Vse o vseh rastlinah Seznam forumov Vse o vseh rastlinah
Za nas z zelenimi prsti ...
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   RSS Feed   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




Kis iz vina
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Vse o vseh rastlinah Seznam forumov -> Recepti
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Tiana



Pridružen/-a: 06.05. 2013, 13:17
Prispevkov: 41
Kraj: Savinjska

PrispevekObjavljeno: 19 Nov 2013 11:19    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Potem pa res ne vem, kaj mi vsa ta leta zlivamo na solato.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
franc



Pridružen/-a: 18.04. 2008, 17:38
Prispevkov: 1939
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: 24 Dec 2013 21:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Danes sem flaširal kis, ki sem ga napravil po objavljenem receptu, dober je.
Vera imela si prav glede alkohola, ta se tvori v narezanih jabolkah ko nekaj časa stojijo v posodi, da porjavijo.
_________________
Narava vedno najde pot
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
vera



Pridružen/-a: 26.10. 2013, 18:47
Prispevkov: 196

PrispevekObjavljeno: 12 Feb 2015 17:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ćž
_________________
vdova


Nazadnje urejal/a vera 23 Apr 2015 21:01; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
vera



Pridružen/-a: 26.10. 2013, 18:47
Prispevkov: 196

PrispevekObjavljeno: 12 Feb 2015 17:17    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ćž
_________________
vdova


Nazadnje urejal/a vera 23 Apr 2015 21:01; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Stric Marč



Pridružen/-a: 22.09. 2012, 20:35
Prispevkov: 120
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: 05 Mar 2015 18:33    Naslov sporočila: Komentar na kumaričin in paradižnikov kis Odgovori s citatom

Vera, zanimiv poskus. Vsaka rastlina, ki vsebuje sladkor, lahko alkoholno zavreje in nadalje oksidira v kis. Na ta način bi lahko pripravil celo koprivin kis, le sladkor bi moral dodati. Jaz sem poskusi izdelati koprivino vino iz zmletih kopriv in dodanega sladkorja. Ni prišlo do gnitja, pač pa do alkoholnega vrenja. Ko sem vsebino precedil, je koprivino vino ( zelene barve) še vedno stabilno. Okus pa ima podoben kakšnehu hrušovcu iz tepk. Če pa bi nadaljeval proces ( sladkorja ne sme biti preveč, ker je konservans), bi pristal pri kisu. Ko sem delal tropotčev sirup in varčeval s sladkorjem, sem pridelal tropotčev kis. Ima izrazit vonj po ocetu.
Mislim, da je preiskus več vreden, kot desetine prepisanih knjig in člankov na spletu, za katere avtorje sploh ne poznamo. Poskus boš seveda moral ponoviti in morda pripraviti nekaj vzorcev za testiranje. Morda pa bo to celo kdaj nov tržni produkt med paleto prehrambenih artiklov. Bravo! Kar nadaljuj z delom.
_________________
Stric Marč
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
vera



Pridružen/-a: 26.10. 2013, 18:47
Prispevkov: 196

PrispevekObjavljeno: 05 Mar 2015 20:26    Naslov sporočila: Re: Komentar na kumaričin in paradižnikov kis Odgovori s citatom

[čć
_________________
vdova
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Vse o vseh rastlinah Seznam forumov -> Recepti
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.