|
Vse o vseh rastlinah Za nas z zelenimi prsti ...
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Kosobrin Moderator foruma
Pridružen/-a: 31.12. 2007, 07:51 Prispevkov: 1056 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: 13 Okt 2008 15:34 Naslov sporočila: Bazilika |
|
|
Ocimum basilicum -bazilika
BAZILIKINO OLJE
20 dag svežih listov bazilike prelijemo z 1 l olivnega olja. Pustimo stati 1 mesec. Precedimo in prelijemo v drugo steklenico, dobro zapremo.
NAMAZ
Potrebujemo: 6 dl olivnega olja, 80 dag bazilikinih listov, 2,5 dag soli.
Bazilikine lističe, olje in sol zmeljemo v multipraktiku lahko pa tudi na drobno narežemo. Dobljeno maso damo v majhne kozarčke in dobro zapremo. Namaz lahko uporabimo za dodatek k omakam, solatam ali ga uporabimo kot namaz za kruh.
Nazadnje urejal/a Kosobrin 31 Avg 2011 06:40; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Demetra
Pridružen/-a: 02.03. 2011, 19:59 Prispevkov: 259 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: 30 Avg 2011 20:22 Naslov sporočila: |
|
|
Če je bazilike več, kot pa je lahko sproti uporabimo svežo, si lahko pripravimo pesto, ki se bo v hladilniku ohranil kar nekaj časa.
PESTO GENOVESE
- 2 skodelici listov bazilike,
- pol skodelice naribanega parmezana,
- pol skodelice dobrega olivnega olja,
- 1/3 skodelice pinjol ali indijskih oreščkov ( jaz sem dodala kar bučna semena, ker drugega v tem času nisem imela pri roki,)
- 3 veliki stroki česna
- sol in poper po okusu
Vse skupaj dobro zmiksamo in shranimo v manjše kozarce ali pa takoj uporabimo s špageti. Zelo tekne in hitro je pripravljeno. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
mfranc
Pridružen/-a: 02.05. 2008, 20:00 Prispevkov: 4489 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 30 Avg 2011 20:30 Naslov sporočila: |
|
|
Mljask
Ravno sem si jo namazal na kruh - na žalost kupljeno
LP _________________ mfranc |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|