|
Vse o vseh rastlinah Za nas z zelenimi prsti ...
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
mfranc
Pridružen/-a: 02.05. 2008, 20:00 Prispevkov: 4489 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 06 Okt 2011 19:59 Naslov sporočila: |
|
|
Wizzadoo, se kar precej strinjam....
Sicer je danes zmanjkalo časa, jutri bo čas, ko bo slabo vreme - delala se bo polovična "doza", ki bo hitro pospravljena .
O hladilniku nisem niti razmišljal , saj ni logike, da bi dajal na hladno zadevo, ki jo "pacaš"
LP _________________ mfranc |
|
Nazaj na vrh |
|
|
iJean
Pridružen/-a: 04.09. 2011, 10:13 Prispevkov: 37 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 14 Okt 2011 19:19 Naslov sporočila: |
|
|
Danes probal:
posušen zdrobljen čili namočen v olje in potem v tem olju narejeni zrezki.
Super |
|
Nazaj na vrh |
|
|
mfranc
Pridružen/-a: 02.05. 2008, 20:00 Prispevkov: 4489 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 15 Okt 2011 13:40 Naslov sporočila: |
|
|
Jaz pa mojo pekočo omakco z mozzarelo ; zelo okusno, samo preveč ziheraško sem dal notri (100 gr mozzarele) samo en Cayenne....
Dodal še tri posušene Cayenne - počakam še tri dni.
Za "ful" količino, 250 gr mozzarele bo en habanero, ali Jolokia ravno prav
Upam, da bo zadoščalo
LP _________________ mfranc |
|
Nazaj na vrh |
|
|
mfranc
Pridružen/-a: 02.05. 2008, 20:00 Prispevkov: 4489 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 17 Okt 2011 14:25 Naslov sporočila: |
|
|
Danes izkoristil dan, ko sem bil "ledik" in si privoščil Čili kon karne. Na žalost sem delal po nekem receptu s koruzo in mi je vse pokvarila .
Izkušnja za drugič
LP _________________ mfranc |
|
Nazaj na vrh |
|
|
katrinca Administrator foruma
Pridružen/-a: 29.11. 2007, 16:42 Prispevkov: 10188 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: 17 Okt 2011 16:09 Naslov sporočila: |
|
|
Tudi sama nisem ne vem kako velik ljubitelj koruze. Se mi zdi da zrnje nikamor ne paše, rada pa imam vse ostalo iz koruznega zdroba in moke.
Ker sem začetnik v konzumiranju čilija ga raje grizem svežega ob ostali hrani ali pa si namažem kruh z maslom ali majonezo, še moker nož pa potisnem med suhe čilije in pomažem po kruhu. In potem je zame ravno prav čili. _________________ Katrinčin okrasni vrt
Katrinčin uporabni vrt
ZELENI KROG - organizirana menjava semen in rastlin |
|
Nazaj na vrh |
|
|
mfranc
Pridružen/-a: 02.05. 2008, 20:00 Prispevkov: 4489 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 17 Okt 2011 18:35 Naslov sporočila: |
|
|
Ja, res ne vem, zakaj sem si pokvaril kosilo , tudi meni koruza v zrnju ne potegne,
razen pečenih storžev, pa še to ne vsak; najboljši so narabutani
_________________ mfranc |
|
Nazaj na vrh |
|
|
katrinca Administrator foruma
Pridružen/-a: 29.11. 2007, 16:42 Prispevkov: 10188 Kraj: Maribor
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
mfranc
Pridružen/-a: 02.05. 2008, 20:00 Prispevkov: 4489 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 17 Okt 2011 20:14 Naslov sporočila: |
|
|
Katrinca
_________________ mfranc |
|
Nazaj na vrh |
|
|
muha
Pridružen/-a: 29.11. 2007, 15:47 Prispevkov: 10107
|
Objavljeno: 10 Jul 2012 06:34 Naslov sporočila: |
|
|
muha je napisal/a: | Taurus23 je napisal/a: | Ali pozna kdo kakšen recept za Tabasco omako ali kakšno drugo znano mehiško jed, sam sem iskal po internetu pa nisem nič našel
Hvala za odg. |
Na hitro sem našla TOLE. |
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
hot_fan
Pridružen/-a: 14.08. 2011, 15:33 Prispevkov: 154 Kraj: Celje
|
