|
Vse o vseh rastlinah Za nas z zelenimi prsti ...
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Darso
Pridružen/-a: 31.03. 2010, 11:05 Prispevkov: 663
|
Objavljeno: 13 Feb 2013 12:09 Naslov sporočila: Moka za kruh |
|
|
Pozdravljeni. Sama kar veliko pečem kruh, pa me skrbi, da nekateri mlini v Sloveniji na veliko uvažajo pšenico iz Rusije in Ukrajine, kjer naj bi bila le ta radioaktivna oz. oporečna? Kaj delajo naše institucije, inšpekcije ali je res vsem mar kaj jemo?
Kaj mislite vi o tem?
lp Darja |
|
Nazaj na vrh |
|
|
valter
Pridružen/-a: 04.01. 2013, 14:20 Prispevkov: 1122 Kraj: Kras
|
Objavljeno: 13 Feb 2013 12:25 Naslov sporočila: |
|
|
Bi sicer dvomil , ampak če nisi sigurna , potem pa je TO rešitev.... |
|
Nazaj na vrh |
|
|
franc
Pridružen/-a: 18.04. 2008, 17:38 Prispevkov: 1939 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: 13 Feb 2013 12:37 Naslov sporočila: |
|
|
Bi kar verjel, mi izvažamo tisto malo zdravo kar pridelamo in nato uvažamo drek, kot so drek tudi naše institucije, ki bi morale skrbeti za zdravje ljudi, so pa samo sebi namen.
Zato forumaši, čimveč zelenih prstov, svojih semen in pridelkov. _________________ Narava vedno najde pot |
|
Nazaj na vrh |
|
|
mrmracka
Pridružen/-a: 26.09. 2011, 08:21 Prispevkov: 115 Kraj: Tam, kjer Mura šumi
|
Objavljeno: 13 Feb 2013 12:42 Naslov sporočila: |
|
|
Okrog tega smo zagotovo vsi, ki pečemo kruh doma, zaskrbljeni.
Ne vem, kje kupuješ moko, jaz jo kupim na mlinu, kjer mlinar zatrjuje, da je moka neoporečna oz., da je naša, slovenska, iz slovenskega zrnja.
In jaz mu verjamem, kaj pa naj drugega. Kruh, pečen iz te moke, je veliko boljši od tistega, ki sem ga včasih pekla iz moke, kupljene v trgovini.
Ja, potem pa pride počasi na vrsto valterova rešitev _________________ mrmracka |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Darso
Pridružen/-a: 31.03. 2010, 11:05 Prispevkov: 663
|
Objavljeno: 13 Feb 2013 13:20 Naslov sporočila: |
|
|
Se mi zdi kar dobra moka iz Frama in Babičevega mlina. V trgovini kupim moko samo še občasno. Prvič je stara, drugič je prepakirana, velikokrat vsebuje še žive primesi,... zdaj pa naj bi bila še radioaktivna, očitno bomo doma res usposobili stari mlin na tro fazni tok, samo enga še najdem, da mi kamen nabrusi, bi tak jedla žgance iz bele koruze.
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
Darso
Pridružen/-a: 31.03. 2010, 11:05 Prispevkov: 663
|
Objavljeno: 13 Feb 2013 13:32 Naslov sporočila: |
|
|
Še recept za drože
59 g ržene moke
1 dcl tople vode
1 žilico kislega mleka
1 žlico medu
Pustimo pri sobni temperaturi 2 dni, občasno premešamo. Ko masa vre, dodamo 150 g ržene moke in 1,5 dcl tople vode, posodo pokrijemo in to porabimo drugi dan za peko kruha. Za 8 kg. Testo za kruh mora potem vzhajati spet 15 do 20 ur preden ga damo pečt. Zamudno vendar je kruh zelo dober. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
metuljc
Pridružen/-a: 28.07. 2011, 20:45 Prispevkov: 1867
|
Objavljeno: 13 Feb 2013 14:31 Naslov sporočila: |
|
|
"naj bi bila" je besedna zveza, ki nakazuje na nepreverjenost informacij.
Konec koncev obstajajo kontrole, a ne? Saj ne rečem, da je vsem tovrstnim inštitucijam 100% za zaupati, ampak, vseeno bi rekla, da je hrana zaenkrat še, spodobno pregledana.
Zakaj bi pa bila ruska moka bolj radioaktivna (če sploh je) od neke avstrijske, recimo? |
|
Nazaj na vrh |
|
|
mrmracka
Pridružen/-a: 26.09. 2011, 08:21 Prispevkov: 115 Kraj: Tam, kjer Mura šumi
|
Objavljeno: 13 Feb 2013 14:51 Naslov sporočila: |
|
|
Draga metuljc, jaz pa mislim, da ta forum tako uspešno funkcionira prav iz razloga, ker tem inštitucijam ne zaupamo.
Prav zaradi tega se vsi tako zelo trudimo čimveč hrane pridelati doma. In ja, tudi jaz jim ne zaupam.
Vedno bolj sumim, da nas prehrambena industrija načrtno zastruplja (z roko v roki s farmacevtsko industrijo).
Ko poslušam in gledam reklame za razne ''prehranske dodatke'', za ''zdrava'' živila, na žalost tudi za otroke, pač ne morem drugega misliti. _________________ mrmracka |
|
Nazaj na vrh |
|
|
metuljc
Pridružen/-a: 28.07. 2011, 20:45 Prispevkov: 1867
|
Objavljeno: 13 Feb 2013 14:58 Naslov sporočila: |
|
|
Čakaj, to niso institucije, o katerih govorim. Mislim inšpekcijske službe, kontrole, itd. in mojo zasebno "inštitucijo", zdravo pamet.
Veš, po moje med 15x škropljenim jabolkom in škrlupastim "bio" jabolkom ni razlike v škodljivosti, oba sta enako, če ni slednji še bolj. Srednja pot je vedno najboljša.
Moje mnenje je pač tako, o prehranskih dopolnilih pa to, da je že Janko Mlakar rekel, da se ovce pač dajo striči, ena bolj, druga manj. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
abrak
Pridružen/-a: 02.08. 2010, 11:13 Prispevkov: 3
|
Objavljeno: 13 Feb 2013 15:55 Naslov sporočila: |
|
|
Kaj je že bilo lansko leto z mlekom? aflatoksini? Mi smo ga pili,
Italijani pa zavrnili
No potem so se pa tudi naše institucije zganile, kot ponavadi malce kesno
Pa par let nazaj, ko so tako vneto prali epruvetke, da so si jih sami zamazali in zlili stran na tisoče litrov dobrega mleka. Strokovnost pa taka.
Pa sedaj, ko je v Angliji cela štala s konskim mesom, pri nas tega seveda ni, ne v hambijih, ne v čevapih, ne kje drugje.Pa mi smo še bliže Romuniji kot Angleži... Če ne iščeš, če ne znaš iskati, tega pač ni in je vse v redu.
Kako je pa bilo s tistimi tekmovalnimi konji lansko leto?
itd. Še dobro da marsikaj sproti pozabim |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|