Vse o vseh rastlinah Seznam forumov Vse o vseh rastlinah
Za nas z zelenimi prsti ...
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   RSS Feed   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




Kaj smo pa danes jedli.....
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4, 5  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Vse o vseh rastlinah Seznam forumov -> Recepti
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
katrinca
Administrator foruma


Pridružen/-a: 29.11. 2007, 16:42
Prispevkov: 10188
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: 13 Avg 2010 11:13    Naslov sporočila: Kaj smo pa danes jedli..... Odgovori s citatom

Včasih ni ideje kaj skuhati, pa bo mogoče komu prav prišla ta rubrika Wink

Danes sem se že navsezgodaj podila po Pohorju. Ura hitre hoje navzgor in teka navzdol in pokurila kar nekaj kalorij.

Zato sem se malo bolj kulinarično razvajala.
Marelični skutni cmoki in preliv iz kisle smetane in sladkorja. Posip: semena industrijske konoplje.

Za kosilo pa pražene šitake v smetanovi omaki z ščepcem žafrana in stopljenega sira Brie. Zraven domači široki rezanci iz naše Radvanjske tržnice. Šitake mi je prinesla moja prijateljica in članica našega foruma. Zrasle so v njenem gozdu na deblih z vstavlenimi miceljni. Mnjami.
Wink
_________________
Katrinčin okrasni vrt
Katrinčin uporabni vrt
ZELENI KROG - organizirana menjava semen in rastlin


Nazadnje urejal/a katrinca 17 Okt 2011 09:25; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Jasminka



Pridružen/-a: 24.06. 2008, 14:40
Prispevkov: 1314
Kraj: Slovenj Gradec

PrispevekObjavljeno: 17 Okt 2011 09:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tale rubrika pa ni zaživela, bom pa jaz dala današnjo idejo za kosilo, ki je zelo preprosta:
Od včeraj mi je ostala goveja juha in nekaj mesa, zato bom pripravila še samo krompirjev "zos" s kumaricami.
_________________
Po Koroškem, po Krajnskem že ajda zori,
eno dekle jo žanje jo glavca boli.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
katrinca
Administrator foruma


Pridružen/-a: 29.11. 2007, 16:42
Prispevkov: 10188
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: 17 Okt 2011 12:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zelo dobro Jasminka. Včasih smo to doma jedli skoraj vsako soboto, z kuhano govedino iz juhe Wink

No, jaz vsak ponedeljek jem tisto kar prinesem od tete. Poleg tega da nahrani razširjeno familijo nam še za domov nadeva. Včeraj riž z zelenjavo, gibanico, juho, ajdove štruklje. Gibanico sem pojedla že včeraj, za malico riž in paradižnikovo solato, za kosilo juho, za zgodnjo večerjo si pa štruklje pripravim z smetanovo omako in paradižnikovo solato.

Nasploh pa še nobeno leto nisem tako dobro jedla kot letos. Paradižnikova solata s papriko, bučkami, baziliko, bučnim oljem in kruhom ali sirom. Vsak dan, 2x na dan. Smo prišparali na elektriki Wink No, ker se prehranjujem sezonsko, pa pride zdaj obdobje kisle repe, fižola, črne redkve, endivije, pa testenin in šalše.
_________________
Katrinčin okrasni vrt
Katrinčin uporabni vrt
ZELENI KROG - organizirana menjava semen in rastlin
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
katrinca
Administrator foruma


Pridružen/-a: 29.11. 2007, 16:42
Prispevkov: 10188
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: 17 Okt 2011 16:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mnjami, so bili štruklji dobri. Pri omaki sem pa spet malo eksperimentirala in je odlično izpadlo.

GOBOVA OMAKA S KISLO SMETANO, GORGONZOLO, ŽAJBLOM IN PARMEZANOM
Recept: v malo vode sem prekuhala posušene na tanke lističe narezane jurčke, pa malo žajbla, popra, kisle smetane, gorgonzole in na koncu umešala še malo naribanega parmezana. Res dobro in bom ponovila Wink
_________________
Katrinčin okrasni vrt
Katrinčin uporabni vrt
ZELENI KROG - organizirana menjava semen in rastlin
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
katrinca
Administrator foruma


Pridružen/-a: 29.11. 2007, 16:42
Prispevkov: 10188
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: 08 Dec 2011 12:28    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Danes sem spet tako dobro jedla, da moram zabeležit Wink Zelenjavna juha! In to iz mojih shrankov Wink No, verjetno je zato tako dobra Wink Laughing Laughing Sem vso poletje vlagala v kozarce tisto, kar je bilo viška v kuhinji. Paradižnik, papriko, čebulo, bučke, korenček, bazliko, peteršilj, drobnjak itd. in dodala veliko soli. Ker sem to počela prvič, me je bilo kar malo strah. A shranki se odlično držijo in niti "tapravi moški" jih ne odpre brez pomoči noža. Uporabno za marsikaj! Zelenjavna juha tako, da se doda nekaj vode, pa ščepec zmletih čilijev in kisla smetana. Mnjami! U, sem se spomnila, da bi zraven pasale palačinke...... To bo moj jedilnik za jutri. Zelenjavna juha + palačinke z marmelado Demetre. Wink
_________________
Katrinčin okrasni vrt
Katrinčin uporabni vrt
ZELENI KROG - organizirana menjava semen in rastlin
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Darso



