Vse o vseh rastlinah Seznam forumov Vse o vseh rastlinah
Za nas z zelenimi prsti ...
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   RSS Feed   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




Grozdna marmelada

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Vse o vseh rastlinah Seznam forumov -> Recepti
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Melona



Pridružen/-a: 03.04. 2011, 18:15
Prispevkov: 3031
Kraj: Zasavje

PrispevekObjavljeno: 26 Avg 2012 09:02    Naslov sporočila: Grozdna marmelada Odgovori s citatom

Grozdje (Izabela) operem, ga pokuham nekaj minut, da spusti sok. To na hitro zmeljem v mešalniku in nato prepasiram skozi srednje velike luknjice na pasirki. Tako iz grozdja odstranim samo pečke, lupinice pa večinoma ostanejo v marmeladi.
V prepasirano maso vmešam Želin ali Gelfix ter želirni sladkor. Na cca 3 kg grozdja dam pol kg želirnega sladkorja in 1 Gelfix 3:1. Kuham cca 20 min. Marmelada ni zelo gosta, tekoča pa tudi ne, je dovolj gostljata. Nalijem v kozarce in zaprem.
Pogosto med grozdje dodam tretjino jabolk, takšna mi je še boljša kot samo iz grozdja.
Kdo ve, kako preprečiti pene, ki se delajo med kuhanjem?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
linda



Pridružen/-a: 26.02. 2008, 21:14
Prispevkov: 1498
Kraj: nekje na štajerskem

PrispevekObjavljeno: 26 Avg 2012 11:38    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pene morajo izginiti takrat je marmelada kuhana. Wink
_________________
"Ko pride prepreka v naravi išči leka."
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
metuljc



Pridružen/-a: 28.07. 2011, 20:45
Prispevkov: 1867

PrispevekObjavljeno: 26 Avg 2012 12:22    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pen ni mogoče preprečiti, saj se pokuhajo.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
froggy



Pridružen/-a: 06.07. 2012, 07:48
Prispevkov: 37
Kraj: 730 mnm

PrispevekObjavljeno: 26 Avg 2012 12:45    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Vzameš večji pisker. Twisted Evil
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
nadina



Pridružen/-a: 19.02. 2008, 10:24
Prispevkov: 1689
Kraj: izola

PrispevekObjavljeno: 04 Sep 2012 09:23    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Do sedaj sem grozdne jagode najprej spasirala in nato kuhala, dodala sem tudi Gelfix - očitno več, ker je moja marmelada še kar gosta in trda....

Sedaj bom poskusila kot Melona, le brez miksanja - bom torej najprej jagode pokuhala in na koncu pasirala. Rolling Eyes
_________________
LP Nadina
mačekinpes

http://www.youtube.com/watch?v=s0IWwTLibHg
http://www.flickr.com/photos/nadinacm/
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
nadina



Pridružen/-a: 19.02. 2008, 10:24
Prispevkov: 1689
Kraj: izola

PrispevekObjavljeno: 04 Sep 2012 21:59    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sem naredila marmelado po Melonino (brez miksanja) in mislim, da pri pasiranju kuhanih jagod manj šprica naokoli, he he
Sicer pa ista pesem.
Smile
_________________
LP Nadina
mačekinpes

http://www.youtube.com/watch?v=s0IWwTLibHg
http://www.flickr.com/photos/nadinacm/
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
magnolija



Pridružen/-a: 05.12. 2007, 22:13
Prispevkov: 859
Kraj: Posavje

PrispevekObjavljeno: 04 Sep 2012 22:12    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Delam tako kot melona, le da uporabljam navadni sladkor in želin. Marmelada je odlična.
_________________
Lp Magnolija

http://www.procreo.jp/labo/flower_garden.swf
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Melona



Pridružen/-a: 03.04. 2011, 18:15
Prispevkov: 3031
Kraj: Zasavje

PrispevekObjavljeno: 05 Sep 2012 06:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Nadina, kaj ostane na pasirki, če prej ne zmiksaš? Gredo skozi pasirko samo pečke, koža ali olupki ali kako se prav reče najbrž ostanejo na pasirki?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
nadina



Pridružen/-a: 19.02. 2008, 10:24
Prispevkov: 1689
Kraj: izola

PrispevekObjavljeno: 06 Sep 2012 10:40    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Melona je napisal/a:
Nadina, kaj ostane na pasirki, če prej ne zmiksaš? Gredo skozi pasirko samo pečke, koža ali olupki ali kako se prav reče najbrž ostanejo na pasirki?


Pasirka loči koščice in tudi, žal, olupke - ampak se tolažim, da se precej olupkov pokuha in jih gre stran bolj malo... Rolling Eyes

Če bi pa prej zmiksala, se bojim, da ne bi zmiksala tudi koščic Rolling Eyes in bi le te potem šle skozi pasirko?

Tudi pri pasiranju pazim, da ne pretiravam in raje vržem stran več, kot da bi šel skozi pasirko kakšen košček koščice - sem namreč eno leto bila preveč natančna in sem vrtela pasirko do onemoglosti, he he- kasneje sem v marmeladi večkrat občutila kako koščico.

magnolija je napisal/a:
Delam tako kot melona, le da uporabljam navadni sladkor in želin. Marmelada je odlična.


Tudi jaz uporabljam navadni sladkor in želin.
_________________
LP Nadina
mačekinpes

http://www.youtube.com/watch?v=s0IWwTLibHg
http://www.flickr.com/photos/nadinacm/
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
muha



Pridružen/-a: 29.11. 2007, 15:47
Prispevkov: 10107

PrispevekObjavljeno: 24 Sep 2012 15:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Melona, tvoj recept je super.

Naredila ravnokar iz dobrih 6 kg prebranih jagod in kile jabolk. Dovolj zaloge do naslednje letine . Very Happy

Tudi pomito in poribano je že vse Rolling Eyes Evil or Very Mad Cool .
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Melona



Pridružen/-a: 03.04. 2011, 18:15
Prispevkov: 3031
Kraj: Zasavje

PrispevekObjavljeno: 25 Sep 2012 18:59    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Me veseli, Muha, da ti je ta marmelada všeč. Meni je žal, da sem jo odkrila šele lani. Zdaj bo pa vsako leto v ozimnici.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Vse o vseh rastlinah Seznam forumov -> Recepti
Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.