|
Vse o vseh rastlinah Za nas z zelenimi prsti ...
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
slavc
Pridružen/-a: 08.10. 2010, 09:39 Prispevkov: 149 Kraj: med Savama; 500mnm
|
Objavljeno: 17 Jan 2013 16:40 Naslov sporočila: Drobljenje posušenih korenin |
|
|
Jeseni sem nasušil kar nekaj litrov regratovih korenin. Menda so zelo dobre za izboljšanje krvi in za dvig imunosti, menda pa tudi proti raku: http://www.pozitivke.net/forum/viewtopic.php?showtopic=5899
Za uporabo jih moram zdrobiti. Tu pa nastopi problem. Trde so kot kamen. En mlinček za kavo sem že uničil.
Posušil sem si tudi nekaj topinamburja. Tudi tega bi rad spravil v prah.
Ima kdo kakšne izkušnje? |
|
Nazaj na vrh |
|
|
muha
Pridružen/-a: 29.11. 2007, 15:47 Prispevkov: 10107
|
Objavljeno: 17 Jan 2013 17:38 Naslov sporočila: |
|
|
To zanima tudi mene. Sem tvojo vajo dalo skozi pred leti, seveda neuspešno . Od takrat korenine razrežem takoj, ko so toliko posušene, da sok ne izteka več. Nabiram jih za čaj proti obrabi sklepnega hrustanca. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
slavc
Pridružen/-a: 08.10. 2010, 09:39 Prispevkov: 149 Kraj: med Savama; 500mnm
|
Objavljeno: 17 Jan 2013 17:48 Naslov sporočila: |
|
|
Danes sem potestiral naslednje:
korenine sem s pobožal kladivom; pa sploh ni šlo zlahka.
Zdrobljene delce sem dal v mlinček za žito (dodatek na Boschovem multipraktiku), presejal, pa še enkrat mlel.
Delci so se mašili, saj je livček namenjen žitnim zrnom. Tako da sem lahko dajal samo po pol čajne žličke naenkrat, pa preverjal, če dela...
Nobene elegance. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
metuljc
Pridružen/-a: 28.07. 2011, 20:45 Prispevkov: 1867
|
Objavljeno: 17 Jan 2013 18:05 Naslov sporočila: |
|
|
Hm, če jih imaš veliko, bi za začetek šlo s tistim drobilcem za koruzo (ki zna biti tudi presneto trda), ki mu pri nas prijazno rečemo šrotar. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Darso
Pridružen/-a: 31.03. 2010, 11:05 Prispevkov: 663
|
Objavljeno: 18 Jan 2013 11:06 Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljen Slavc!
Jaz delam veliko vegete in meljem vse živo. Ampak že v osnovi narežem in še bolje naribam na čisto tanke rezine npr. korenček, zeleno,... da jih potem ko so suhi lažje zmeljem v prah. Tako bi tebi korenine regrata tudi šle. Npr. korenje - kar z lupilcem za krompir, zeleno naribam na tanke kolobarje - ribežnik za kumarice. lp Darja |
|
Nazaj na vrh |
|
|
slavc
Pridružen/-a: 08.10. 2010, 09:39 Prispevkov: 149 Kraj: med Savama; 500mnm
|
Objavljeno: 18 Jan 2013 11:54 Naslov sporočila: |
|
|
S kakšnim mlinčkom pa melješ? |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Darso
Pridružen/-a: 31.03. 2010, 11:05 Prispevkov: 663
|
Objavljeno: 18 Jan 2013 13:12 Naslov sporočila: |
|
|
Meljem z malo bolj močnim Gorenjevim mlinčkom, kjer se da nastaviti mletje fino - grobo. lp Darja |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|