Objavljeno: 12 Jul 2012 12:39 Naslov sporočila: |
|
|
Ima kdo kakšno priporočilo za vlaganje čilija ? Ker so se mi Numex Twilight kar dobro razcveteli in imajo ogromno plodov, sem razmišljal, da bi si jih vložil. Se to isto dela, kot je vlaganje paprike ? |
|
Nazaj na vrh |
|
|
MARIJAV
Pridružen/-a: 20.05. 2010, 14:14 Prispevkov: 1647 Kraj: ŠTAJERSKA-PONIKVA
|
Objavljeno: 12 Jul 2012 12:55 Naslov sporočila: |
|
|
Moj mož jih je lani vložil enako kot papriko, nič ni kompliciral. rokavico je dal na roko, surove natlačil v manjše kozarčke, zalil z vročim kisom, zaprl, pokril in to je to. Nič se ni pokvarilo, kak kozarček bi se še kje našel. Kis: 3 deli vode, 1 del kisa + sol + sladkor + cel poper + zrno česna v kozarec in finito. _________________ ŽIVETI NA PODEŽELJU JE NAJLEPŠE! |
|
Nazaj na vrh |
|
|
mfranc
Pridružen/-a: 02.05. 2008, 20:00 Prispevkov: 4489 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 12 Jul 2012 13:04 Naslov sporočila: |
|
|
MarijaV, tole je pa telepatija , ravno pred uro sva z ženo debatirala o vlaganju... Hungarian Wax rodi kot borovnica;
mimogrede pa, je kdo vlagal hujše, npr. habanero?
LP _________________ mfranc |
|
Nazaj na vrh |
|
|
hot_fan
Pridružen/-a: 14.08. 2011, 15:33 Prispevkov: 154 Kraj: Celje
|
Objavljeno: 12 Jul 2012 13:11 Naslov sporočila: |
|
|
MARIJAV je napisal/a: | Moj mož jih je lani vložil enako kot papriko, nič ni kompliciral. rokavico je dal na roko, surove natlačil v manjše kozarčke, zalil z vročim kisom, zaprl, pokril in to je to. Nič se ni pokvarilo, kak kozarček bi se še kje našel. Kis: 3 deli vode, 1 del kisa + sol + sladkor + cel poper + zrno česna v kozarec in finito. |
Super, hvala, bom kar tak naredil. Numex Twilight se že barvajo v rumeno in proti rdeči...Bom počakal tako dolgo, ker mi vijolični ne sedejo... Jih bo šlo verjetno kar veliko v en mali kozarec. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
faros
Pridružen/-a: 27.05. 2012, 13:04 Prispevkov: 102
|
Objavljeno: 17 Jul 2012 08:01 Naslov sporočila: |
|
|
Recept za domači tabasco. Sam sem ga naredil in je odličen.
Vzamite lastne pekoče paprike ali pa vzamite tiste že posušene in jih za nekaj časa namočite v vodo.
1. 0,5 kg sesekljan svežih rdečih Tabasco čilijev (ali katerih drugih – glavno da peče),
2. 0,5 l destiliranega belega vinskega kisa,
3. 2 čajne žličke soli.
Vse sestavine dajte v posodo in kuhajte približno pet minut. Zmes ohladite in zmeljite v mešalcu. Pire pretresite v steklen kozarec in dajte v hladilnik za približno dva tedna. Po dveh tednih omako precedite in dodajte kis, če je to potrebno.
Pa še nekaj receptov v angleščini (se oproščam ampak se mi ne da prevajat ):
1947 Tabasco Sauce Recipe
Ingredients:
36 Tabasco peppers -- or other long hot red peppers
1 clove garlic
1 tablespoon sugar
½ teaspoon salt
1 teaspoon horseradish
1 cup hot vinegar
1 cup water
Directions:
Add water to the peppers and garlic. Cook in a medium pan until tender, then press through fine sieve. Add all other ingredients and simmer until blended. Pour into hot ball jars; seal at once. The sauce may be thinned - as used - with either vinegar or salad oil.
From : The Ball Blue Book Vol. X, 1947
Shared By: Pat Stockett
________________________________________
Homemade Tabasco Sauce
Ingredients:
12 large Tabasco chile peppers; stemmed
1 clove peeled garlic
½ cup vinegar
½ tsp salt
½ tsp sugar
Directions:
Boil the chile peppers and garlic in vinegar in a small, non-metal saucepan until tender. Puree in a blender with the salt and sugar. Run through a metal sieve if necessary.
