Vse o vseh rastlinah Seznam forumov Vse o vseh rastlinah
Za nas z zelenimi prsti ...
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   RSS Feed   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




Konvekcijska pečica

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Vse o vseh rastlinah Seznam forumov -> Čiv čiv, čvek čvek
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
katrinca
Administrator foruma


Pridružen/-a: 29.11. 2007, 16:42
Prispevkov: 10188
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: 22 Apr 2010 07:44    Naslov sporočila: Konvekcijska pečica Odgovori s citatom

Eno izmed lepih daril ki sem jih dobila, je tudi konvekcijska pečica Montiss. Res je, da sem si jo že dolgo želela Wink
No včeraj sem jo preizkusila. Krompir sem narezala na debelejše krhlje, ga marinirala z soljo, gorčico, hudo papriko v prahu in nekaj kapljicami olja, potem pa poskušala naložiti na rešeta. Neuspešno, ker je vse popadalo skozi. Zato sem vzela alu folijo, jo dala na rešeta, nanj pa krompir. In vklopila na 30 minut, 250°C. Že po 10 minutah je bil krompir na zgornji rešetki hrustljavo, rjavo zapečen in odličen. Tisti na spodnji rešetki pa še skoraj surov. In sem postopek ponovila. Vsekakor je bil tako pečen krompir najboljši kar sem ga kadarkoli jedla.
Ampak potem smo začeli debatirati in porajala so se vprašanja. Že vso jutro brskam po spletu, pa odgovora nisem našla. Sem pa prebrala, da mikrovalovna pečica hrano dobesedno naredi mrtvo. No, mene tako nikoli ni prepričala.
Torej zanima me:
1. Kaj se zgodi z hrano ob tako visokih temperaturah?
2. Predvsem pa kako je z različnimi olji?

Obstaja kaka znanstvena razlaga?
_________________
Katrinčin okrasni vrt
Katrinčin uporabni vrt
ZELENI KROG - organizirana menjava semen in rastlin
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
muha



Pridružen/-a: 29.11. 2007, 15:47
Prispevkov: 10107

PrispevekObjavljeno: 22 Apr 2010 13:09    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Konvekcijska pečica Confused Rolling Eyes . Je to neke vrste mikrovalovka? Ime sem že zasledila, to je pa tudi vse, kar vem o njej Embarassed Embarassed .
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
katrinca
Administrator foruma


Pridružen/-a: 29.11. 2007, 16:42
Prispevkov: 10188
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: 22 Apr 2010 14:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ne, muha, nima nič veze z mikrovalovno. Je pečica v kateri kroži vroč zrak. Wink

Mene zanima samo kaj se z živili dogaja, predvsem koliko različna olja pri segrevanju postajajo strupena. Wink

Je pa zanimivo, da je bilo v Sloveniji prodano toliko teh pečic, na spletu pa je zelo malo zapisano. Rolling Eyes Kot da jih imajo ljudje za gledat, ne pa za uporabljat Rolling Eyes
_________________
Katrinčin okrasni vrt
Katrinčin uporabni vrt
ZELENI KROG - organizirana menjava semen in rastlin
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
linda



Pridružen/-a: 26.02. 2008, 21:14
Prispevkov: 1498
Kraj: nekje na štajerskem

PrispevekObjavljeno: 22 Apr 2010 21:12    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Konvekcijske pečice še sicer nimam.
Meni osebno je naredila vtis kokosova mast.Veliko jo uporabljam za kuho.Najprej sem jo uporabljala samo zase,sedaj pa jo uživamo vsi-nekateri sicer nevede Wink
_________________
"Ko pride prepreka v naravi išči leka."
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
lilija



Pridružen/-a: 13.04. 2010, 10:44
Prispevkov: 296
Kraj: Škrilje-Kurešček 620 nadmorske v.

PrispevekObjavljeno: 24 Apr 2010 22:41    Naslov sporočila: pečica Odgovori s citatom

Pečico uporabljam že celo let skoraj vsak dan.Krompir pomfri, ki se zgoraj ob robu speče,obrnem-premešam da se zarumeni še spodnji.Olja skoraj ne uprabim, ker ima meso svojo maščobo, zelenjavo pa malo pokapam z olivnim oljem.Ribe so čudovite in nič ne smrdi prostor.Ostalo pa še če bo kaj zanimanja.Pomri pečem na gosti mreži, alu folijo uporabim za narastke, ker se bolj kuha, ni dovolj kroženja vročega zraka.
_________________
Lep in uspešen dan
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Vse o vseh rastlinah Seznam forumov -> Čiv čiv, čvek čvek
Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.