Vse o vseh rastlinah Seznam forumov Vse o vseh rastlinah
Za nas z zelenimi prsti ...
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   RSS Feed   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




Kaj in kolikokrat se lahko vpraša

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Vse o vseh rastlinah Seznam forumov -> Forum, navodila, ideje, pripombe, pohvale, kritike
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
katrinca
Administrator foruma


Pridružen/-a: 29.11. 2007, 16:42
Prispevkov: 10188
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: 18 Jul 2011 11:05    Naslov sporočila: Kaj in kolikokrat se lahko vpraša Odgovori s citatom

Saj smo že večkrat zapisali, pa dajmo še enkrat Wink Laughing

Zavedajmo se, da je naše znanje na različnih nivojih. Tako kar se znanja rastlin tiče, kot tudi računalniškega znanja. Za iskalnik smo že ugotovili, da je včasih neuporaben, pa tudi, da še ne znamo izkoristiti vseh njegovih možnosti. Bistvo je povedala Plamenka v prispevku ki sledi.

Zdaj bom prekopirala sem iz teme o paradižnikih tisto kar tja ne spada, da ne bo še težje odgovora najt. Lahko bi pa npr. spisala navodila, a bo zmanjkalo časa. Wink

Sabur je napisal/a:
dol


katrinca je napisal/a:
Sabur kaj pa tebi spet ne paše? Rolling Eyes Wink


Sabur je napisal/a:

Streljaš na napačega.
Prav vse mi paše, celo preveč je. Zlasti odgovorov, katere nihče ne bere, ampak samo pišemo vprašanja v upanju da bo kdo odgovoril ali adminsitratorke 100-ič citirale že napisano.
Drugače sem čist cool.


Garden-ja je napisal/a:
Sabur, na 70% vprašanj je bilo že 100x odgovorjeno, za nekatere obstajajo tudi posebne teme. Pa ne moreš, no, spraševat, če kdo obtrguje listje ali ne, no!?
Zato tudi marsikdo na taka vprašanja sploh ne odgovarja več in jih kar preskoči, jaz tudi. Ker je verjetno bolj elegantno kot da napišem, da je bilo odgovorjeno že 100x (prepovedat pa tudi ne morem Smile ) in da naj si tisti, ki ga resno zanima gojenje paradižnika, prebere celotno temo. Pa še lansko. Ker če sem si jo lahko jaz, potem si jo lahko tudi drugi. Čas vseh je enako dragocen.

Marsikaj se reši tudi s časom - mine samo od sebe. Gojenja zelenjave se ne moremo lotevati tako laboratorijsko. Poleg nas se mora gostiti še malo kak škodljivec, tudi kakšna pika na listu ne škodi. Rastlina vseeno raste in zadovoljivo rodi.
Pa vse to škropljenje... če je škropivo iz naravnih snovi, še ne pomeni, da je nestrupeno.
Ah... malo bolj umirjeno se je potrebno vsega lotiti. Včasih se mi zdi da berem vprašanja o novorojenčkih. Wink

Tako da nima smisla s prstom dol kazat. Če ti je kaj odveč, preskočiš, če pa misliš, da ti ni bilo odgovorjeno, pa vprašaš še 1x.
Čeprav se je meni zdelo, da je bil prst dol namenjen Irfanviewu.

Na temi o paradajzih še najraje spremljam slike pridelka. Laughing


Plamenka je napisal/a:

Se pa strinjam, ista vprašanja se prepogosto ponavljajo. Mogoče bomo kmalu potrebovali napis: Preden vprašaš, si preberi to in to...


Sabur je napisal/a:
Garden-ja

nisem jaz vprašal ali se listi trgajajo ali ne, ampak uporabnica "kate".
Tako da nisem razumel kaj si hotela povedati s prvim oddstavkom.

Za razliko od tebe, mene in še morda koga, ki smo šli od prve do zadnje strani teme "Paradižniki 2010" kot tudi "Paradižniki 2011" prevelik procent uporabnikov tega ne počne.
Enostavno se pričakuje serviranje odgovora brez da se prebere vsaj 5-10 strani nazaj in potem spremljaš naprej.

