Vse o vseh rastlinah Seznam forumov Vse o vseh rastlinah
Za nas z zelenimi prsti ...
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   RSS Feed   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




Dežnikarice - recepti

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Vse o vseh rastlinah Seznam forumov -> Recepti
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
muha



Pridružen/-a: 29.11. 2007, 15:47
Prispevkov: 10107

PrispevekObjavljeno: 17 Okt 2012 15:26    Naslov sporočila: Dežnikarice - recepti Odgovori s citatom

za 4 osebe potrebujemo:

1 do 2 večji dežnikarici
žlico olja
sol
poper
2,5 dl sladke smetane

ostale začimbe po želji (peteršilj, strt česen ...)

Na koščke narezano dežnikarico damo na vroče olje, rahlo posolimo, podušimo da spusti vodo in da se voda skoraj povsem posuši.

Zalijemo s smetano, dosolimo, popopramo in prevremo.

Omaka je primerna za prelivanje testenin in tudi pečene ali dušene perutnine - prsni kosi, ker so sami po sebi bolj pusti.

Naši domači poskuševalci so bili zelo zadovoljni (kombinacija z v ponvi popečenimi koščki piščančjega prsnega kosa in posebej kuhanimi širokimi rezanci) , le dežnikaric bi radi imeli več. Žal sem danes našla le eno.


Nazadnje urejal/a muha 18 Okt 2012 06:28; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
muha



Pridružen/-a: 29.11. 2007, 15:47
Prispevkov: 10107

PrispevekObjavljeno: 18 Okt 2012 05:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kosobrin je napisal/a:

Pa še recept za namaz.
Potrebujemo: 1 žlico olja, 30 dag dežnikov, 1 strok česna, sol, 5 dag surovega masla, poper, rumenjak trdo kuhanega jajca.
Priprava:
Na olju prepražimo dežnike. Nasekljamo jih v multipraktiku, dodamo česen, sol in poper. Posebej umešamo penasto maslo in dodamo gobe in rumenjak. Vse skupaj dobro premešamo.
Namažemo na popečen kruh ali prepečenec.
Dober tek!


muha je napisal/a:
Lahko jo tudi kar tako, le malce posoljeno, popečeš v ponvi, z ali brez olja. Mi smo jih kot otroci tako pekli na plošči štedilnika na drva.

tejkau je napisal/a:
GOLAŽ IZ DEŽNIKARIC
Sestavine: 4-6 klobukov, 4 čebule, 2 stroka česna, 3 žlice olja, 4 rezine slanine, 1 žlica paprike, 1 žlica moke, sol in poper.

Čebulo drobno narežemo in jo nekoliko prepražimo. Dodamo narezano slanino, malo pražimo in predenemo še strt česen. Takoj ko zadiši, dodamo še narezane dežnikaričine klobuke in pražimo, da se meso posede. Dodamo vodo, sol, poper, papriko (po okusu lahko še druge začimbe) in na koncu dodamo podmet (požvrkljana moka z vodo).
Golažu dajeta edinstven okus slanina in čebula, s katero ne smemo skopariti.

Jih pa doma paniramo tudi s šunko in sirom.

bojanp je napisal/a:
Dežnikarice v omaki(mi rečemo tudi vegetarianski vampi)

vsaj 6 mladih dežnikaric,5 strokov česna,šopek peteršilja,6 dag masla ,3 žlice drobtin,1 jušna kocka,1 žlica paradižnikovega koncentrata,sol,poper,mleta sladka paprika,6 dl vode,moka ali drobtine za podmet (če je potrebno)

POSTOPEK: Dežnikarice narežemo na rezance. Na drobno nasekljamo česen in peteršilj. Na maslu prepražimo drobtine, dodamo še česen, da zadiši in peteršilj. Zalijemo z vodo, dodamo kocko, sol, poper, papriko in paradižnikov koncentrat, zavremo. V to stresemo gobe in kuhamo še 20 minut. Če je potrebno, zgostimo s podmetom iz moke ali dodamo drobtinice.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Vse o vseh rastlinah Seznam forumov -> Recepti
Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.