|
Vse o vseh rastlinah Za nas z zelenimi prsti ...
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
tiguan
Pridružen/-a: 01.06. 2010, 22:34 Prispevkov: 1059
|
Objavljeno: 15 Jul 2012 23:26 Naslov sporočila: Bučke |
|
|
Cucurbita (rod)
Nisem vedel kam dati, letošnje bučke:
Pokrite v primeru toče.
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
MARIJAV
Pridružen/-a: 20.05. 2010, 14:14 Prispevkov: 1647 Kraj: ŠTAJERSKA-PONIKVA
|
Objavljeno: 16 Jul 2012 06:00 Naslov sporočila: |
|
|
Uf, Tiguan, koliko grmov pa imaš, saj ti morajo roditi za izvoz. Jaz imam le tri grmičke pa mi tako rodijo, da ne vem več kam z njimi, ker živali, ki bi jih pomagale jesti (prašiči, krave) nimam. Domačim, sorodnikom in sosedom pa že iz ušes rastejo - tako pravijo. _________________ ŽIVETI NA PODEŽELJU JE NAJLEPŠE! |
|
Nazaj na vrh |
|
|
muha
Pridružen/-a: 29.11. 2007, 15:47 Prispevkov: 10107
|
Objavljeno: 16 Jul 2012 06:07 Naslov sporočila: |
|
|
MARIJAV, zamrzni jih za zimo. Še kako pridejo prav. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
MARIJAV
Pridružen/-a: 20.05. 2010, 14:14 Prispevkov: 1647 Kraj: ŠTAJERSKA-PONIKVA
|
Objavljeno: 16 Jul 2012 06:16 Naslov sporočila: |
|
|
Ja, sem jih, pa imam še nekaj lanskih zamrznjenih...Pa kompot sem tudi naredila, pa na kislo kot kumarice, pa skuhala in spekla na 10 načinov...domači pravijo: dost mamo bučk! _________________ ŽIVETI NA PODEŽELJU JE NAJLEPŠE! |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Melona
Pridružen/-a: 03.04. 2011, 18:15 Prispevkov: 3031 Kraj: Zasavje
|
Objavljeno: 16 Jul 2012 06:21 Naslov sporočila: |
|
|
Kakšne bučke zamrznete? Jih prej naribate, narežete, podušite...? |
|
Nazaj na vrh |
|
|
MARIJAV
Pridružen/-a: 20.05. 2010, 14:14 Prispevkov: 1647 Kraj: ŠTAJERSKA-PONIKVA
|
Objavljeno: 16 Jul 2012 06:22 Naslov sporočila: |
|
|
Za štruklje jih naribam kot repo, za kuhanje pa narežem na kockice. _________________ ŽIVETI NA PODEŽELJU JE NAJLEPŠE! |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Melona
Pridružen/-a: 03.04. 2011, 18:15 Prispevkov: 3031 Kraj: Zasavje
|
Objavljeno: 16 Jul 2012 06:26 Naslov sporočila: |
|
|
O, Marija, zaupaš recept za to ''filo'' za štruklje z bučkami? |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Plamenka
Pridružen/-a: 31.05. 2009, 11:21 Prispevkov: 2043 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 22 Jul 2012 09:29 Naslov sporočila: |
|
|
Zdaj jih moram pa nekako pripraviti za kosilo, samo še nimam ideje.
