Vse o vseh rastlinah Seznam forumov Vse o vseh rastlinah
Za nas z zelenimi prsti ...
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   RSS Feed   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




Kefir - vodni (kristalčki) in mlečni (gobica)
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Vse o vseh rastlinah Seznam forumov -> Jurčki in druge gobe
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
mateja987



Pridružen/-a: 06.04. 2011, 07:06
Prispevkov: 497
Kraj: Kamnik

PrispevekObjavljeno: 21 Maj 2011 20:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tudi meni se je namnožila, če kdo potrebuje mu jo pošljem...

lp

Mateja
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mateja987



Pridružen/-a: 06.04. 2011, 07:06
Prispevkov: 497
Kraj: Kamnik

PrispevekObjavljeno: 22 Maj 2011 11:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moje gobice so oddane, ko se zopet namnožijo pa javim, ...

lp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bojanp



Pridružen/-a: 13.01. 2008, 09:33
Prispevkov: 321
Kraj: Sl.Konjice

PrispevekObjavljeno: 15 Nov 2012 15:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Meni pa kefir iz gobic postane zelo grenek.Imam pa kovinski pokrov in kovinsko cedilo.
Morda zaradi tega?
_________________
http://www.facebook.com/profile.php?id=100003514999387
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
muha



Pridružen/-a: 29.11. 2007, 15:47
Prispevkov: 10107

PrispevekObjavljeno: 15 Nov 2012 16:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Lahko je vzrok tudi mleko. Si poskusil iz njega narediti še jogurt? Samo da ju primerjaš.

Mleko od krav, ki so hranjene s silažo, rado po par dneh pogreni.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
JR Design



Pridružen/-a: 19.08. 2012, 20:19
Prispevkov: 51
Kraj: Cegelnica

PrispevekObjavljeno: 15 Nov 2012 16:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mlečni kefir iz gobic delam že 20 let in ga redno pijem vsako jutro. Kefir se mora hraniti in obdelovati samo s lesom, steklom ali plastiko. Nikakor ne sme priti v stik s kovino!
_________________
Narava je vsemogočna!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bojanp



Pridružen/-a: 13.01. 2008, 09:33
Prispevkov: 321
Kraj: Sl.Konjice

PrispevekObjavljeno: 16 Nov 2012 15:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zdaj imam stekleni kozarec s steklenim pokrovom in gumico, vendar se mi dozdeva , da rabi dalj časa da se sesiri,morda zaradi tega,ker ni zraka?
_________________
http://www.facebook.com/profile.php?id=100003514999387
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
muha



Pridružen/-a: 29.11. 2007, 15:47
Prispevkov: 10107

PrispevekObjavljeno: 16 Nov 2012 15:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Po navodilih, ki jih imam, naj bi se posodo pokrivalo le s tkanino ali papirjem, da lahko "diha".
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bojanp



Pridružen/-a: 13.01. 2008, 09:33
Prispevkov: 321
Kraj: Sl.Konjice

PrispevekObjavljeno: 16 Nov 2012 15:33    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Prej sem delal v steklenici od soka(velik zamašek),pa sem zamašek slabo privil in se mi je čez noč skisalo.
_________________
http://www.facebook.com/profile.php?id=100003514999387
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
metuljc



Pridružen/-a: 28.07. 2011, 20:45
Prispevkov: 1867

PrispevekObjavljeno: 16 Nov 2012 19:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

JR Design je napisal/a:
Mlečni kefir iz gobic delam že 20 let in ga redno pijem vsako jutro. Kefir se mora hraniti in obdelovati samo s lesom, steklom ali plastiko. Nikakor ne sme priti v stik s kovino!


Zakaj? Bom vesela razlage. Po mojem mennju je to mit brez osnove.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
JR Design



Pridružen/-a: 19.08. 2012, 20:19
Prispevkov: 51
Kraj: Cegelnica

PrispevekObjavljeno: 17 Nov 2012 07:38    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

To glede kovine je lahko res mit. Preprosto ne vem. Ko sem dobil gobice, sem dobil tudi taka navodila in se jih držim kot pijanec plota Laughing . Nisem poskušal s kovino, vendar pravijo, da izgubi tak kefir na svojih pozitivnih lastnostih.
Torej, imam jih v steklenem kozarcu pokritem s krpo. Cedim jih skozi plastično cedilo in si pomagam s leseno kuhalnico. Precejam jih na dva dni, ker mi je tak bolj všeč ( samo po enem dnevu mi je bil premalo skisan). Delam pa ga tako količino, da si ga ostanek shranim v hladilnik za naslednji dan.
_________________
Narava je vsemogočna!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bojanp



Pridružen/-a: 13.01. 2008, 09:33
Prispevkov: 321
Kraj: Sl.Konjice

PrispevekObjavljeno: 17 Nov 2012 07:41    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pri meni ,odkar sem odstranil kovinske pripomočke iz proizvodnje,nima več grenkobe.
_________________
http://www.facebook.com/profile.php?id=100003514999387
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Satis



Pridružen/-a: 18.09. 2008, 09:51
Prispevkov: 41
Kraj: Ljubljana - Jesenice

PrispevekObjavljeno: 20 Nov 2012 17:52    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozdravljeni!

