|
Vse o vseh rastlinah Za nas z zelenimi prsti ...
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
mateja987
Pridružen/-a: 06.04. 2011, 07:06 Prispevkov: 497 Kraj: Kamnik
|
Objavljeno: 21 Maj 2011 20:26 Naslov sporočila: |
|
|
Tudi meni se je namnožila, če kdo potrebuje mu jo pošljem...
lp
Mateja |
|
Nazaj na vrh |
|
|
mateja987
Pridružen/-a: 06.04. 2011, 07:06 Prispevkov: 497 Kraj: Kamnik
|
Objavljeno: 22 Maj 2011 11:02 Naslov sporočila: |
|
|
Moje gobice so oddane, ko se zopet namnožijo pa javim, ...
lp |
|
Nazaj na vrh |
|
|
bojanp
Pridružen/-a: 13.01. 2008, 09:33 Prispevkov: 321 Kraj: Sl.Konjice
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
muha
Pridružen/-a: 29.11. 2007, 15:47 Prispevkov: 10107
|
Objavljeno: 15 Nov 2012 16:07 Naslov sporočila: |
|
|
Lahko je vzrok tudi mleko. Si poskusil iz njega narediti še jogurt? Samo da ju primerjaš.
Mleko od krav, ki so hranjene s silažo, rado po par dneh pogreni. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
JR Design
Pridružen/-a: 19.08. 2012, 20:19 Prispevkov: 51 Kraj: Cegelnica
|
Objavljeno: 15 Nov 2012 16:36 Naslov sporočila: |
|
|
Mlečni kefir iz gobic delam že 20 let in ga redno pijem vsako jutro. Kefir se mora hraniti in obdelovati samo s lesom, steklom ali plastiko. Nikakor ne sme priti v stik s kovino! _________________ Narava je vsemogočna! |
|
Nazaj na vrh |
|
|
bojanp
Pridružen/-a: 13.01. 2008, 09:33 Prispevkov: 321 Kraj: Sl.Konjice
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
muha
Pridružen/-a: 29.11. 2007, 15:47 Prispevkov: 10107
|
Objavljeno: 16 Nov 2012 15:05 Naslov sporočila: |
|
|
Po navodilih, ki jih imam, naj bi se posodo pokrivalo le s tkanino ali papirjem, da lahko "diha". |
|
Nazaj na vrh |
|
|
bojanp
Pridružen/-a: 13.01. 2008, 09:33 Prispevkov: 321 Kraj: Sl.Konjice
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
metuljc
Pridružen/-a: 28.07. 2011, 20:45 Prispevkov: 1867
|
Objavljeno: 16 Nov 2012 19:08 Naslov sporočila: |
|
|
JR Design je napisal/a: | Mlečni kefir iz gobic delam že 20 let in ga redno pijem vsako jutro. Kefir se mora hraniti in obdelovati samo s lesom, steklom ali plastiko. Nikakor ne sme priti v stik s kovino! |
Zakaj? Bom vesela razlage. Po mojem mennju je to mit brez osnove. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
JR Design
Pridružen/-a: 19.08. 2012, 20:19 Prispevkov: 51 Kraj: Cegelnica
|
Objavljeno: 17 Nov 2012 07:38 Naslov sporočila: |
|
|
To glede kovine je lahko res mit. Preprosto ne vem. Ko sem dobil gobice, sem dobil tudi taka navodila in se jih držim kot pijanec plota . Nisem poskušal s kovino, vendar pravijo, da izgubi tak kefir na svojih pozitivnih lastnostih.
Torej, imam jih v steklenem kozarcu pokritem s krpo. Cedim jih skozi plastično cedilo in si pomagam s leseno kuhalnico. Precejam jih na dva dni, ker mi je tak bolj všeč ( samo po enem dnevu mi je bil premalo skisan). Delam pa ga tako količino, da si ga ostanek shranim v hladilnik za naslednji dan. _________________ Narava je vsemogočna! |
|
Nazaj na vrh |
|
|
bojanp
Pridružen/-a: 13.01. 2008, 09:33 Prispevkov: 321 Kraj: Sl.Konjice
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
Satis
Pridružen/-a: 18.09. 2008, 09:51 Prispevkov: 41 Kraj: Ljubljana - Jesenice
|
Objavljeno: 20 Nov 2012 17:52 Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljeni!
Jaz pa imam nekaj vprašanj.
