Vse o vseh rastlinah Seznam forumov Vse o vseh rastlinah
Za nas z zelenimi prsti ...
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   RSS Feed   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




Razbita nevarna kriminalna združba

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Vse o vseh rastlinah Seznam forumov -> Hec mora bit ...
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Svetloba



Pridružen/-a: 01.02. 2013, 10:12
Prispevkov: 66
Kraj: Kamnik

PrispevekObjavljeno: 26 Apr 2013 08:23    Naslov sporočila: Razbita nevarna kriminalna združba Odgovori s citatom

Iz policijske uprave Ljubljana so danes sporočili, da so, v sodelovanju z Interpolom, uspeli razbiti dobro organizirano hudodelsko-zločinsko združbo, ki je na območju Republike Slovenije razpečevala nepreverjen, neregistriran in nevaren semenski material. Po besedah direktorja generalne policijske uprave, so bile, širom Slovenije, izvedene številne hišne preiskave, pri katerih so odkrili nepregledno množico nelegalnega semenskega materiala in sadik, ki so jih organizatorji gojili v posebej prirejenih prostorih svojih domov, vrtov in njiv, poleg neregistriranega semenskega materiala, pa so zaplenili tudi večje število motik, lopat, grabelj in drugega nevarnega orožja.

Šlo naj bi za razvejano, moderno in zelo dobro organizirano kriminalno združbo, katere korenine naj bi, po nepreverjenih podatkih izvirale že v kameni dobi, in ki je svoje nove člane novačila prek interneta, prirejala ilegalna srečanja, na katerih so njihovi člani izmenjevali najrazličnejša semena in sadike, ter le-te še naprej gojili, razmnoževali in razpečevali v svoji okolici, k temu početju pa so nagovarjali tudi številne mladoletne osebe ter celo otroke, ki so morali, namesto da bi igrali računalniške igrice in gledali televizijo, skrbeti za lončke in gredice z jagodami, borovnicami in podobnimi neregistriranimi rastlinami neznanega porekla, ter jih na ta način spravljali v nevarnost in hudo ter običajno neozdravljivo odvisnost.

Tiskovni predstavnik policije je pri tem še dodal, da akcija še zdaleč ni končana, saj so v minulih dneh uspeli razbiti zgolj vrh kriminalne družbe, ki so jo povečini vodile in organizirale ženske, med njimi številne matere in celo babice, ki so zasedale najpomembnejša mesta organizacije in so svojo identiteto prikrivale pod različnimi operacijskimi imeni: Muha, katrinca, Vida, Ivčk, Melona, Garden-ja, bobolino, harka, metuljc, pika, MarijaV, greeny, če omenimo le nekatere.

V akciji je bilo poškodovanih več policistov, ki so naleteli na močan odpor razpečevalcev in gojiteljev prepovedanih semen ter tudi njihovih družinskih članov, saj so se le ti aretacijam povečini upirali z vsem kar jim je bilo pri roki, nekateri pa so poskušali policiste in inšpektorje celo pokupiti s tako imenovanimi 'domačimi pridelki', ki predstavljajo splošno nevarnost, saj niso ustrezno gensko prirejeni, tretirani s pesticidi, fungicidi in drugimi fitofarmacevtskimi preparati, ki zagotavljajo prehransko neoporečnost in varnost izdelkov.

Policija ob tem poudarja, da so v uspešni akciji uspeli poloviti večino izmed organizatorjev prepovedane trgovine z ilegalnimi semeni, da pa na terenu še iščejo nekatere izmed najnevarnejših članov hudodelske združbe, ki jim je uspelo zbežati. Tako so denimo razpisali več mednarodnih tiralic, med drugim tudi za enim od kolovodij, ki se skriva pod imenom zuf, in mu je uspelo zbežati v bližnji gozd v katerem je bilo odkritih večje število dobro prikritih ilegalnih nasadov. Specialne policijske enote so gozd že obkolile zato pričakujejo, da bodo gverilskega vrtičkarja policisti uspeli aretirati še danes. Vroče je tudi v okolici obkoljenega doma Mfranca, ki se že ves dan agresivno upira aretaciji in policiste obmetava z nagnitim sadjem ter nanje ščuva posebej v te namene dresirane čebele.

