|
Vse o vseh rastlinah Za nas z zelenimi prsti ...
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
voda
Pridružen/-a: 03.06. 2010, 17:01 Prispevkov: 1152 Kraj: Ljubljana in Istra
|
Objavljeno: 22 Feb 2012 11:17 Naslov sporočila: |
|
|
Sabur, tvoj recept je za izdelavo želeja ne marmelade. jaz delam marmelade, đeme itd z različnimi sadeži in različnimi bučami po prastarem receptu. zdržijo tudi več let. mogoče si mislil na sirup-a tudi pri tem mi se zdi zelo veliko packarije pri vsej tej tehniki, ki je danes. no ne daj se motiti ti vseeno stiskaj na gazo. lepo se imej voda
zvončki na mojem vrtu že mahajo z glavicami v pozdrav pomladi. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Sabur
Pridružen/-a: 17.03. 2009, 09:00 Prispevkov: 2540 Kraj: 127.0.0.1
|
Objavljeno: 22 Feb 2012 11:25 Naslov sporočila: |
|
|
voda je napisal/a: | Sabur, tvoj recept je za izdelavo želeja ne marmelade |
Lahko to tudi imenuješ slama ali seno, zame je marmelada.
To sem prevzel od Kosobrina.
No škoda, ker uno z gazo je full dela. _________________ Nikoli, nikoli ne prekinjaj ženo, ko molči! |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Darso
Pridružen/-a: 31.03. 2010, 11:05 Prispevkov: 663
|
Objavljeno: 22 Feb 2012 12:33 Naslov sporočila: sadje |
|
|
Sabur tisto fazo za džem jaz vroče sadje prepasiram ročno in ne rabiš stiskati skozi gazo. lp Darja |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Sabur
Pridružen/-a: 17.03. 2009, 09:00 Prispevkov: 2540 Kraj: 127.0.0.1
|
Objavljeno: 22 Feb 2012 12:37 Naslov sporočila: |
|
|
Darso
res je, če bi hotel džem, jaz pa želim kristalno čist sok brez koščkov sadja.
Lahko pa budi tudi to tvojo varianto napravil. _________________ Nikoli, nikoli ne prekinjaj ženo, ko molči! |
|
Nazaj na vrh |
|
|
metuljc
Pridružen/-a: 28.07. 2011, 20:45 Prispevkov: 1867
|
Objavljeno: 22 Feb 2012 18:30 Naslov sporočila: |
|
|
Hja, sabur, potem ti pač hočeš žele.
No, pri meni se pa pravkar kuha marmelada (tudi uradno se tako imenuje, ker je iz agrumov) iz seviljskih pomaranč. Ena od najnajnaj marmelad sploh. Vsaj zame. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Sabur
Pridružen/-a: 17.03. 2009, 09:00 Prispevkov: 2540 Kraj: 127.0.0.1
|
Objavljeno: 22 Feb 2012 18:34 Naslov sporočila: |
|
|
metuljc je napisal/a: | Hja, sabur, potem ti pač hočeš žele.
|
Jaz hočem rešitev, kjer bi namesto gaze in ročnega stiskanja 9kg zmesi (krat št. serij v 1 sezoni) uporabil nek "avtomatizem".
Kako se bo potem to imenovalo je nepomembno. _________________ Nikoli, nikoli ne prekinjaj ženo, ko molči! |
|
Nazaj na vrh |
|
|
bobolino
Pridružen/-a: 09.05. 2010, 14:05 Prispevkov: 2130 Kraj: okolica Maribora
|
Objavljeno: 22 Feb 2012 18:42 Naslov sporočila: |
|
|
tale sokovnik od Ema je pa ena stvar, ki sem si jo želela, pa nikoli uspela nabaviti. Ne verjamem, da jih še delajo? _________________ "But he that dares not grasp the thorn
should never crave the rose."
Anne Brontë |
|
Nazaj na vrh |
|
|
DSGZ
Pridružen/-a: 07.05. 2009, 12:52 Prispevkov: 363 Kraj: Ljubljana / Polžanska Gorca
|
Objavljeno: 22 Feb 2012 19:37 Naslov sporočila: |
|
|
V prosti prodaji ga boš verjetno težko dobila, lahko pa si ogledaš zamujen nakup v celjskem muzeju
_________________ ...to know beauty one must live with it...
http://www.whippets-asyoulikeit.com
...a long walk on the right path is faster than a shortcut to nowhere... |
|
Nazaj na vrh |
|
|
bobolino
Pridružen/-a: 09.05. 2010, 14:05 Prispevkov: 2130 Kraj: okolica Maribora
|
Objavljeno: 22 Feb 2012 19:38 Naslov sporočila: |
|
|
žlehtnoba! _________________ "But he that dares not grasp the thorn
should never crave the rose."
Anne Brontë |
|
Nazaj na vrh |
|
|
voda
Pridružen/-a: 03.06. 2010, 17:01 Prispevkov: 1152 Kraj: Ljubljana in Istra
|
Objavljeno: 22 Feb 2012 20:27 Naslov sporočila: |
|
|
hej Sabur, kristalno čisti sok se pridela prav skozi take sokovnike. seveda je pri tem odvisna vrsta sadežev. ali si kdaj pil bistri sok breskve ali marelice? torej...lpvoda |
|
Nazaj na vrh |
|
|
voda
Pridružen/-a: 03.06. 2010, 17:01 Prispevkov: 1152 Kraj: Ljubljana in Istra
|
Objavljeno: 22 Feb 2012 20:33 Naslov sporočila: |
|
|
metuljc, povej kako delaš to marmelado iz agrumov. lpvoda |
|
Nazaj na vrh |
|
|
metuljc
Pridružen/-a: 28.07. 2011, 20:45 Prispevkov: 1867
|
Objavljeno: 22 Feb 2012 20:44 Naslov sporočila: |
|
|
voda, poglej med eksotične marmelade, grem tja napisat. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Sabur
Pridružen/-a: 17.03. 2009, 09:00 Prispevkov: 2540 Kraj: 127.0.0.1
|
Objavljeno: 22 Feb 2012 20:46 Naslov sporočila: |
|
|
voda je napisal/a: | hej Sabur, kristalno čisti sok se pridela prav skozi take sokovnike. seveda je pri tem odvisna vrsta sadežev. ali si kdaj pil bistri sok breskve ali marelice? torej...lpvoda |
Ma dragi moji e-prijatelji, sej vas razumem in se strinjam da je tale sokovnik SUPER stvar, katero bom verjetno kupil v neki prihodnosti.
Tisto kar sem jaz hotel je za poenostavljanje kaki marmelade.
Očitno ni to to in je brezveze mu dajati 10-ke, če ni za to. _________________ Nikoli, nikoli ne prekinjaj ženo, ko molči! |
|
Nazaj na vrh |
|
|
voda
Pridružen/-a: 03.06. 2010, 17:01 Prispevkov: 1152 Kraj: Ljubljana in Istra
|
Objavljeno: 22 Feb 2012 21:33 Naslov sporočila: |
|
|
hej Sabur, sedaj "vidim" da kakiji niso tako enostaven sadež, ker situacijo zakomplicirajo. moraš pa priznati da so slastni. lpvoda. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|