Vse o vseh rastlinah Seznam forumov Vse o vseh rastlinah
Za nas z zelenimi prsti ...
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   RSS Feed   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




Radenska, Donat Mg...
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Vse o vseh rastlinah Seznam forumov -> A la carte - Prehrana rastlin
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Bety11



Pridružen/-a: 07.04. 2011, 07:14
Prispevkov: 1195
Kraj: Postojna Pivka Brkini

PrispevekObjavljeno: 09 Sep 2011 15:06    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fikfakova mi ni odgovorila in verjetno ne bo....

Ali kdo od vas ima predlog, kam naj pišem, ker me resnično zanima odgovor....???
_________________
Rada vrtnarim
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
vodenka



Pridružen/-a: 25.02. 2011, 10:33
Prispevkov: 458

PrispevekObjavljeno: 10 Sep 2011 10:43    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ojla Bety11 mogoče bo malce se nenavadno slišalo ampak bom predstavila iz svojega videnja.Se strinjam kar sta napisala labia in metuljc sama pijem radensko in donat že od malih nog naprej ampak ne zaradi zdravstvenih namenov ampak kar tako za žejo.Živim na podeželju kjer imamo deževnico in studenček pa nikoli se nisem strokovno ukvarjala kakšne sestavine mi manjkajo.Pred leti sem hudo zbolela čisto drugo bolezn sem dobila.Zato ne rabimo kakšnih posebnih strokovnih navodil dostikrat povedo eno delajo drugo. .Kot zanimivost lahko še poven da tudi rože in tudi tisto zelenjavo ki ji primanjkuje magnezija zalijem s donatom ali z radensko.(malce odštekano se šliši a rože in zelenjava je lepa) Lep pozdrav vodenka
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
živa



Pridružen/-a: 12.11. 2010, 21:35
Prispevkov: 183
Kraj: Žiri

PrispevekObjavljeno: 29 Maj 2012 10:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Betty11, popolnoma se strinjam s teboj - naše telo potrebuje navadno vodo, ker je sestavljeno iz 75 % vode, možgani pa kar iz 85 %!!!!

Ker imamo od rojstva prehranske težave (bolezni), sem dodobra poučena o veliko tega, kar damo v usta. Ne bom rekla o vsem, ker velikoooo ne vem.

Bolezni sedanjega časa so tudi zaradi kopičenja mineralov, rudnin... v našem telesu, ker jih celice ne morejo odplakniti, kopičijo.

Če koga daje zaprtost (mene je vedno, pa sem veliko pila in se rekreirala), naj omeji uživanje glutena, zjutraj na tešče pa naj izdihne, stoje da roke na kolena, 3 do 5 x ponovi vajo krčenja trebuha noter, ven. Brez dihanja, vdihne, izdihne, naredi trebušne vaje (sama tam do 15x lahko premikam trebuh brez dihanja), prebava bo vsak dan delala. Je pa pomembno, da je najmanj 3 do 5 ponovitev te vaje, torej 5 x po 15 x trebuh ven, noter.

Vse otroštvo sem pila deževnico (kapnico iz štirne), pa tako dobre vode nikjer več ni.

Mehurči v gaziranih pijačah povzročajo odpravo občutka za žejo. Telo porabi ogromno energije, da to fujbljak tekočino naredi koristno za celice, zato vodo, vodo, pijte vodo, dokler imamo tako (Prekmurci izvzeti iz tega konteksta), pa lepo prosim, ne tisto postano iz plastenk, ki je dobra samo za rože. Saj vodo, ki vam stoji v kozarcu nekaj ur, zlijete ven in si natočite sveže. V plastenkah pa je stara, stara, stara... Pa še porabi se je 7 litrov za izdelavo ene plastenke.

Je pa ogromno literature na temo prehrana, od strokovnjakov do nutricistov. Pa še sladkor je ubijalec našega telesa. Je pa praktično v vsaki hrani, pa ga ne potrebujemo.

To veste, da ne potrebujete raznih Mister Muskolov, pač pa zlijete coca colo v stranišče, odtoke, lijake - vse prečisti. In to pijemo. Ubogo naše telo, se pa čudimo, da smo bolni, utrujeni, napihnjeni...

ZA VSAKO ZDRAVILO SE BOLEZEN NAJDE.