Pridružen/-a: 31.03. 2010, 11:05
Prispevkov: 663

PrispevekObjavljeno: 08 Dec 2011 12:48    Naslov sporočila: kosilo Odgovori s citatom

Eh, kaj to pišeš... zdaj pridejo na vrsto krvavice in klobasice, pa zelje in repa.... to bo prava fešta, pa še vedno imam paradižnik v kleti. lp Darja
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
katrinca
Administrator foruma


Pridružen/-a: 29.11. 2007, 16:42
Prispevkov: 10188
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: 08 Dec 2011 13:09    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Laughing Laughing Laughing Kisla repa in zelje sta tudi mnjami, ja..... Laughing Laughing Laughing Jem v glavnem tisto, kar pridelam. Wink Svinje pač nisem Wink Zato je ni na jedilniku Wink
_________________
Katrinčin okrasni vrt
Katrinčin uporabni vrt
ZELENI KROG - organizirana menjava semen in rastlin
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
muha



Pridružen/-a: 29.11. 2007, 15:47
Prispevkov: 10107

PrispevekObjavljeno: 08 Dec 2011 13:13    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tudi jaz sem imela opoldanski obrok iz zelenjavnih zalog, nekaj, kar smo v mojem otroštvu jedli zelo pogosto, moji družini pa ne gre dol, zato skuham le zase: na rezine narezana repa, korenje, krompir, skuhano v slani vodi in zabeljeno z ocvirki. Polovica je ostala še za jutri.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Demetra



Pridružen/-a: 02.03. 2011, 19:59
Prispevkov: 259
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: 08 Dec 2011 14:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sem imela namen skuhati naše domače kislo zelje vsaj enkrat na teden (to pomeni zelje dva dni na teden Mad ), pa se mi je že malo postavilo pokonci. Morala bom raztegniti razdobje kuhanja zelja od - do, da še skrinjo malo razbremenim.

Sem pa danes za uverturo v kosilo skuhala okusno kremno juho iz kolerabice.

Od sveže zelenjave v kleti še vedno uporabljam paradižnik (za prikuhe; za solato ni več primeren), nekaj je še paprike ter čajote. Krompir pa bom pričela kupovati sproti.

Na vrtu še vedno poberem kakšno rdečo redkvico ter porežem rukolo, ki še kar po malem raste pod kopreno.
_________________
Zvezde se ne sramujejo, da se zdijo kresnice. (Tagore)
http://mojalbum.com/quovadis
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Demetra



Pridružen/-a: 02.03. 2011, 19:59
Prispevkov: 259
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: 08 Dec 2011 14:12    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kaj pa bomo kuhali in pekli ob bližnjih praznikih? Kakšna dobra ideja? voščilo
_________________
Zvezde se ne sramujejo, da se zdijo kresnice. (Tagore)
http://mojalbum.com/quovadis
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Bety11



Pridružen/-a: 07.04. 2011, 07:14
Prispevkov: 1195
Kraj: Postojna Pivka Brkini

PrispevekObjavljeno: 08 Dec 2011 15:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Muha...to tvoje kosilo bi jaz zabelila z olivnim oljem in zraven skuhala še riž....dodala bi začimbo curry in njamsiiii... Very Happy
_________________
Rada vrtnarim
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
katrinca
Administrator foruma


Pridružen/-a: 29.11. 2007, 16:42
Prispevkov: 10188
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: 08 Dec 2011 17:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Za praznike..... Obvezna sarma! Včasih sem jih skuhala 50, pa pol delila sorodnikom. In s tamalo sva jih jedli cel teden, 3x na dan. Za zajtrk, kosilo in večerjo. Ampak morajo biti res taprave in zabeljene z žlico kisle smetane.
Nekatere jedi so takšne, ki se jih ne naveličam čeprav jih jem ves teden. In vedno so mi enako vrhunske. Palačinke v vseh izvedbah, fižolov zos, golaž, paprikaš, zelenjavna juha, testenine s polivkami....Joj, v študentskih časih je bila najpogosteje na mizi omaka iz piščančjih jetr in grahom, pa pire krompir in povsod kisla smetana. Mnjami! No, saj veliko drugega s cimro tako nisva znali skuhati Wink
_________________
Katrinčin okrasni vrt
Katrinčin uporabni vrt
ZELENI KROG - organizirana menjava semen in rastlin
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Darso



Pridružen/-a: 31.03. 2010, 11:05
Prispevkov: 663

PrispevekObjavljeno: 09 Dec 2011 08:58    Naslov sporočila: kosilo Odgovori s citatom

Jaz pa ima toliko receptov in vsega, da mi kuhe nikoli ne zmanjka. Sarma pa je zelo dobra po starem receptu iz Jugoslovanske kuhinje, šilček, jabolka, kisla smetana, prežganje,.... domače zelje in meso. lp Darja
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
bobolino



