlagati tako kot papriko ali kaj drugega.hvalaa
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
notranjka



Pridružen/-a: 21.06. 2012, 18:51
Prispevkov: 191
Kraj: Notranjska,Menišija 605 mnv

PrispevekObjavljeno: 10 Feb 2013 17:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz delam samo mezgo.
Čim blj domačo,čim bolj naravno.

http://poosmiinpol.blogspot.com/2012/08/zelenordecerumeno.html

http://poosmiinpol.blogspot.com/2011/09/rdece.html

Recepta sta vbistvu ista,dodajam le različna zelišča ali dodatke.
Enkrat peteršilj,drugič več origana.
Enkrat bučko ali dve,drugič papriko ali feferon.Pač po občutku in kaj je takrat na vrtu za porabit.
Vsako leto naredim več steklenic,vsako leto zmanjka še pred spomladjo.

Kakšnega dam tudi v zamrzovalnik,in ga imam potem za juhe.
Tudi kakšnega miniaturnega vložim,kar med kumaricami ali med papriko.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
tigrček



Pridružen/-a: 01.12. 2012, 17:32
Prispevkov: 359
Kraj: videm dobrepolje

PrispevekObjavljeno: 10 Feb 2013 19:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

pa se lahko to mezgo da tudi v kozarec ali mora biti flaška, dobro izgleda in za kaj vse porabiš lahko to mezgo, takole po občutku koliko dobiš paprike iz sto sadik.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Plamenka



Pridružen/-a: 31.05. 2009, 11:21
Prispevkov: 2043
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 10 Feb 2013 20:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jz sem lani naredila precej različnih stvari iz paradižnika:
- nekaj sem jih posušila in zamrznila
- mezga, ki jo uporabljam za pizzo in preliv za špagete (je v kozarčkih)
- paradižnikov sok (tekoči ostanek, ko sem delala paradižnikovo mezgo)
- paradižnikova marmelada (iz rumenih ali zelenih, s sivko)
- ogromno sem jih tudi zamrznila in jih uporabljam za paradižnikovo juho ali za čufte v parad. omaki ali kaj podobnega
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
notranjka



Pridružen/-a: 21.06. 2012, 18:51
Prispevkov: 191
Kraj: Notranjska,Menišija 605 mnv

PrispevekObjavljeno: 11 Feb 2013 06:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

tigrček,kot je Plamenka napisala.
Jaz jo imam za na pico,malo v kakšno obaro,golaž,za čez testenine,.....

Lahko jo daš seveda tudi v kozarce,jaz imam pač malo več steklenicna zalogi ;)

Koliko dobim paprike,pa tudi po občutku nebi vedela.Vsako leto je drugače,čisto odvisno od poletja .
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
tigrček



Pridružen/-a: 01.12. 2012, 17:32
Prispevkov: 359
Kraj: videm dobrepolje

PrispevekObjavljeno: 11 Feb 2013 18:17    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

zakaj se paradižnika ne da vložit
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
notranjka



Pridružen/-a: 21.06. 2012, 18:51
Prispevkov: 191
Kraj: Notranjska,Menišija 605 mnv

PrispevekObjavljeno: 11 Feb 2013 19:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pa saj se da

http://www.uzivajmozdravo.si/dober_tek/recepti/eko/recept?rid=610

http://www.kulinarika.net/recepti/16348/ozimnica/vlozen-paradiznik/

http://www.qulinarica.com/recipes/cesnjev-paradiznik-vlozen-v-slanico/

http://www.kulkuharca.si/vlozena-zelenjava/vlozeni-zeleni-paradiznik/

in še in še receptov,
samo strica googla moraš vprašati Smile
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
tigrček



Pridružen/-a: 01.12. 2012, 17:32
Prispevkov: 359
Kraj: videm dobrepolje

PrispevekObjavljeno: 11 Feb 2013 19:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

hvala,sem precej pogledal , nikjer ni recepta za vlaganje navadnih rdečih paradižnikov, ali so zeleni ali češnjevi.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
tigrček



Pridružen/-a: 01.12. 2012, 17:32
Prispevkov: 359
Kraj: videm dobrepolje

PrispevekObjavljeno: 12 Feb 2013 16:43    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kaj pa če bi poskusil vložiti tako, da bi dal malo kisa vode sladkorja in soli za konzervans in notri češnjeve paradižnike in potem na hitro pastreiziral, ker to da daš notri samo paradižnik brez medija torej vode, kisa česarkoli se meni ne zdi dobro ali pač.Je kdo že tako delal kot bi jaz, a dobro rata.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bobolino



Pridružen/-a: 09.05. 2010, 14:05
Prispevkov: 2130
Kraj: okolica Maribora

PrispevekObjavljeno: 12 Feb 2013 17:03    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Glej, več punc ti je napisalo, da se da paradižnik konzervirati brez vode, pa ne verjameš. Prepričanega prepričevati je pa težko, se strinjaš?