Dilute this paste with more vinegar until it is the consistency of rich cream. Pour into a non-metal saucepan, bring to a boil, then pour into a hot, sterilized bottle to within ½ inch of the rim.
Run a sterilized knife around the inside of the bottle to release air bubbles. Wipe the rim clean and seal with a scalded top. Store in the refrigerator once opened.
From: Red Hot Peppers by Jean Andrews
________________________________________ |
|
Nazaj na vrh |
|
|
vinkoz
Pridružen/-a: 04.01. 2010, 20:54 Prispevkov: 904 Kraj: Goriška
|
Objavljeno: 06 Sep 2012 18:13 Naslov sporočila: |
|
|
Pozdrav.
Me pa zanima naslednje.
Priprava polpekočih Čilijev z nadevom. To je okroglih.
No, kdo mi bo v pomoč?
lp. Vinkoz |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Sabur
Pridružen/-a: 17.03. 2009, 09:00 Prispevkov: 2540 Kraj: 127.0.0.1
|
Objavljeno: 06 Sep 2012 22:22 Naslov sporočila: |
|
|
Vinko
jaz sem to sezono polnil Jalapeno s sirom in jih pohal v drobtinah in rumenjaku.
Fantastično prišlo zaradi nizkih scovillov in mesnatega Jalapena.
Ne vem kako bi se obneslo s tvojim Cherry bombs. _________________ Nikoli, nikoli ne prekinjaj ženo, ko molči! |
|
Nazaj na vrh |
|
|
*pika*
Pridružen/-a: 15.12. 2011, 18:10 Prispevkov: 1312
|
Objavljeno: 07 Sep 2012 11:04 Naslov sporočila: |
|
|
Te male okrogle polpekoče čilije lahko tudi napolniš s tuno ali narediš tako kot maso za tortilje in jih s tem napolniš pa spečeš v pečici. Tako polnjene s tuno in vložene v olju prodajajo tudi trgovini, čeprav so bili do zdaj pekoči samo tisti, ki so mi jih natehtali. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Carlos
Pridružen/-a: 18.03. 2012, 17:58 Prispevkov: 24
|
Objavljeno: 02 Nov 2012 09:27 Naslov sporočila: |
|
|
Če hočete kuhat omakice - predvsem iz Habanerotov, je tule nekaj nasvetov. Meni so blaaaaaazno všeč Čili Pipove:
Sladko pekoča Habanero omaka:
http://www.kupicili.si/sl/trgovina?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=70&category_id=2
Precej močnejša Pekoča Habanero omaka:
http://www.kupicili.si/sl/trgovina?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=40&category_id=2
Sestavine omakic si lahko preberete na etiketah. Jaz še vedno variram začimbe in deleže paradižnika, paprike, čebule... Ključen je seveda delež Habanerota: za bolj "nežne" pod deset procentov, za "ta hude" polovico in več... Meni so sladko pekoče in nežne variante še najbolj všeč - seveda so tudi te močnejše od "klasike": Tabasco rdeče omake.
Glavne fore se mi tu zdijo da so:
- odstrani vse pečke (iz habanerotov, pelatov, paprike...)
- zelo dobro zmiksaj: ca 3 litre mase v velikem loncu s paličnim mešalnikom več kot 15 minut - čim več tem bolje!
- ni treba zelo kuhat - naj bo kar tekoče, lažje tečejo. Samo da res dobro prevre.
- pakiram v majhne flaške - vroče polnjeno. Lahko reciklirate Tabasco flaške (odstraniš na vrhu tisto plastiko), dodati morate potem tesnilo (od plina he, he...), lahko reciklirate flaške od Pippove omake, sam pa kupim v kmetijski trgovini flaške za olje ca 0,2l in zraven kupite zamašek za olje - s pokrovčkom ki ima livček.
- splača se vam še pred zapiranjem (prej ogrete na 100°C v pečiti) flaške po principu vročega polnjenja poizkusit kako ta teče ven, lahko prilagodite gostoto z dodajanjem prevrete vode...
Glavni nasvet: čim več priprave omake delaj zunaj na prostem! Lateks rokavice so zelooooo dobrodošle!
lp
Carlos |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|