|
Vse o vseh rastlinah Za nas z zelenimi prsti ...
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
muha
Pridružen/-a: 29.11. 2007, 15:47 Prispevkov: 10107
|
Objavljeno: 17 Okt 2012 15:26 Naslov sporočila: Dežnikarice - recepti |
|
|
za 4 osebe potrebujemo:
1 do 2 večji dežnikarici
žlico olja
sol
poper
2,5 dl sladke smetane
ostale začimbe po želji (peteršilj, strt česen ...)
Na koščke narezano dežnikarico damo na vroče olje, rahlo posolimo, podušimo da spusti vodo in da se voda skoraj povsem posuši.
Zalijemo s smetano, dosolimo, popopramo in prevremo.
Omaka je primerna za prelivanje testenin in tudi pečene ali dušene perutnine - prsni kosi, ker so sami po sebi bolj pusti.
Naši domači poskuševalci so bili zelo zadovoljni (kombinacija z v ponvi popečenimi koščki piščančjega prsnega kosa in posebej kuhanimi širokimi rezanci) , le dežnikaric bi radi imeli več. Žal sem danes našla le eno.
Nazadnje urejal/a muha 18 Okt 2012 06:28; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
|
muha
Pridružen/-a: 29.11. 2007, 15:47 Prispevkov: 10107
|
Objavljeno: 18 Okt 2012 05:30 Naslov sporočila: |
|
|
Kosobrin je napisal/a: |
Pa še recept za namaz.
Potrebujemo: 1 žlico olja, 30 dag dežnikov, 1 strok česna, sol, 5 dag surovega masla, poper, rumenjak trdo kuhanega jajca.
Priprava:
Na olju prepražimo dežnike. Nasekljamo jih v multipraktiku, dodamo česen, sol in poper. Posebej umešamo penasto maslo in dodamo gobe in rumenjak. Vse skupaj dobro premešamo.
Namažemo na popečen kruh ali prepečenec.
Dober tek! |
muha je napisal/a: | Lahko jo tudi kar tako, le malce posoljeno, popečeš v ponvi, z ali brez olja. Mi smo jih kot otroci tako pekli na plošči štedilnika na drva. |
tejkau je napisal/a: | GOLAŽ IZ DEŽNIKARIC
Sestavine: 4-6 klobukov, 4 čebule, 2 stroka česna, 3 žlice olja, 4 rezine slanine, 1 žlica paprike, 1 žlica moke, sol in poper.
Čebulo drobno narežemo in jo nekoliko prepražimo. Dodamo narezano slanino, malo pražimo in predenemo še strt česen. Takoj ko zadiši, dodamo še narezane dežnikaričine klobuke in pražimo, da se meso posede. Dodamo vodo, sol, poper, papriko (po okusu lahko še druge začimbe) in na koncu dodamo podmet (požvrkljana moka z vodo).
Golažu dajeta edinstven okus slanina in čebula, s katero ne smemo skopariti.
Jih pa doma paniramo tudi s šunko in sirom. |
bojanp je napisal/a: | Dežnikarice v omaki(mi rečemo tudi vegetarianski vampi)
vsaj 6 mladih dežnikaric,5 strokov česna,šopek peteršilja,6 dag masla ,3 žlice drobtin,1 jušna kocka,1 žlica paradižnikovega koncentrata,sol,poper,mleta sladka paprika,6 dl vode,moka ali drobtine za podmet (če je potrebno)
POSTOPEK: Dežnikarice narežemo na rezance. Na drobno nasekljamo česen in peteršilj. Na maslu prepražimo drobtine, dodamo še česen, da zadiši in peteršilj. Zalijemo z vodo, dodamo kocko, sol, poper, papriko in paradižnikov koncentrat, zavremo. V to stresemo gobe in kuhamo še 20 minut. Če je potrebno, zgostimo s podmetom iz moke ali dodamo drobtinice. |
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|