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
muha
Pridružen/-a: 29.11. 2007, 15:47 Prispevkov: 10107
|
Objavljeno: 22 Jul 2012 09:37 Naslov sporočila: |
|
|
NEKAJ IDEJ . |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Plamenka
Pridružen/-a: 31.05. 2009, 11:21 Prispevkov: 2043 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 22 Jul 2012 10:04 Naslov sporočila: |
|
|
Hvala, Muha! Na hitrem iskanju je res veliko o bučkah, tudi o shranjevanju. Danes bo pa kar štrudl. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
tiguan
Pridružen/-a: 01.06. 2010, 22:34 Prispevkov: 1059
|
Objavljeno: 22 Jul 2012 17:45 Naslov sporočila: |
|
|
Mi jih pohamo, kolešček-salama-kolešček, ali pa zrežemo na multipratik nato pa bučke, paprika, paradižnik stenstamo v skrinjo nato pa še kak jajc, ali pa se samo bučko spoha, kakšne obare noben nebi jedu, bučke majo tak nevtraln okus, dost začimb je treba uporabit. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
zabica
Pridružen/-a: 10.05. 2011, 15:47 Prispevkov: 77
|
Objavljeno: 22 Jul 2012 18:01 Naslov sporočila: |
|
|
Meni so pa najbolše polnjene s tuno, paradižnikom, česnom, baziliko in seveda sirom, najbolje se obnese mocarela |
|
Nazaj na vrh |
|
|
muha
Pridružen/-a: 29.11. 2007, 15:47 Prispevkov: 10107
|
Objavljeno: 22 Jul 2012 20:09 Naslov sporočila: |
|
|
Cukete in podobne: Zaradi nevtralnega okusa so spasirane čudovito gostilo pri golažih, obarah, zelenjavnih juhah, blažijo kiselkast okus paradižnikovih omak in juh ...
Vsako leto jih nekaj kilogramov ravno v ta namen zamrznem in mi čez zimo pridejo zelo prav. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
metuljc
Pridružen/-a: 28.07. 2011, 20:45 Prispevkov: 1867
|
Objavljeno: 22 Jul 2012 21:03 Naslov sporočila: |
|
|
Zadnje čase sem odkrila, kako dobre so mlačne ali hladne kremne (ali skoraj kremne, torej ne do konca zmiksane) bučne juhe, sploh v vročini se prav priležejo.
Tudi bučni štrudl, s skuto, smetano in makom ni od muh, pa bučni ocvrtki, pa.......in za vse to se da buče tudi zamrzniti, že naribane ali nakockane. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Bety11
Pridružen/-a: 07.04. 2011, 07:14 Prispevkov: 1195 Kraj: Postojna Pivka Brkini
|
Objavljeno: 23 Jul 2012 07:59 Naslov sporočila: |
|
|
Jaz jih največ pojem kar surove.....Odtrgam že majhne in pohrustam na vrtu.....V vsako poletno solato jih tudi naribam ali na tanko narežem....Največ jih pojem surove, ker so zelo okusne....Kot take najmanj redijo in imajo največ vitaminov pa mineralov.... _________________ Rada vrtnarim |
|
Nazaj na vrh |
|
|
som
Pridružen/-a: 05.05. 2010, 23:02 Prispevkov: 95 Kraj: Črnomelj 156 nad.višine
|
Objavljeno: 28 Jul 2012 17:48 Naslov sporočila: |
|
|
Pozdrav
naprošam za pomoč, izgubil sem vrečko in sedaj ne vem
katera vrsta bučke je to in ali je že primerna za v ponev.
hvala
_________________ Spletna fotogalerija
http://www.wix.com/tomurh/ml
foto blog
https://tomurh.jux.com/ |
|
Nazaj na vrh |
|
|
metuljc
Pridružen/-a: 28.07. 2011, 20:45 Prispevkov: 1867
|
Objavljeno: 28 Jul 2012 21:11 Naslov sporočila: |
|
|
Za v pšonev je že davno primerna, sortepa ne poznam oz, se ne spomnim, kako se ji reče. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
*pika*
Pridružen/-a: 15.12. 2011, 18:10 Prispevkov: 1312
|
Objavljeno: 30 Jul 2012 22:36 Naslov sporočila: |
|
|
Tole bo nekaj takega kot so moje, Marrow Partim. Bolj se debelijo bolj belkaste postajajo, tiste bolj mlade so pa čisto svetlo zelenkaste. Na semenski vrečici se spomnim, da so bile malo temnejše, kot pa dejansko zrastejo. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
aron
Pridružen/-a: 07.02. 2008, 17:51 Prispevkov: 399 Kraj: Medvode
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
*pika*
Pridružen/-a: 15.12. 2011, 18:10 Prispevkov: 1312
|
Objavljeno: 31 Jul 2012 13:24 Naslov sporočila: |
|
|
Uporablja se pa kto buče ali bučke? |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|