Vse o vseh rastlinah Seznam forumov Vse o vseh rastlinah
Za nas z zelenimi prsti ...
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   RSS Feed   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




Bučni štruklji

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Vse o vseh rastlinah Seznam forumov -> Recepti
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
MARIJAV



Pridružen/-a: 20.05. 2010, 14:14
Prispevkov: 1647
Kraj: ŠTAJERSKA-PONIKVA

PrispevekObjavljeno: 19 Jul 2012 06:39    Naslov sporočila: Bučni štruklji Odgovori s citatom

Količine so okvirne:
2 olupljeni in razkoščičeni jedilni buči naribani kot repa (naribane nasolimo in močno ožamemo!)
1/2 kg nepasirane skute (najboljša je domača- zrnata!)
2 dcl kisle smetane
2 jajci
sol
vlečeno testo ali testo za rezance razvaljano z valjarjem

Preliv:
2 dcl sladke smetane
1 jajce
sol

Zgornje sestavine premešaš in namažeš na testo kot za zavitek.
Potem začneš štruklje zvijati tako, da testo s filo smo dvakrat obrneš in ploščato rolco odrežeš od preostanka namazenega testa. To rolco potem narežeš na kose, ki so dolgi kakih 8 cm, (široki pridejo kake 4 cm, visoki pa so največ 2 cm). Zlagaš jih na pomazan pekač čisto eden do drugega. Te rolce delaš tako dolgo, da porabiš vse namazano testo.
Ko imaš vse v pekaču, štrukeljce preliješ z zmesjo smetane in jajc ter daš peči za dobre pol ure na 180 stopinj, oziroma tako dolgo, da vidiš zgoraj lepo zlato rumeno zapečeno.

SLADKA VARIANTA (Imajo radi otroci):
K fili in prelivu dodaš sladkor po okusu.

Pečeni štrukeljci so najboljši še topli, mrzli pa počakajo tudi do naslednjega dne, če niso prej pojedeni.

Pripravljen drugi pekač teh štrukeljcev pa brez problema počaka v hladilniku na pečenje do drugega dne.

To je zagorska specialiteta od mojega moža, ki jih čez leto zelo rad kar večkrat naredi. Jaz sem samo opazovalec in kradljivec recepta in postopka Wink
_________________
ŽIVETI NA PODEŽELJU JE NAJLEPŠE!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
orhy



Pridružen/-a: 31.03. 2008, 22:49
Prispevkov: 2353
Kraj: nmv 582

PrispevekObjavljeno: 19 Jul 2012 10:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hmmmm - tole pa je sigurno zelo, zelo dobro, hmmmm hmmmm gor
Bom poizkusila sigurno!

Jaz pripravljam kuhane zagorske štruklje, ki pa so brez buč in tudi super, super hmmmm. Razz
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
MARIJAV



Pridružen/-a: 20.05. 2010, 14:14
Prispevkov: 1647
Kraj: ŠTAJERSKA-PONIKVA

PrispevekObjavljeno: 19 Jul 2012 11:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Potem pa lahko prosim še recept za kuhane štruklje?

Vse enako kot zgoraj, vendar namesto buče pozimi vzamejo navadno repo - NE KISLO - , jo naribajo in ekstremno ožmejo, pa so tudi štruklji super in nihče ne ugotovi, da je notri repa.
_________________
ŽIVETI NA PODEŽELJU JE NAJLEPŠE!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Vse o vseh rastlinah Seznam forumov -> Recepti
Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.