|
Vse o vseh rastlinah Za nas z zelenimi prsti ...
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
katrinca Administrator foruma
Pridružen/-a: 29.11. 2007, 16:42 Prispevkov: 10188 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: 22 Apr 2010 07:44 Naslov sporočila: Konvekcijska pečica |
|
|
Eno izmed lepih daril ki sem jih dobila, je tudi konvekcijska pečica Montiss. Res je, da sem si jo že dolgo želela
No včeraj sem jo preizkusila. Krompir sem narezala na debelejše krhlje, ga marinirala z soljo, gorčico, hudo papriko v prahu in nekaj kapljicami olja, potem pa poskušala naložiti na rešeta. Neuspešno, ker je vse popadalo skozi. Zato sem vzela alu folijo, jo dala na rešeta, nanj pa krompir. In vklopila na 30 minut, 250°C. Že po 10 minutah je bil krompir na zgornji rešetki hrustljavo, rjavo zapečen in odličen. Tisti na spodnji rešetki pa še skoraj surov. In sem postopek ponovila. Vsekakor je bil tako pečen krompir najboljši kar sem ga kadarkoli jedla.
Ampak potem smo začeli debatirati in porajala so se vprašanja. Že vso jutro brskam po spletu, pa odgovora nisem našla. Sem pa prebrala, da mikrovalovna pečica hrano dobesedno naredi mrtvo. No, mene tako nikoli ni prepričala.
Torej zanima me:
1. Kaj se zgodi z hrano ob tako visokih temperaturah?
2. Predvsem pa kako je z različnimi olji?
Obstaja kaka znanstvena razlaga? _________________ Katrinčin okrasni vrt
Katrinčin uporabni vrt
ZELENI KROG - organizirana menjava semen in rastlin |
|
Nazaj na vrh |
|
|
muha
Pridružen/-a: 29.11. 2007, 15:47 Prispevkov: 10107
|
Objavljeno: 22 Apr 2010 13:09 Naslov sporočila: |
|
|
Konvekcijska pečica . Je to neke vrste mikrovalovka? Ime sem že zasledila, to je pa tudi vse, kar vem o njej . |
|
Nazaj na vrh |
|
|
katrinca Administrator foruma
Pridružen/-a: 29.11. 2007, 16:42 Prispevkov: 10188 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: 22 Apr 2010 14:20 Naslov sporočila: |
|
|
Ne, muha, nima nič veze z mikrovalovno. Je pečica v kateri kroži vroč zrak.
Mene zanima samo kaj se z živili dogaja, predvsem koliko različna olja pri segrevanju postajajo strupena.
Je pa zanimivo, da je bilo v Sloveniji prodano toliko teh pečic, na spletu pa je zelo malo zapisano. Kot da jih imajo ljudje za gledat, ne pa za uporabljat _________________ Katrinčin okrasni vrt
Katrinčin uporabni vrt
ZELENI KROG - organizirana menjava semen in rastlin |
|
Nazaj na vrh |
|
|
linda
Pridružen/-a: 26.02. 2008, 21:14 Prispevkov: 1498 Kraj: nekje na štajerskem
|
Objavljeno: 22 Apr 2010 21:12 Naslov sporočila: |
|
|
Konvekcijske pečice še sicer nimam.
Meni osebno je naredila vtis kokosova mast.Veliko jo uporabljam za kuho.Najprej sem jo uporabljala samo zase,sedaj pa jo uživamo vsi-nekateri sicer nevede _________________ "Ko pride prepreka v naravi išči leka." |
|
Nazaj na vrh |
|
|
lilija
Pridružen/-a: 13.04. 2010, 10:44 Prispevkov: 296 Kraj: Škrilje-Kurešček 620 nadmorske v.
|
Objavljeno: 24 Apr 2010 22:41 Naslov sporočila: pečica |
|
|
Pečico uporabljam že celo let skoraj vsak dan.Krompir pomfri, ki se zgoraj ob robu speče,obrnem-premešam da se zarumeni še spodnji.Olja skoraj ne uprabim, ker ima meso svojo maščobo, zelenjavo pa malo pokapam z olivnim oljem.Ribe so čudovite in nič ne smrdi prostor.Ostalo pa še če bo kaj zanimanja.Pomri pečem na gosti mreži, alu folijo uporabim za narastke, ker se bolj kuha, ni dovolj kroženja vročega zraka. _________________ Lep in uspešen dan |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|