S kratkim "smile" sem komentiral vprašanje izrazil nestrinjanje s omenjenim načinom sodelovanja na forum.
Od katrince sem pričakoval da bo delila podobno, če ne enako mnenje, ne pa spraševati "kaj pa sedaj me spet moti"? Rolling Eyes

Ala nema veze, ne bom več SPAM-al to temo s off topic komentarji.


katrinca je napisal/a:
Sabur, kako pa naj vemo da se dol brez komentarja ki sledi labijinevemu prispevku nanaša na to, da se ne strinjaš s tem, da kate sprašuje nekaj kar je bilo že odgovorjeno??? Rolling Eyes Sicer sta pa Plamenka in tiguan odgovorila in tako je tudi prav. Mene nič ne moti če se 100 krat vpraša ker tudi če bi vse prebrala, še vedno ne bi vedela vsega. Sem sicer nekaj stvari izluščila Paradižnik - Lycopersicum esculentum da bi bilo lažje Wink


Sabur je napisal/a:
Nisem citiral kate, ker smo rekli, če odgovarjaš direkt pod sporočilo ne citiraj a so drugi uporabniki, vmes "uleteli" skometarji tako da je res moj komentar v obliki smajla bil nejasen.
Drugič bo treba citirati, da ne bo nesporazuma.


Garden-ja je napisal/a:
Sabur, saj ne obtožujem tebe, da si kaj napisal, skušam samo pojasniti katrinci zakaj si tako reagiral. Ker tudi meni ni ravno, ko vidim taka vprašanja. Pa menda je nekje celo tema s tem področjem, vem, da je ivčk večkrat fotografirala svoje delo in ga razložila na dolgo in široko.

Tebi pa poskušam pojasniti, da ni vredno. Preskočiš in je. Very Happy
Kdo drug pa bo imel več potrpljenja in bo odgovoril. Koneckoncev, če se ne bi pogovarjali vedno o istih stvareh, ne bi bilo več nič zapisanega.


kate je napisal/a:

Nehajte se kregat! Ja, jest sem bila.
In kot je bilo napisano, 70% vpr. se ponavlja in pojavlja na eni ali drugi temi. Pa zato še ni potrebno biti nestrpen. Lahko me samo usmeriš. In ja, znam uporabljati funkcijo išči, ampak se je že mnogokrat izkazala za dokaj neuporabno.
In ja, imam knjigo in lahko pogledam, in lahko pobrskam po netu. Ampak to ni poanta. In kolikor vem je tema čisto aktualna tudi za tiste, ki kdaj kakšno stran na forumu izpustimo in nismo vsak dan trikrat gor. Žal še nimam rdečih paradižnikov in sem v drugi fazi kot nekateri Rolling Eyes
Če se prav spomnim, smo šli na svoj forum (tisti, ki se tega še spomnite), ravno zaradi neprijaznosti in nestrpnosti na drugem. In žalostna sem, ko berem takšne komentarje.


muha je napisal/a:
Katrinca se je izredno potrudila iz porabila kar nekaj časa, da je v temi "Paradižnik..." zbrala linke in kažipote do vseh pomembnih tem, kjer boste našli osnovne strokovne napotke in odgovore na večino vprašanj.

Posamične teme, kot sta Paradižnik 2010, Paradižnik 2011 ... so bolj kot učnemu priročniku namenjene sprotni debati, v kateri se pa seveda najde tudi kup koristnih nasvetov. Strani je res veliko in vsi prispevki ne vsebujejo strokovnih vprašanj in nasvetov in zato razumem tudi tiste, ki se ne lotijo prebrati čisto vsega in na novo postavljajo vprašanja, ki so bila že odgovorjena. Tukaj bi posebej prosila tudi novejše člane, ki so znanje osvojili nedavno, da se vključijo s svojimi odgovori (kot to pridno že počne tiguan) , kadar smo "stari mački" preutrujeni od ponavljanja Wink . Pa bo volk sit in koza cela Very Happy .

