|
Vse o vseh rastlinah Za nas z zelenimi prsti ...
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Sabur
Pridružen/-a: 17.03. 2009, 09:00 Prispevkov: 2540 Kraj: 127.0.0.1
|
Objavljeno: 17 Jun 2010 13:28 Naslov sporočila: Mlinček za pasiranje |
|
|
Kje bi se dalo kupiti poceni mlinček za pasiranje?
Rabim za paradižnike za šalšo.
Lansko leto so imeli v Hoferju za 10 EUR a kaj so sem to šele zdaj videl v arhivi. :D |
|
Nazaj na vrh |
|
|
bučarka
Pridružen/-a: 19.08. 2008, 09:27 Prispevkov: 765 Kraj: Primorska
|
Objavljeno: 17 Jun 2010 14:22 Naslov sporočila: |
|
|
Pochi soldi, poca musica...
Anyway, jaz šalše ne pasiram. Samo s paličnim malo zmiksam. Seveda se čuti koščke lupine (odvisno, koliko časa se mi da miksat), vendar mene to nič ne moti, ker imam rada svoje paradižnike v celoti. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Sabur
Pridružen/-a: 17.03. 2009, 09:00 Prispevkov: 2540 Kraj: 127.0.0.1
|
Objavljeno: 17 Jun 2010 14:34 Naslov sporočila: |
|
|
Meglio qualcosa che niente. :D
Pravijo, da se čute semena i da zna biti malo grenko. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
orhy
Pridružen/-a: 31.03. 2008, 22:49 Prispevkov: 2353 Kraj: nmv 582
|
Objavljeno: 17 Jun 2010 15:08 Naslov sporočila: |
|
|
bučarka je napisal/a: | Pochi soldi, poca musica...
Seveda se čuti koščke lupine (odvisno, koliko časa se mi da miksat), vendar mene to nič ne moti, ker imam rada svoje paradižnike v celoti. |
Moji nimajo radi, da se čuti kožico. Če jih boš vrgla pred pasiranjem najprej za kakšno minutko v krop, boš kožico z lahkoto potegnila dol iz vsakega paradižnika posebej - potem pa lahko samo "na kratko" s paličnim mešalnikom - tudi semena ostanejo bolj cela, da omaka ne bo "pogrenila".
Nam je bolj okusno samo grobo spasirano, da se malo čuti tudi paradižnikovo meso. Sicer pa najboljše je napraviti tako, kot ima družina najraje. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Sabur
Pridružen/-a: 17.03. 2009, 09:00 Prispevkov: 2540 Kraj: 127.0.0.1
|
Objavljeno: 18 Jun 2010 07:02 Naslov sporočila: |
|
|
Imaš prav orhy. bo treba doma nabaviti napravico in testirati, kar paše družini. Samo mi je nekam preddrago tistih 95EUR, ki sem videl na spletu. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
bučarka
Pridružen/-a: 19.08. 2008, 09:27 Prispevkov: 765 Kraj: Primorska
|
Objavljeno: 18 Jun 2010 10:47 Naslov sporočila: |
|
|
Ponavadi delam mezgo iz tistih paradižnikov, ki jim poberem seme, tako da ga ne ostane ravno dosti. Naših "material" nič ne moti. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
orhy
Pridružen/-a: 31.03. 2008, 22:49 Prispevkov: 2353 Kraj: nmv 582
|
Objavljeno: 18 Jun 2010 13:18 Naslov sporočila: |
|
|
Komaj čakam letošnjih paradižnikov in "cedim sline", ko gledam nadinine paradižnike. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|