Vse o vseh rastlinah Seznam forumov Vse o vseh rastlinah
Za nas z zelenimi prsti ...
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   RSS Feed   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




NUJNO POTREBUJEM VAŠE MNENJE!!!

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Vse o vseh rastlinah Seznam forumov -> Čiv čiv, čvek čvek
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Senrodes



Pridružen/-a: 17.05. 2010, 16:44
Prispevkov: 144
Kraj: Notranjska

PrispevekObjavljeno: 06 Nov 2010 21:24    Naslov sporočila: NUJNO POTREBUJEM VAŠE MNENJE!!! Odgovori s citatom

Zadeva je sledeča.

Preko neke oporoke sem prišel do določene količine denarja. Istočasno sem zvedel, da znanec prodaja kmetijsko zemljišče, veliko cca 1000 kvadratov. O ceni ne bi, lahko rečem le to, da imam denarja dovolj, ampak to v tem kontekstu niti ni pomembno.

Sam živim na notranjskem v enih rovtah na višini cca 800 m, kjer je št. ur sončnega obsevanja majhno in tudi kratka vegetacijska doba. Od 1. maja do cca 15 septembra.

Parcela pa se nahaja na primorskem na nadmorski višini cca 400. Zemlja je dobra, je v zaledju, tako da ji burja ne pride do živega. Je raven teren, brez grmičevja. Skratka parcela je ok.

Moj plan je bil naslednji. Kupim parcelo, postavim gor uto za orodje, kar ni problem in ustvarim gor sadovnjak in morda še nekaj gredic za kakšno zelenjavo. Parcela je zelo blizu železniške proge.

Ko sem se o tem posvetoval z bližnjimi sem naledel na kontriranje. Argumenti so relevatni, ne rečem da ne, vendar vseeno pa se mi zdi, da moj načrt ni neizvedljiv.

V prvi vrsti se mi zdi napaka, da vsi gledajo samo na dobiček in govorijo v smislu: "Saj ne boš nič profitiral." Kot, da je vse, kar ti lahko ponudi delo z rastlinami samo denar. Eden od argumentov je bil celo ta: "Boš videl, zdaj si zagret, vendar te bo minilo." Jaz pa zase vem, da si ne predstavljam, da v svojem življenju ne bi delal z rastlinami. To je pač del mene, v tem sem se našel, to pač sem. Delo z rastlinami je tudi moj bodoči poklic, saj to tudi študiram.

Med bolj relevatne argumente štejem to dvoje: Da mi je nedostopno. Je pa to relativno. Je cca 45 min z avtom in dobro uro z vlakom daleč? Ne vem, saj pravim je relativno. In pa naslednje: Da nimam tam nobenih strojev, predvsem strojev za košnjo in da bi mogel biti ves čas tam in ves čas delati. Ne vem, če je to res. Sadovnjak navsezadnje ni tako zahteven, kar se dela tiče.

Med najbolj relevanten argument pa štejem to, da sem študent in da mora imeti pri meni prioriteto faks. To se 100% strinjam, čeprav po drugi strani pa... Človek ne more živeti zgolj za eno stvar, hobiji so pomemben segment življenja.

Predvsem pa me zanimajo mnenja tistih, ki imajo parcelo v krajo A, živijo pa v kraju B.

Prosim za mnenja, ker sem v precepu. Hvala.
_________________
http://www.mojalbum.com/nebesa
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Optimist



Pridružen/-a: 28.05. 2008, 20:57
Prispevkov: 1051
Kraj: Idrija

PrispevekObjavljeno: 06 Nov 2010 22:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kakorkoli že, daje ta tvoja nebesa po slikah sodeč precej dobre rezultate!
Vkolikor te bo še vedno vleklo od doma, pa sledeče...
Tudi jaz imam parcelo kako urco vožnje v stran in z njo povezane sanje.
Te sanje pa mi onemogočajo razni neživljenski EU zakoni (nedovoljena razpršena gradnja itd), tako da si tudi ute za orodje ne smem privoščiti.
V kolikor bi pa hotel nekako racijonalno raspolagati s časom in denarjem bi moral imeti na raspolago vsaj brunarico za prespati....
Seveda manjka elektrika, voda itd..
Torej če boš kupoval, se prej prepričaj da imaš možnost vsaj kolibo postaviti kjer boš pač lahko tudi fax peljal naprej sicer se ti ne bo izšlo.
LP
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
jan24