Pri konzerviranju je pa vse en velik eksperiment s sestavinami, vsak dela po svojem okusu, važno je le, da se držiš osnovnih načel. Če ne moreš dočakati pridelka, boš moral nabaviti trgovinski paradižnik in poskusiti. Morda boš zelo zadovoljen in potem delil z nami recept?
_________________
"But he that dares not grasp the thorn
should never crave the rose."
Anne Brontë
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
metuljc



Pridružen/-a: 28.07. 2011, 20:45
Prispevkov: 1867

PrispevekObjavljeno: 12 Feb 2013 17:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tigrček, od lastnega teoretiziranja se ni nihče kaj dosti naučil, vsaj do sedaj ne. Očitno nam ne verjameš, pa delaj po svoje, boš vsaj sam kriv za neuspehe in zaslužen za uspehe. Cool
Ker več kot to, da ti nekaj nas, ki imamo skupaj kake 100 let (in še čez) izkušenj, povemo, kako in kaj, ti pa res ni moč pomagati.
Sicer pa, a so semena že vzklila? Ker res ni, da bi zdajle, še ne sredi februarja, ob pol metra snega, paničarili okoli shranjevanja paradižnika, no. Moje zaloge po receptu, do katerega sem dala link, so še velike, pa po kakem drugem tudi, pa še v zamrzovalniku je marsikaj. rožice
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
greeny



Pridružen/-a: 25.06. 2008, 18:09
Prispevkov: 888
Kraj: Murska Sobota

PrispevekObjavljeno: 12 Feb 2013 21:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Super ideje ste dali za ponuc v sezoni, ki sledi. Lani nismo vedeli, kam bi s paradižnikom. Letos bomo Wink . Hvala.
_________________
Verde, que te quiero verde!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
tigrček



Pridružen/-a: 01.12. 2012, 17:32
Prispevkov: 359
Kraj: videm dobrepolje

PrispevekObjavljeno: 13 Feb 2013 16:59    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

sejal še nisem, se nič ne mudi, lani sem 20 marca, letos pa bom okoli 20 februarja.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
tigrček



Pridružen/-a: 01.12. 2012, 17:32
Prispevkov: 359
Kraj: videm dobrepolje

PrispevekObjavljeno: 26 Jul 2013 12:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

pa smo prišli do pridelka, sedaj pa tole temo na vrh da mi forumaši sporočite če je kaj novega za paradižnik vložit, pol linkov ki je pripetih pa itak ne dela, tako da nasvete za vlaganje, torej narežeš na koščke brez kisa in česarkoli daš v kozarec zapreš in potem to vreš v vodi 10 minut in to je to, je to pravilen postopek.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
grgr



Pridružen/-a: 28.03. 2010, 21:10
Prispevkov: 154
Kraj: Dolenjske toplice

PrispevekObjavljeno: 26 Jul 2013 13:35    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

tigrček, zunaj je huda vročina, zato je časa verjetno dovolj.
daj pls preberi kar napišeš, pa vsaj slovnično uredi; stil pač je, kakršen je.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
notranjka



Pridružen/-a: 21.06. 2012, 18:51
Prispevkov: 191
Kraj: Notranjska,Menišija 605 mnv

PrispevekObjavljeno: 26 Jul 2013 16:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hm,sem mislila da si kaj novega napisal,kakšen recept ali idejo?
Sem pa preverila tudi vse linke,ki so pripeti in meni delajo vsi.

Se pa že veselim recepta,ki ga boš napisal.
Sedaj je res bolj toplo,tako da je pravi čas za zbiranje receptov Smile
_________________
******************************

http://poosmiinpol.blogspot.com/
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
katrinca
Administrator foruma


Pridružen/-a: 29.11. 2007, 16:42
Prispevkov: 10188
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: 27 Jul 2013 08:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tigrček, a tele teme si pogledal?

Sušenje paradižnika
Marmelada iz zelenih paradižnikov
Paradižnik - zelen v zimskih shrankih
Šalša
Paradižnik pelati vložen
_________________
Katrinčin okrasni vrt
Katrinčin uporabni vrt
ZELENI KROG - organizirana menjava semen in rastlin
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
tigrček



Pridružen/-a: 01.12. 2012, 17:32
Prispevkov: 359
Kraj: videm dobrepolje

PrispevekObjavljeno: 27 Jul 2013 16:43    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

sem katrinca v nobeni teh tem ni o vlaganju svežega paradižnika
kam so pa izginili drugi prispevki, metuljc pa še nekateri
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
viktor



Pridružen/-a: 04.07. 2013, 22:32
Prispevkov: 18
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: 27 Jul 2013 18:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

http://www.qulinarica.com/recipes/cesnjev-paradiznik-vlozen-v-slanico/

Tole je zate.
_________________
ViktorH
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Vse o vseh rastlinah Seznam forumov -> Recepti
Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.