Vse o vseh rastlinah Seznam forumov Vse o vseh rastlinah
Za nas z zelenimi prsti ...
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   RSS Feed   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




Domača začimbna mešanica

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Vse o vseh rastlinah Seznam forumov -> Recepti
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
NadaP



Pridružen/-a: 02.12. 2011, 23:04
Prispevkov: 39
Kraj: Žiri

PrispevekObjavljeno: 01 Nov 2012 19:40    Naslov sporočila: Domača začimbna mešanica Odgovori s citatom

Prosila bi za recept domačo začimbno mešanico. Pospravila sem zelenjavo z vrta, pa bi naredila domačo začimbno mešanico.

Vnaprej hvala!

NadaP
_________________
Smile Pozdravček!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
aladin



Pridružen/-a: 27.05. 2011, 00:06
Prispevkov: 97
Kraj: Radovljica

PrispevekObjavljeno: 01 Nov 2012 20:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Predlagam malo kreativnosti, pa upoštevanje okusa.

Glavne sestavine pa bi po mojem okusu bile luštrek, zelena, kopriva in peteršilj. Vse to se da krasno posušit, lahko zraven zmešaš še kaj paprike in kurkume v prahu.

Kot rečeno pa - kreativnost ne pozna meja, kurkumo in papriko v prahu lahko dodaš tudi ločeno.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
metuljc



Pridružen/-a: 28.07. 2011, 20:45
Prispevkov: 1867

PrispevekObjavljeno: 01 Nov 2012 20:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tukaj so 3 možnosti, res pa je, da lahko prilagodiš svojemu okusu oz., temu, kar ti nudi vrt:
http://www.kulinarika.net/recepti/4151/ozimnica/domaca-zacimbna-mesanica/
http://www.kulinarika.net/recepti/8244/zelenjavne-jedi/super-domaca-zacimbna-mesanica/
http://www.kulinarika.net/recepti/5206/ozimnica/zelenjavna-zacimbna-zmes/
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
notranjka



Pridružen/-a: 21.06. 2012, 18:51
Prispevkov: 191
Kraj: Notranjska,Menišija 605 mnv

PrispevekObjavljeno: 02 Nov 2012 08:57    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

NadaP,delam tisto po tretjem linku,ki ga je prilimal metuljc.

Se super odnese tudi še po kakšnem letu.Edinole pri kuhi moraš pa kar pazit,da ne soliš,ker je tole kar slano.

Uporabljam pa povsod-od juh do rižot,golažev,....
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
metuljc



Pridružen/-a: 28.07. 2011, 20:45
Prispevkov: 1867

PrispevekObjavljeno: 02 Nov 2012 09:03    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Notranjka, jst sem punčka. Wink
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
notranjka



Pridružen/-a: 21.06. 2012, 18:51
Prispevkov: 191
Kraj: Notranjska,Menišija 605 mnv

PrispevekObjavljeno: 02 Nov 2012 11:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Embarassed Embarassed Embarassed

Se opravičujem.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Teta Pehta



Pridružen/-a: 30.01. 2011, 18:55
Prispevkov: 43
Kraj: Gore/Dol pri Hrastniku

PrispevekObjavljeno: 30 Sep 2013 18:17    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozdravljeni! Danes ponovno iščem recept za domačo začimbno mešanico. Lani sem namreč samo pogledala in naredila (si nisem napisala). Prejšnja leta pa sem delala suho (zelenjavo sem nasušila v sušilniku in za juho uporabljala kat takšno v koščkih, nekaj pa sem jo potem zdrobila v multipraktiku in dodala kar nekaj soli na pamet) - je bolj aromatična in bolj podobna tistim iz trgovine. Ampak sušenje je dolgotrajno in jo bom verjetno tudi letos delala svežo v kozarce. Moti pa me paradižnik. Bojim se kislega okusa juh. Lani ga nisem dodala in mi je bilo všeč. Zanimivo je tudi, da ne dodajate kolerabe - bodisi nadzemne ali pa rumene. Jaz sem jo dala enako količino in je bilo super. In tudi zelenbja ne dam toliko - ga raje posušim in uporabljam posebej. So pa v različnih receptih tako različne količine soli, da dol padeš. Ravno to me najbolj zanima!
_________________
Teta Pehta
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Melona



Pridružen/-a: 03.04. 2011, 18:15
Prispevkov: 3031
Kraj: Zasavje

PrispevekObjavljeno: 30 Sep 2013 18:52    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Teta Pehta, z receptom ti ne znam pomagati, ker sem jo delala dvakrat, obakrat je bila odlična, ampak lanska ni bila enaka predlanski. Lotim se je pa tako, da grem od začetka do konca vrta in naberem korenje, gomoljno zeleno, dunajsko kolerabico, pastinak, šalotko, česen, peteršilj (liste in korenino), koriander, šetraj, timijan in sol. Solim toliko, da se mi zdi malo preslano, ampak ne preveč. In to gre dobro zmešano (ponavadi naredim maso dopoldne in do popoldneva večkrat premešam) zvečer v kozarce. Letošnjo bom naredila tudi v pekoči izvedbi, manjši del.
Vem, žal ti najbrž ne bo v pomoč, ampak prav trdno se nimam navade držati nobenih receptov, ampak jih rada prilagodim svojim razmeram.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
redlion



Pridružen/-a: 22.04. 2012, 10:25
Prispevkov: 1199

PrispevekObjavljeno: 29 Maj 2014 10:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Melona, kako potem shraniš tako začimbno mešanico? Hladilnik? Je zelenje v kozarcih kaj pasterizirano ali steriliziraš samo kozarce? Me je strah, da se mi ne bi pokvarilo Embarassed
_________________
www.kiranhof.si
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Melona



Pridružen/-a: 03.04. 2011, 18:15
Prispevkov: 3031
Kraj: Zasavje

PrispevekObjavljeno: 29 Maj 2014 12:06    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

V sterilizirane kozarce dobro natlačim, zaprem in shranim v kletni shrambi na hladnem. Se mi je že zgodilo, da se je kakšen kozarček začel kvariti, sicer je pa sol kar dober konzervans. Menda pomaga, če na vrhu naliješ malenkost olja, ampak mene to res moti, ko odpiram in mi je zoprno. Delajo pa to in če te ne moti, poskusi. Jaz raje rizkiram kozarček ali dva od več kot dvajsetih ali tridesetih ... Wink . Pri nas te mešanice kar veliko porabimo, ker gre v zelenjavne juhe, omake, polivke, malo tudi v pasulj, golaž in take jedi.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Melona



Pridružen/-a: 03.04. 2011, 18:15
Prispevkov: 3031
Kraj: Zasavje

PrispevekObjavljeno: 29 Maj 2014 12:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Aja, ko je kozarec enkrat odprt, ga pa hranim v hladilniku.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
redlion



Pridružen/-a: 22.04. 2012, 10:25
Prispevkov: 1199

PrispevekObjavljeno: 29 Maj 2014 12:38    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Me je skrbelo da v kleti ne bi bilo dovolj hladno, ker sem na kulinariki prebrala, da hranijo kozarčke v spodnjem predalu v hladilniku. Jaz bi naredila kakih 20 kozarčkov, toliko prostora pa v hladilniku nimam Very Happy Bom delala po tvoji metodi, brez olja, in dala v klet.
_________________
www.kiranhof.si
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Vse o vseh rastlinah Seznam forumov -> Recepti
Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.