Mednarodna tiralica je razpisana tudi za nevarnim dezinformatorjem, poznanim pod imenom Svetloba in je utemeljeno osumljen širjenja sovražne propagande ter novačenja novih članov. Po besedah direktorja policijske uprave, gre za zelo nevarno osebo, ki naj bi se skrivala nekje na območju Kamniških alp, kjer ga intenzivno iščejo policijske patrulje s psi, pri čemer jim pomagajo tudi gorski reševalci in usposobljeni planinski vodniki. Nazadnje je bil opažen pri nabiranju čemaža nekje na območju med Veliko in Menino planino, zato policija vsem pohodnikom svetuje veliko previdnost, oz. odsvetuje gibanje na tem območju, saj domnevajo, da ima omenjena oseba na tem območju večje število pomagačev in simpatizerjev, ki mu pomagajo na begu.

Policisti ob tem pozivajo tudi vse občane, da pozorno bdijo nad dogajanjem v njihovi okolici in v primeru, da kje opazijo nasad, za katerega domnevajo, da je nastal s pomočjo nepreverjenega semenskega materiala, le-to nemudoma sporočijo na bližnjo policijsko postajo, še posebej pozorni pa naj bodo na osebe, ki bi pri sebi imele motike, vile, grablje, lopate in podobno nevarno orožje.


Twisted Evil
_________________
Vam povem vljudno, ali po resnici?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Garden-ja
Moderator foruma


Pridružen/-a: 13.03. 2009, 15:38
Prispevkov: 3436

PrispevekObjavljeno: 26 Apr 2013 08:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Samo zame se ne ve, če nisem morda infiltrirana, saj veš, preganjam nedolžne uboge živalce.

Super to, lahko kopiram na svoj FB profil? Cool
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
valter



Pridružen/-a: 04.01. 2013, 14:20
Prispevkov: 1122
Kraj: Kras

PrispevekObjavljeno: 26 Apr 2013 08:45    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pri nas na Krasu se ne dogaja nič. Menda so se Slovenski FBI-jevci na poti na Kras zaleteli v Darsovo vozilo. Baje poteka obsežna izmenjava klofut med DARSOVCI in pandurji... Bemti pa ti PALICAJI...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Svetloba



Pridružen/-a: 01.02. 2013, 10:12
Prispevkov: 66
Kraj: Kamnik

PrispevekObjavljeno: 26 Apr 2013 08:48    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Lahko delite, le na navedbo avtorstva ne pozabite.

Se pa iskreno opravičujem vsem, ki sem vas pozabil omeniti. Smile
_________________
Vam povem vljudno, ali po resnici?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Svetloba



Pridružen/-a: 01.02. 2013, 10:12
Prispevkov: 66
Kraj: Kamnik

PrispevekObjavljeno: 26 Apr 2013 09:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Še to, da ne boste mislili, da gre zgolj za hec, si preberite zapis na povezavi:

http://rastline.mojforum.si/rastline-about9596.html
_________________
Vam povem vljudno, ali po resnici?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Melona



Pridružen/-a: 03.04. 2011, 18:15
Prispevkov: 3031
Kraj: Zasavje

PrispevekObjavljeno: 26 Apr 2013 19:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ojoj, kakšna združba! Pravo podzemlje, bojda povezave vodijo na samo Sicilijo. Le kako se Mfranc drži? Izkušenemu mafijcu gotovo ne bo zmanjkalo oborožitve.
Še dobro, da nam ne zmanjka dobre volje in se sploh še lahko šalimo. Ker sicer nam v tem svetu res ni biti. Čedalje bolj je gnilo. Bo treba Bruselj in Ljubljano z biosodinim fungicidom tretirat, če ni preblag. Svetloba, ti pa pazi nase, ker tale forum je precej svetlejši zadnje čase.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Vse o vseh rastlinah Seznam forumov -> Hec mora bit ...
Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.