Pridružen/-a: 13.01. 2008, 20:07
Prispevkov: 186
Kraj: Koper, Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 06 Nov 2010 22:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Glede takih nakupov ti predlagam dvoje: najprej dobro preuči mikrolokacijo (če ustreza namenu uporabe) - dostopnost, količina vode, osojna - prisojna lega, morebitni sosedi, debelina prsti; pa tudi potrebna investicija za začetek obdelave; nato pa vse skupaj uvrsti v karto Slovenije (če je primerna cena in če boš lahko stvar v prihodnosti prodal) ter pomisli na rentabilnost. Pred nakupom pa obvezno poglej cene primerljivih parcel na neprimičnine.net in bolha.com/nepremicnine, zbijanje cene je obvezno. Pa dobro je če ima glede na prostorski načrt možnost spremembe namebnosti in pa če je do parcele speljana kanalizacija in pa elektrika. Dobro je tudi vedeti če je območje kakorkoli zaščiteno in glede na bližino železnice, če bo kdaj dovoljena gradnja.
V primeru, da se odločiš za nakup pa obvezno poglej če je vpisano v zemljiško knjigo, razčiščeno lastništvo in da ni plomb (hipotek).

Doma (v Kopru) smo živeli ob precej prometni cesti; sedaj pa v Ljubljani (za študij) živim v stanovanju tik ob železnici in povem da je železnica glede prašnosti in motenj bistveno boljša. Sicer pa je cesta pred našo hišo od odprtja nove postala stranska in malo prometna.

Smem vprašat kaj in pa kateri letnik študiraš?
_________________
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Senrodes



Pridružen/-a: 17.05. 2010, 16:44
Prispevkov: 144
Kraj: Notranjska

PrispevekObjavljeno: 06 Nov 2010 22:46    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kar se mirkolokacije tiče je tako.

Dostop z javne ceste je urejen. Kar se pa tiče tega ali bo kdaj zazidljiva ali ne je odgovor strogo NE, ampak mene to niti ne moti, ker parcele ne kupujem z namenom, da bi kdaj tam živel. Zazdljiva ne bo nikoli, ker naj bi veljal trent krčenja vasi, saj se te preveč širijo. Vode, elektrike in podobno jasno, da ni. Gre pač za en navaden travnik, kjer so do sedaj kmetje kosili.

Vrtno uto, samo za orodje (baje) lahko postavim, tako je rekel posrednik, vendar pod pogojem, da je namenjena samo shranjevanje orodja.

Kar se cene tiče pa je daleč najcenejša kmetijska površina, kar sem jih videl po vseh oglasih. Cena je smešno majhna in zavedam se ,da tako ugodnega ne bom nikjer dobil.

V zemljiško knjigo je vpisana.

Od železnice ni daleč, ni pa tudi tako blizu, mislim da je cca 5 km.

Optimist, smem vprašati kako tvoje sanje napredujejo?

Sem 2. letnik kmetijstva.
_________________
http://www.mojalbum.com/nebesa
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
jan24



Pridružen/-a: 13.01. 2008, 20:07
Prispevkov: 186
Kraj: Koper, Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 06 Nov 2010 23:24    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Glede cene jaz nebi nikoli bil tako siguren. Večina ljudi postavi oglas in stvari "prodaja", le par procentov pa je takih, ki želi stvar dejansko prodati - tej postavijo tudi primerne cene in so pripravljeni nižati tudi za 1/3 in prodajo hitro (za ujeti tako ponudbo je potrebno spremljati nepremičninski trg). Na intrenetu dobiš kmetijska zemljišča (ne gozd) tudi pod 0.5€/m2, sicer pa ne poznam točne lokacije, tako da je stvar težko ocenit. Kot bi rekli Italijani: "Il trucco c'è ... ma non si vede", kar pomeni da je potrebno biti pazljiv in premišljen (vendar ne preveč čakat, da stvar ne zbeži). p.s.: izogibaj se posrednikom.

Je pa res, denar pride in gre, zemlja pa ostane.
_________________
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Senrodes



Pridružen/-a: 17.05. 2010, 16:44
Prispevkov: 144
Kraj: Notranjska

PrispevekObjavljeno: 06 Nov 2010 23:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ti meni, naj se izoibam posrednikom, vendar ta znanec prodaja parcelo preko podjetja.