Jaz pa imam nekaj vprašanj.

Kako leto nazaj sem dobil te kristalčke/gobice za mlečni kefir, in smo to doma pridno pili kakega pol leta, potem pa smo se malo naveličali. Kristalčke sem opral in zmrznil. Čez poletje smo se selili, in je bilo treba odtajat hladilnik... saj najbrž veste, kako je to. No in ti kristalčki so se odtalili, nato pa smo jih nazaj zamrznili. En teden nazaj pa nam je spet zadišal kefir, in smo te kristalčke zopet odtalili. Po dveh dneh je bil ravno prav gost in zelo mehurčkast, vendar okusen. Sem pa opazil, da se je okus spremenil. Me bolj spominja na kislo mleko kot pa na kefir... Tudi konsistenca je enaka kot pri kislem mleku in do sedaj (pijemo oz jemo ga redno vsak drugi dan) se ni nič popravilo.

Je kaj za naresti ali tako pač je? Ste tudi ostali opazili kako spremembo okusa po odmrzovanju? Sem ga polomil, ko sem ga odmrznil in ponovno zamrznil?
_________________
Nature has it's own way of making miracles
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
metuljc



Pridružen/-a: 28.07. 2011, 20:45
Prispevkov: 1867

PrispevekObjavljeno: 20 Nov 2012 18:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Nekajkrat naredi kefir, najbrž se bo mešana kultura uravnotežila. Verjetno se je zgodilo, da so nekateri sestavljalci kulture malo slabše prenesli selitveni in odmrzovalno/zamrzovalni šok kot drugi. Če po kake 5 kisanjih še ne bo kefir tak, kot si želiš, boš pač nekje (ponudnikov običajno ne manjka) dobil novo gobico.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Gobica10



Pridružen/-a: 05.12. 2012, 01:44
Prispevkov: 1
Kraj: Šempeter

PrispevekObjavljeno: 05 Dec 2012 04:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozdravljeni.

Jaz bi se tudi priporočal za zrnca mlečnega kefirja, trenutno pijemo doma vodni kefir pa bi radi probali tudi mlečnega. Če ga ima kdo kaj več in če ga je pripravljen poslati po pošti, bi mu bil zelo hvaležen.

l.p. aleš
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
zuf



Pridružen/-a: 05.01. 2008, 01:52
Prispevkov: 2449
Kraj: Vitanje in Litija

PrispevekObjavljeno: 05 Dec 2012 08:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kolikor vem, lahko vodne spremeni v mlečne, postopoma. Ne vem pa kakšen je točen postopek. Ve kdo?
_________________
zemlja, voda, sonce, zrak, svoboda
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
brbr



Pridružen/-a: 06.12. 2012, 17:28
Prispevkov: 233
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: 15 Jan 2013 16:13    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

gobica 10, če še nimaš kefirja, ti ga lahko pošljem jaz.
l.p.
brbr
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
pero76



Pridružen/-a: 01.10. 2012, 13:07
Prispevkov: 24

PrispevekObjavljeno: 29 Jan 2013 10:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz bi se tudi priporočal za gobico, če jo je kdo pripravljen deliti.


LP

Peter
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
brbr



Pridružen/-a: 06.12. 2012, 17:28
Prispevkov: 233
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: 29 Jan 2013 11:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Malo gobice (eno žličko) lahko odstopim. Se dogovoriva n ZS.

brbr
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Salvia



Pridružen/-a: 26.09. 2012, 10:10
Prispevkov: 37
Kraj: Ljubljana - Moste

PrispevekObjavljeno: 16 Mar 2013 00:20    Naslov sporočila: Vprašanje v eter Odgovori s citatom

Imela bi gobico mlečnega kefirja, če jo kdo ima. Zaenkrat delam kefir iz osnove kupljenega kefirja, pa mi ni najboljši. Confused
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
JR Design



Pridružen/-a: 19.08. 2012, 20:19
Prispevkov: 51
Kraj: Cegelnica

PrispevekObjavljeno: 16 Mar 2013 06:12    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozdravljena

Pošlji mi naslov na ZS pa ti nekaj gobic pošljem. Se dokaj hitro množijo potem jih pa mečem proč.
_________________
Narava je vsemogočna!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Vse o vseh rastlinah Seznam forumov -> Jurčki in druge gobe
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Naslednja
Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Naslednja
Stran 6 od 7

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.