Vse o vseh rastlinah Seznam forumov Vse o vseh rastlinah
Za nas z zelenimi prsti ...
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   RSS Feed   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




Jedi iz kapucinke

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Vse o vseh rastlinah Seznam forumov -> Recepti
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
lilija



Pridružen/-a: 13.04. 2010, 10:44
Prispevkov: 296
Kraj: Škrilje-Kurešček 620 nadmorske v.

PrispevekObjavljeno: 06 Okt 2010 07:59    Naslov sporočila: Jedi iz kapucinke Odgovori s citatom

SKUTA S KAPUCINKO( dodaš lahko še ostala sezonska zelišča)

250g skute( dodaš lahko tudi kislo smetano,da je bolj mazavo ali mogoče mascarpone da ni preveč kislo-samo ideje)pomešaš z nasekljanimi kapucinkinimi listi in cvetovo( količina npr. 1 jedilna žlica , da se privadiš okusu, kasneje pa po želji)Posoliš, maso gldko zmešaš v namaz in dober tek s domačim črnim kruhom.
Jaz rada"packam"še z drugimi zelišči-drobnjakom,krešo,petršiljem, pa tudi s papriko, feferoni....

Namesto skute lahko uporabiš maslo in dobiš ZELIŠČNO MASLO S KAPUCINKO

Solate narediš po "osnovnih receptih" s tem da enostavno dodaš liste,sesekljane, na vrh pa za okras cvetove.Krompirjeva solata je super.

Pa še malo " odštekanih"

KAPUCINKA Z REZANCI

Rezance(zanimivi so večbarvni)skuhaš v mleku z ščepcem žefrana.Kuhane odcediš in splahneš z mrzlo vodo.
Segreješ zgoščen bezgov sirup- če ga nimaš je tudi malinov dober ali pa kakšen drug sadni(aroma)dodaš kar nekaj drobno narezanih limoninih lupin in skuhaš, da postanejo steklasti.S to omako preliješ tople rezance, pomešaš in obilno potreseš s sesekljanimi cvetovi kapucinke.Okus je vsaj zame neverjeten, ko se meša sladko z kapucinko.

SOLATA IZ KAPUCINKE IN GRENKE KUMARICE

Osnovni recept je mišljen z grenko kumarico(Momordica charantia) kdor jo ima. Jaz uporabim kar navadno že veliko zrelo, jo izdolbim posolim in pustim da odteče voda. Potem jo dobro splahnem, narežem na trakove, dodam tudi narezano papriko, kakšen feferonček polpekoč in vse skupaj dobro potresem s cvetovi kapucink( lahko tudi z listi)Solato prelijem z balzamovim kisom,dodam sol, sladkor, poper, ter v tej marinadi pustim solato vsaj 1 uro.Potem lahko dodaš še malo cvetov po vrhu solate zaradi izgleda in postrežeš npr.h riževim jedeh.
_________________
Lep in uspešen dan
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Lana



Pridružen/-a: 13.02. 2008, 18:57
Prispevkov: 659
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: 13 Okt 2010 20:10    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

O, zanimivo lilija, tole mora biti vse zelo dobro. Bom probala, ko so ravno še kapucinke lepe.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Vse o vseh rastlinah Seznam forumov -> Recepti
Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.