|
Vse o vseh rastlinah Za nas z zelenimi prsti ...
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Kosobrin Moderator foruma
Pridružen/-a: 31.12. 2007, 07:51 Prispevkov: 1056 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: 13 Jan 2008 22:00 Naslov sporočila: Topinambur |
|
|
Helianthus tuberosus - Topinambur, laška repa
JUHA
Potrebujemo: ½ kg topinamburja, ¾ l zelenjavne juhe, 2 stroka česna, 1 kavno žličko mlete kumine, 4 jedilne žlice kisle smetane, sol in poper po okusu.
Gomolje topinamburja dobro operemo in jim ogulimo tanko kožico, narežemo ga na kockice. Kockice prelijemo z juho, dodamo mleto kumino in česen ter kuhamo približno ½ ure, da se zmehčajo. Juho spasiramo, primešamo kislo smetano, sol in poper po okusu in še malo prekuhamo. Še toplo postavimo na mizo.
SUROV TOPINAMBUR
Gomolje dobro očistimo, postrgamo tanko kožico, dobro operemo in narežemo na kolutiče. Ker je sladkega okusa, ga lahko jemo surovega. Tako pripravljenega lahko uživajo tudi bolniki s sladkorno boleznijo.
LP Borut |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|