Pridružen/-a: 09.05. 2010, 14:05
Prispevkov: 2130
Kraj: okolica Maribora

PrispevekObjavljeno: 09 Dec 2011 09:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

darso, kako pa jo narediš, tole sarmo?
_________________
"But he that dares not grasp the thorn
should never crave the rose."
Anne Brontë
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Darso



Pridružen/-a: 31.03. 2010, 11:05
Prispevkov: 663

PrispevekObjavljeno: 09 Dec 2011 09:33    Naslov sporočila: sarma Odgovori s citatom

Sestavine: - svinjsko meso, slanina, prekajene rebrce, zelje, jabolka, žganje, čebula, česen, domača paradižnikova mezga, rdeča paprika,.. zelišča - majaron, peteršilj, timjan, žajbelj, zelena, ..

Čebulo in česen na slanini prepražiš odstaviš pobereš slanino ven (dolgi narezani kosi) dodaš mleto meso, začiniš dodaš riž in na koncu prežganko ter malo zelja vmes. S tem napolniš zeljne liste. Potem v večjem piskru spet prepražiš čebulo in česen. Potem jaz nalagam vrsto naribanega kislega zelja in vrsto polnih sarmic, pa spet... vmes dodam naribano kislo jabolko, zelišča, mezgo in reberce, slanino. Na koncu zaliješ z jušno osnovo (kostna juha od prejšnjega dneva lepo pobrana da ni preveč masno) posebej narediš spet rahlo prežganje, soliš, popraš in dodaš domačo začimbno mešanico. Na koncu dodaš šilček žganja in kislo smetano. Vse skupaj jaz kuham približno 1 uro od zavretja. Dobra je drugi dan in še naslednji in še v zmrzovalnik jo dam....
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
bobolino



Pridružen/-a: 09.05. 2010, 14:05
Prispevkov: 2130
Kraj: okolica Maribora

PrispevekObjavljeno: 09 Dec 2011 12:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

na, takole je še pa nisem jedla. Pa bi poskusila narediti za spremembo. Da ne bom smetila teme, te bom ob priliki še kaj povprašala na zs. LP
_________________
"But he that dares not grasp the thorn
should never crave the rose."
Anne Brontë
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Melona



Pridružen/-a: 03.04. 2011, 18:15
Prispevkov: 3031
Kraj: Zasavje

PrispevekObjavljeno: 09 Dec 2011 21:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Joj, Darso, a po pošti bi se to dalo malo za pokušino poslati? Laughing Po mojem je res slastno. Pri nas kakšne take stvari tudi malo več skuhamo, da bo še za zamrznit ostalo, ampak ponavadi se ne izide; vse isti ali pa naslednji dan zmažemo. Embarassed
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Darso



Pridružen/-a: 31.03. 2010, 11:05
Prispevkov: 663

PrispevekObjavljeno: 12 Dec 2011 14:46    Naslov sporočila: jest Odgovori s citatom

No pa še ena. Vse naredite isto kot za filano papriko, le da namesto riža dodate namočeno ajdovo kašo. lp Darja
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Melona



Pridružen/-a: 03.04. 2011, 18:15
Prispevkov: 3031
Kraj: Zasavje

PrispevekObjavljeno: 29 Jan 2012 11:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hm, ni novica leta, pa moram kljub temu povedati Wink . Zvečer sem spet podlegla skušnjavi in pila kavo. Seveda potem ponoči nisem mogla spati. Ko sem se naveličala vrteti po postelji, sem vstala in se lotila kuhanja golaža. Skoraj gotov je bil ob treh zjutraj. Danes sem ga samo še povrela in malo zgostila in kosilo je skoraj pripravljeno. Sem prav vesela. Kolk mal je treba, da sem vesela Rolling Eyes . Zdaj moj samo še polento naredi, pa bo. A zakaj je ne naredim jaz? Ker je še nikoli nisem naredila, kot je treba Embarassed ! Ali je pregosta ali pa preredka! Grrr!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
suny16



Pridružen/-a: 06.05. 2012, 18:39
Prispevkov: 8

PrispevekObjavljeno: 07 Maj 2012 12:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hehe Melona si me kar malo nasmejala s svojim ustajanjem sredi noči in kuhanjem golaža Laughing .. no vsaj kosilo je "naslednji" dan hitro gotovo Wink

Drugače imam pa tudi jaz težave s spanjem, če zvečer ali popoldan pijem kavo..celo noč nemorem zaspati, šele proti jutru me zmanjka, ravno ko je treba vstati Embarassed

No jaz pa sem imela danes za kosilo riž z zelenjavo - na žalost še ne domačo Crying or Very sad in goveji zrezek v omaki Razz Je bila pa zato domača solatka Smile
_________________
Vrtnarjenje
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Vse o vseh rastlinah Seznam forumov -> Recepti
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4, 5  Naslednja
Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4, 5  Naslednja
Stran 1 od 5

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.