Lahko je cena kvadratnega metra tudi 0.10 evra, vendar kaj ti to pomaga, ko je celotno zadevo prodajajo veliko 30000kvadratov. Ni problem cena kvadrata, problem je velikost, ki jih je 90% več, kot 10000 kvadratov. In ne le to. Redkodno, da bi jo prodal le del. Sem gledal na e upravi: povsod piše, da se parcela prodaja v kompletu.

Pravzaprav ni vredno kaj dosti filozofirati glede cene. Vprašanje je le, če dam cca 2000 evrov za vse skupaj ali ne. Tu gre bolj za odločitev, kot za kaj drugega.
_________________
http://www.mojalbum.com/nebesa
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
jan24



Pridružen/-a: 13.01. 2008, 20:07
Prispevkov: 186
Kraj: Koper, Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 06 Nov 2010 23:57    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sicer za 2000€ karkoli se odločiš bo vredu.
_________________
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
originalnilist



Pridružen/-a: 05.03. 2010, 17:22
Prispevkov: 462
Kraj: postojna-okolica

PrispevekObjavljeno: 07 Nov 2010 07:25    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Senrodes pozdravljen,če razumem prav zemljo bi kupil samo za obdelavo?Zakaj potem greš tako ,,deleč,,na primorsko.Iz prispevkov primorcev lahko prebereš kašne težave imajo s sušo,kako potem misliš imeti vrt oz.sadovnjak brez vode? Ne moreš se voziti vsak dan, prespati pa nimaš kje.Praviš da sadovnjak ni zahteven?VSAKA sadika ki jo posadiš rabi vodo, dokler ni dovolj močna da se sama obskrbljuje a o tem naj ti povejo kaj naši sadjarji.Zemlje za obdelavo na notranjskem res ne manjka,tudi manjše parcele se dajo dobit.Je še kaj kar te je pritegnilo tistemu koščku zemlje na primorskem?
_________________
luka
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Garden-ja
Moderator foruma


Pridružen/-a: 13.03. 2009, 15:38
Prispevkov: 3436

PrispevekObjavljeno: 07 Nov 2010 07:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz vidim problem v dveh stvareh:
- Oddaljenost: Mlad si še, nekoč te nekje čaka partnerka in lasten dom in vse obveznosti, s tem povezane. Vprašanje, če boš takrat, ko bo zraven še služba, imel čas hoditi vsaj enkrat na teden na to parcelo in če ti bo družina to dopuščala. Posebej, če ne boš našel ženske, ki bo enako kot ti rada brkljala po zemlji (verjemi, da jih lahko iščeš z lučjo podnevi pa bo težko) in če bodo še otroci pihali, da kaj da spet greste tja.
Drugi problem je, kar si že sam ugotovil, vse potrebno orodje. Obdelovati pač ne boš mogel ročno in vse, kar potrebuješ, boš moral tovoriti s seboj. Vsakič.
- Kraje: Vsak dan poslušam po jutranjih poročilih, kako so vdrli v to ali ono lopo in odnesli orodje, stroje,... Predvidevam, da tam kjer je ta teren, ni vasi, da bi kdo oko vrgel in malo pogledal, kaj se dogaja. Hkrati obstaja velika nevarnost, da ti sadna drevesa, ko bo sadje zrelo, oberejo do konca, tudi o tem redno slišim. Kaj drugega pa ti, glede na to, da bi bil na parceli verjetno enkrat tedensko, ne bi niti uspevalo. Še sadno drevje bi moral prvi dve leti od pomladi do jeseni redno zalivati.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Optimist



Pridružen/-a: 28.05. 2008, 20:57
Prispevkov: 1051
Kraj: Idrija

PrispevekObjavljeno: 07 Nov 2010 11:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Z mojimi sanjami je tako...
Z bratom sva kupila počitniško prikolico in jo parkirala globoko med grmovje, te dni pa pripravljava še nadstrešek zanjo.Je namreč še 200m višje kot ti sedaj domuješ in bi jo sneg podrl. Uspešno sem precepil par divjakov češenj, posadil brkinsko češpljo, z Vinkozovo pomočjo pa upam da tam gori vetru in mrazu prične kljubovati še kakšno sadno drevje
Precej težav sem imel z odelavo površin, saj je teren precej strm in noben sosed ni hotel prevzeti košnje. Hvala bogu se je hči enega od sosedov odločila imeti svojega konja in sem tako oddal njive njim v košnjo. Neobdelovanje površin te zna precej stati, saj te lahko prijavijo inšpekciji, katera ti pošlje precej zasoljeno kazen
LP
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Kosobrin
Moderator foruma