To je moj povzetek dolgoletnih študij. Moj, moje mišljenje. Ne vsiljujem ga drugim, če naleti na slušeča ušesa, je veselo telo slušečega, meni ne prinese koristi. Če komu pomagam nevede, sem zelo vesela.

Če bi vsi razmišljali kot Bety in jaz, adijo mesnice, trgovine, proizvodnja mrtve hrane, dober dan kmetje pridelovalci zelenjave, sadja in rejci živali, mlinarji, pozdravljena voda, ki si pitna.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Bety11



Pridružen/-a: 07.04. 2011, 07:14
Prispevkov: 1195
Kraj: Postojna Pivka Brkini

PrispevekObjavljeno: 29 Maj 2012 16:41    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Živa, vse si lepo napisala in vse je res.....

Mene samo moti to, ker povsod in na TV predvsem, reklamirajo nekaj, kar ni res......in ljudje slepo verjamejo.....Strokovnjaki pa molčijo.....

TUdi avto na vodo obstaja že 100 let, pa Veliki to skrivajo, lažejo, trdio, da je draga izdelava......

in še kaj podobnega......

Jaz Farmaciji ne zaupam NIČ......samo dobiček hočejo....prav nič jih ne zanima moje zdravlje....

in tako naprej.....

Da ne zgrešimo teme.........Mineralne vode obremenjujejo naše ledvice....

Wink
_________________
Rada vrtnarim
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mfranc



Pridružen/-a: 02.05. 2008, 20:00
Prispevkov: 4489
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 29 Maj 2012 20:17    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Eh, Živa....bog ne daj da bi oporekal fizičnemu razgibavanju za boljšo prebavo - nasprotno, premalo se gibljemo, negativne posledice se pa izražajo na mnoge zoprne načine Rolling Eyes .

Ampak za normalno rit zadošča tudi uravnotežena prehrana z mnogo vlaknin, ki so v večini zelenjave, pa polnozrnati krušni proizvodi, pa sadje...

Posebej suho sadje, npr. fige, jabolka.

Poznam pa osebno ljudi, ki se jim "grauža" Cool jesti sadje, ki se jim zdi da so nobl če konzumirajo samo bele francoske štručke... in potem javkajo ko gredo na sekret Twisted Evil . Pa da ne bo slišati, kot da sem ekstremist Laughing , tude bele štručke so lahko na jedilniku, če so uravnotežene z balastnimi hranili.

LP
_________________
mfranc
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
živa



Pridružen/-a: 12.11. 2010, 21:35
Prispevkov: 183
Kraj: Žiri

PrispevekObjavljeno: 30 Maj 2012 07:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mfranc, sem enakega mnenja kot ti, čeprav do sadja nisem prišla. Ga je treba zvečer namočiti (brez žveplovega dioksida), zjutraj pojesti, ampak tukaj bi šele solila pamet, kaj naj delajo, ker večini zajtrk smrdi, le nekaj nas zjutraj takoj pomisli na hrano, ko se zbudimo, ne glede na jutranjo uro.

Betty, sva dve enako misleči.

Redkokdaj gledam TV, ravno zaradi pranja možganov, rada pa berem revijo za potrošnike VIP, kjer objavljajo teste hrane. Pa na tem forumu vpijam znanje. Laughing

Saj veš, če je smisel življenja ženske bleščeče belo perilo, higienska kuhinja, Activia za napihnjen trebuh, Oreo in Kinder milk snita za zdravega in srečnega otroka, moški dišeč, da angeli podležejo... kot praviš, adijo pamet.

Je pa naše telo en hec: možganom paše hrana - mix e-jev in svinjarije, to je najboljša hrana; telo pa je napihnjeno, utrujeno... - možgani ja, telo pa fuj!

Ampak še sreča, da nismo vsi enako misleči, ker bi industrija in farmacija životarili (čeprav smo doma odvisni od farmacije zaradi bolezni sodobnega časa). Pa Komat ne bi imel več o čem pisati. Cortese bi bil pa preobremenjen Laughing - hec mora bit.

Lp vsem in ostanite zdravi, kolikor se le da.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Vse o vseh rastlinah Seznam forumov -> A la carte - Prehrana rastlin
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.