Kar veselo naprej proti 100-ti strani Exclamation


Garden-ja je napisal/a:
Kate, saj se ne kregamo, se pogovarjamo. Tvoje vprašanje je bilo samo eno od.
Saj pravim, kogar je volja, naj odgovori, ostali pa mirno preskočimo. Pa gre svet naprej mi smo pa še vedno prijatelji. Wink


MARIJAV je napisal/a:
na zdravje ,ajde dajmo eno pivce za živce in veselo naprej.


Garden-ja je napisal/a:
To se pa tudi strinjam čeprav ne s pivom, dajmo eno z kozarcem česa ledenega z ledom notri. Pri nas je že dober drugi teden taka vročina, da jo še tropi sanjajo. In nič kaj ne kaže, da bi nas kaj dež ofrišal, vse kaže, da bo fronta šla spet višje.
Tako da ni čudno, če nam udari v glavo. Jaz imam tudi vsega poln kufer. Vse bom posekala in potrgala in tlakovala s tlakovci. Twisted Evil


Sabur je napisal/a:
kate
iskalnik je zelo močna stvar, samo je treba znati uporabljati.
Najlažje je reči ne znam. Mislim da moramo ceniti vreme naše Ivčk, ki največ med nami odgovarja na temo paradižniki, kakor tudi čas v branju solate s strani drugih uporabikov.


Plamenka je napisal/a:
Sabur, saj je bilo že dovoljkrat povedano, da preveč vprašanj pa le ni zaželjeno. Samo naj vsak pove le zase, če ga kaj moti, če Ivčk kaj moti, bo po moje že ona sama povedala.
Iskalnik je tudi zame, ki bi mi glede na mojo izobrazbo te stvari morale biti le malo bližje, kot večini, precej neuporaben. Strinjam se, da se vprašanja ponavljajo, prav je, da si vsak novi uporabnik najprej prebere par tem, po drugi strani pa - prebrala sem vse, napisala sem si celo priročnik o paradižnikih, pa še vedno najbrž kdaj kaj vprašam, kar se bo nekomu zdelo, da je bilo že ne vem kolikokrat povedano. Tudi ti, Sabur, si kdaj že vprašal kaj takega, kar sem jaz tule že prebrala, pa kaj zato. Če vem odgovor, če se mi da, odgovorim, če ne pač ne in grem dalje. Kdo bo zdaj za druge presojal, kaj se sme vprašati in kaj ne?


Sabur je napisal/a:

Plamenka
tudi jaz tebe 'mem rad. Smile
lp
sabur


vida je napisal/a:
Sabur je napisal/a:
kate

iskalnik je zelo močna stvar, samo je treba znati uporabljati.
Najlažje je reči ne znam. Mislim da moramo ceniti vreme naše Ivčk, ki največ med nami odgovarja na temo paradižniki, kakor tudi čas v branju solate s strani drugih uporabikov.
__________________________________

Da se vrnemo temi paradižniki.
Do včeraj še nikoli nisem imel težave s črv v zelenih plodovih.
Tudi na tem forumu nisem zasledil podoben ali enka problem.
Tukaj je slika:


Opazil sem na 2 sadikah različnih sort in v obeh primerih je zelen plod.


Sabur sem si vzela čas, saj si ti tudi nekaj spregledal, poglej na 89 stran pogovor med med ico in odgovor majdre... Laughing Laughing Laughing

No zdaj bi tudi mi lahko prst navzdol obrnil dol Laughing Wink

_________________
Katrinčin okrasni vrt
Katrinčin uporabni vrt
ZELENI KROG - organizirana menjava semen in rastlin
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
kate