Pridružen/-a: 31.12. 2007, 07:51
Prispevkov: 1056
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: 07 Nov 2010 21:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Če ti je všeč lokacija ne bi nič odlašal. Samo bi kupil. Mislim da se boš dobro počutil. Odločiti se pa moraš sam, da ne sprašuješ na celem forumu.
Če bi jaz kupoval bi si dobro ogledal in kupil, če bi mi bilo všeč.
LP Kosobrin
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
voda



Pridružen/-a: 03.06. 2010, 17:01
Prispevkov: 1152
Kraj: Ljubljana in Istra

PrispevekObjavljeno: 08 Nov 2010 06:26    Naslov sporočila: naslov sporočila Odgovori s citatom

popolnoma se strinjam s Kosobrinom. lp voda.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
kravzlj



Pridružen/-a: 31.12. 2007, 09:08
Prispevkov: 1340
Kraj: Zaboršt pri Dolu

PrispevekObjavljeno: 08 Nov 2010 08:25    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hej!

Sam imam mojo lokacijo oddaljeno 7 km od doma pa mi že ni všeč. Sploh pa če imaš več lokacij to ne gre. Jaz bi rekel da raje najdi nekaj sebi blizu, ali pa našparaj pa kupi eno večjo zazidljivo parcelo kjer boš imel nekoč hišo s sadovnjakom in vrtom.

Lp Luka
_________________
" Vitez ki bije bitko z jedrsko bombo! "
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
herman



Pridružen/-a: 23.04. 2010, 18:33
Prispevkov: 381

PrispevekObjavljeno: 08 Nov 2010 11:03    Naslov sporočila: k Odgovori s citatom

Kravzelj se strinjam s teboj in Garden-ja TI JE TUDI LEPO SVETOVALA !!!
Naveličal se boš vozit tja-to je absolutno predaleč, razen če računaš, da boš kje v bližini kupil kasneje svoj dom, ali zazidljivo parcelo.
Kaj boš nekoč dejal svoji dragi:PRIDI Z MENOJ, TI POKAŽEM MOJ RAJ!!!
Tam v tisti kolibi pa lopate,krampi,vile.......ne, ne, ne kupuj!!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Senrodes



Pridružen/-a: 17.05. 2010, 16:44
Prispevkov: 144
Kraj: Notranjska

PrispevekObjavljeno: 08 Nov 2010 12:43    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala vsem za odgovore.

No, sem našel alternativo. Od sorodnika bom dobil preko darilne pogodbe parcelo nedaleč stran in bom tam probal. Zgubiti nimam kaj.

P.S. Kdo pa pravi, da bom imel partnerko? Surprised
_________________
http://www.mojalbum.com/nebesa
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Garden-ja
Moderator foruma


Pridružen/-a: 13.03. 2009, 15:38
Prispevkov: 3436

PrispevekObjavljeno: 08 Nov 2010 13:25    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Senrodes, potem pa partnerja, no. Ali pa psa. Ali pa zlato ribico. Nihče ni čisto sam sam po svoji lastni želji.
Tudi psu ne bi bilo prav, če bi namesto, da bi ga vozil na sprehod, cele vikende kopal in zalival.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Senrodes



Pridružen/-a: 17.05. 2010, 16:44
Prispevkov: 144
Kraj: Notranjska

PrispevekObjavljeno: 08 Nov 2010 13:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Samo res, ko J*** vrtnarjenje. Dajmo zapreti ta forum. Very Happy
_________________
http://www.mojalbum.com/nebesa
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
muha



Pridružen/-a: 29.11. 2007, 15:47
Prispevkov: 10107

PrispevekObjavljeno: 08 Nov 2010 16:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Konec dober, vse dobro - sedaj pa veselo na delo Very Happy .
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
marjana



Pridružen/-a: 24.04. 2009, 16:22
Prispevkov: 35

PrispevekObjavljeno: 12 Nov 2010 17:57    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Senrodes, živi zase, ne za druge!

In naredi tako, kot ti je všeč. rožica
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Vse o vseh rastlinah Seznam forumov -> Čiv čiv, čvek čvek
Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.