Kako leto nazaj sem dobil te kristalčke/gobice za mlečni kefir, in smo to doma pridno pili kakega pol leta, potem pa smo se malo naveličali. Kristalčke sem opral in zmrznil. Čez poletje smo se selili, in je bilo treba odtajat hladilnik... saj najbrž veste, kako je to. No in ti kristalčki so se odtalili, nato pa smo jih nazaj zamrznili. En teden nazaj pa nam je spet zadišal kefir, in smo te kristalčke zopet odtalili. Po dveh dneh je bil ravno prav gost in zelo mehurčkast, vendar okusen. Sem pa opazil, da se je okus spremenil. Me bolj spominja na kislo mleko kot pa na kefir... Tudi konsistenca je enaka kot pri kislem mleku in do sedaj (pijemo oz jemo ga redno vsak drugi dan) se ni nič popravilo.
Je kaj za naresti ali tako pač je? Ste tudi ostali opazili kako spremembo okusa po odmrzovanju? Sem ga polomil, ko sem ga odmrznil in ponovno zamrznil? _________________ Nature has it's own way of making miracles |
|
Nazaj na vrh |
|
|
metuljc
Pridružen/-a: 28.07. 2011, 20:45 Prispevkov: 1867
|
Objavljeno: 20 Nov 2012 18:26 Naslov sporočila: |
|
|
Nekajkrat naredi kefir, najbrž se bo mešana kultura uravnotežila. Verjetno se je zgodilo, da so nekateri sestavljalci kulture malo slabše prenesli selitveni in odmrzovalno/zamrzovalni šok kot drugi. Če po kake 5 kisanjih še ne bo kefir tak, kot si želiš, boš pač nekje (ponudnikov običajno ne manjka) dobil novo gobico. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Gobica10
Pridružen/-a: 05.12. 2012, 01:44 Prispevkov: 1 Kraj: Šempeter
|
Objavljeno: 05 Dec 2012 04:27 Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljeni.
Jaz bi se tudi priporočal za zrnca mlečnega kefirja, trenutno pijemo doma vodni kefir pa bi radi probali tudi mlečnega. Če ga ima kdo kaj več in če ga je pripravljen poslati po pošti, bi mu bil zelo hvaležen.
l.p. aleš |
|
Nazaj na vrh |
|
|
zuf
Pridružen/-a: 05.01. 2008, 01:52 Prispevkov: 2449 Kraj: Vitanje in Litija
|
Objavljeno: 05 Dec 2012 08:27 Naslov sporočila: |
|
|
Kolikor vem, lahko vodne spremeni v mlečne, postopoma. Ne vem pa kakšen je točen postopek. Ve kdo? _________________ zemlja, voda, sonce, zrak, svoboda |
|
Nazaj na vrh |
|
|
brbr
Pridružen/-a: 06.12. 2012, 17:28 Prispevkov: 233 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: 15 Jan 2013 16:13 Naslov sporočila: |
|
|
gobica 10, če še nimaš kefirja, ti ga lahko pošljem jaz.
l.p.
brbr |
|
Nazaj na vrh |
|
|
pero76
Pridružen/-a: 01.10. 2012, 13:07 Prispevkov: 24
|
Objavljeno: 29 Jan 2013 10:26 Naslov sporočila: |
|
|
Jaz bi se tudi priporočal za gobico, če jo je kdo pripravljen deliti.
LP
Peter |
|
Nazaj na vrh |
|
|
brbr
Pridružen/-a: 06.12. 2012, 17:28 Prispevkov: 233 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: 29 Jan 2013 11:05 Naslov sporočila: |
|
|
Malo gobice (eno žličko) lahko odstopim. Se dogovoriva n ZS.
brbr |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Salvia
Pridružen/-a: 26.09. 2012, 10:10 Prispevkov: 37 Kraj: Ljubljana - Moste
|
Objavljeno: 16 Mar 2013 00:20 Naslov sporočila: Vprašanje v eter |
|
|
Imela bi gobico mlečnega kefirja, če jo kdo ima. Zaenkrat delam kefir iz osnove kupljenega kefirja, pa mi ni najboljši. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
JR Design
Pridružen/-a: 19.08. 2012, 20:19 Prispevkov: 51 Kraj: Cegelnica
|
Objavljeno: 16 Mar 2013 06:12 Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljena
Pošlji mi naslov na ZS pa ti nekaj gobic pošljem. Se dokaj hitro množijo potem jih pa mečem proč. _________________ Narava je vsemogočna! |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
|
Vse o vseh rastlinah Seznam forumov
-> Jurčki in druge gobe Pojdi na stran Prejšnja 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 Naslednja
|
Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Pojdi na stran Prejšnja 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 Naslednja
|
Stran 6 od 7 |
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|