Pridružen/-a: 18.02. 2008, 08:21
Prispevkov: 762
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 18 Jul 2011 13:40    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Znam iskat! Ampak, kadar v bistvu ne vem, kaj točno iščem, je pa težko! (ne gre za primer skubljenja paradižnikov, kjer sem temo sledila pa se nisem mogal odločit, kaj bi čisto bilo prav in sem bila za vikend pri prijatelju, ki je imel paradižnike že čisto oskubljene, kar me je čisto zmedlo, zato sem ponovno vprašala in sem preverila tudi na netu, Pušenjakovi in še nekaj virov, ki jim zaupam in na koncu sem si ustvarila mnenje).
Res se mi je že večrat zgodilo, da sem vpisala ključne besede in so čisto čudni zadetki prišli ven.
Da ne omenjam tega, da imamo uporabniki našega foruma radi rastline in zato je tudi nič koliko nickov vezanih na tematiko. V kolikor je moja ključna beseda enaka vzdevku nekega uporabnika, mi izpiše vse njegove poste. Crying or Very sad
Resnično sem kar iznajdljiva pri iskanju podatkov. Ampak včasih samo rabiš mnenje nekoga iz prve roke, za tvojo konkretno situacijo in ne tisto od Jožeta ali Pepe (pa čeprav je v bistvu ista).
Kar zadeva "problem" preveč vprašanj (kar se meni zdi smešno, saj menim, da je to bistvo forumov), lahko predlagam rešitve, ki se uporabljajo na nekaterih drugih forumih:
- na vsako temo/ rastlino- ali vsaj najbolj pogoste- se napiše nek splošen opis in vzgoja (npr. paradižnika), škodljivci ipd. (ampak to lahko pogledamo tudi v knjigo, a ne)
- izbere se koncept najbolj pogostih vprašanj (kot ga imajo tudi nekatere ustanove Rolling Eyes ), ostala se prepove
ipd.

Ne vem sicer, kaj je potlej smisel foruma. Komu je forum namenjen in kaj želimo z njim doseč? Parvimo, da ne sme biti samopostrežna, rabim, kdo ima, kdo da/ proda ipd., da se ne sme zastavljati (prveč, vedno istih ipd.) vprašanj,.. Kaj se pa sme, k čemu se teži?
V kolikor lahko kako pomagam, mi prosim povejte, saj razumem, da nek red in struktura mora biti, če naj forum bo uporaben.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Lana



Pridružen/-a: 13.02. 2008, 18:57
Prispevkov: 659
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: 18 Jul 2011 13:52    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Se strinjam s kate. Enkrat v preteklosti ste me že napadli, ker sem enako razmišljala - prav skoraj linčali ste me. Forum je živa stvar in meni se forum ne zdi neka enciklopedija, knjiga o vrtu, ampak kramljanje, lepo, prijazno in zanimivo preživljanje prostega časa, kjer najbrž ni nikomur težko reči par stavkov o neki stvari, če nekdo (ponovno) nekaj vpraša- četudi četrtič. Ali mogoče vseeno komu je? Najbrž je, če ne ne bi prišlo do teh tem tukaj.

Aja, ga ni denarja, da grem brat 50 strani teme o paradižniku, zato ker ga je nekaj napadlo. Res ne. Ga ni. Sploh ker je to forum, živa menjalnica znanja, vsaj naj bi bila. Saj je ok, da so reči napisane iz preteklosti, ampak svet je živa stvar, se razvija in napreduje in forum najbrž tudi. NO, tako jaz to vidim.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
muha



Pridružen/-a: 29.11. 2007, 15:47
Prispevkov: 10107

PrispevekObjavljeno: 18 Jul 2011 15:09    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

kate je napisal/a:
- na vsako temo/ rastlino- ali vsaj najbolj pogoste- se napiše nek splošen opis in vzgoja (npr. paradižnika), škodljivci ipd. (ampak to lahko pogledamo tudi v knjigo, a ne)


Saj to, vsaj pri paradižniku in tudi še kje drugje, po zaslugi katrince ŽE IMAMO Wink .

Kar se mene tiče, ni ovir za vprašanja, pa četudi desetkrat. Včasih, ko sem debatno razpoložena, mi tudi enajstič ni ni težko odgovoriti, drugič me pa mine že po tretjem enakem vprašanju Rolling Eyes . Ko ne bo več vprašanj in bodo vsi vse vedeli ali znali poiskati, ko ne bomo več ponosno razkazovali svojih pridelkov in okrasnih vrtov , ko ne bomo več jamrali zaradi bolezni in vremena ... bo forum postal žalosten in pust - tega si pa najbrž ne želimo.

Mimogrede: če se z iskalnikom še toliko trudim in tudi če vem točno, kaj iščem, včasih obupam - je pač tale naš bolj bogi Crying or Very sad .
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Vse o vseh rastlinah Seznam forumov -> Forum, navodila, ideje, pripombe, pohvale, kritike
Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.