|
Vse o vseh rastlinah Za nas z zelenimi prsti ...
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Plamenka
Pridružen/-a: 31.05. 2009, 11:21 Prispevkov: 2043 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 24 Jul 2012 19:33 Naslov sporočila: Tabasco |
|
|
Nazadnje urejal/a Plamenka 11 Jun 2013 15:25; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
|
muha
Pridružen/-a: 29.11. 2007, 15:47 Prispevkov: 10107
|
Objavljeno: 24 Jul 2012 19:56 Naslov sporočila: |
|
|
Polarbear je napisal/a: | Pol očiščenih čilijev in pol naribanega korenčka(da lepo barvo in okus) in česen podušim na malo olivnega olja,solim,popram,dodam kis in še vroče zmiksam v gladko tekočino z paličnim mešalnikom.
Potem še vroče naliješ v stekleničke ali kozarčke in zapreš.
Drži več let,le ko enkrat odpreš se shranjuje v hladilniku.
Količina in sorta čilijev pa je subjektivna ocena uporabnikove ognevarnosti
Aja pa še opozorilo za tiste ki bodo to delali prvič-obvezno kuhajte v dobro prezračeni kuhinji,še bolje pa zunaj,drugače bo smeha in bežanja polna hiša |
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
*pika*
Pridružen/-a: 15.12. 2011, 18:10 Prispevkov: 1312
|
Objavljeno: 05 Sep 2012 08:30 Naslov sporočila: Re: Tabasco |
|
|
Plamenka je napisal/a: | Na Okusno je sem našla tale recept za tabasco in ga ravno preizkušam:
1.Čilije operemo, jim odstranimo peclje in jih skupaj s semeni drobno sesekljamo. Stresemo jih v kozico, prilijemo kis in vse skupaj dobro premešamo. Kozico pristavimo na kuhalnik in zmes počasi segrevamo. Vmešamo še sol in na zmerni temperaturi kuhamo 5 minut. Kozico odstavimo in počakamo, da se zmes nekoliko ohladi.
2. Ohlajeno zmes prelijemo v kuhinjski mešalec in zmiksamo v gladek pire. Čilijev pire vlijemo v kozarec za vlaganje, ki ga zapremo in za 2 tedna shranimo v hladilniku.
3. Po 2 tednih kozarec vzamemo iz hladilnika in pire precedimo skozi gosto cedilo (lahko si pomagamo tudi z gazo) ter tekočino po potrebi razredčimo s kisom. Pripravljen tabasko vlijemo v čisto stekleničko, katero dobro zapremo in shranimo. |
Plamenka, kako se ti je obnesel tale recept? |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Plamenka
Pridružen/-a: 31.05. 2009, 11:21 Prispevkov: 2043 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 05 Sep 2012 09:05 Naslov sporočila: |
|
|
Takrat sem delala s čisto majhno količino in me je motilo, ker je treba nekaj časa pustiti v hladilniku, tako da smo tisto že pojedli. Naslednjič sem delala raje po receptu od Polarbearja in to zdaj čaka na zimo. Otrokom je bilo všeč (dva imata začudo rada pekoče), le zaradi korenčka je barva bolj oranžna, a nič hudega. Ta recept mi je bolj enostaven in bom naprej delala po tem. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
schime
Pridružen/-a: 18.02. 2012, 11:53 Prispevkov: 28
|
Objavljeno: 05 Sep 2012 17:55 Naslov sporočila: |
|
|
Kake so pa količine. Tu me predvsem zanima kolk kisa, al delate tako po okusu. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Plamenka
Pridružen/-a: 31.05. 2009, 11:21 Prispevkov: 2043 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 05 Sep 2012 18:25 Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sem kar po okusu. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Plamenka
Pridružen/-a: 31.05. 2009, 11:21 Prispevkov: 2043 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 11 Sep 2012 06:12 Naslov sporočila: |
|
|
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|