Vse o vseh rastlinah Seznam forumov Vse o vseh rastlinah
Za nas z zelenimi prsti ...
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   RSS Feed   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




Pomladanski jeglič-trobentica

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Vse o vseh rastlinah Seznam forumov -> Divje rastoče rastline za prehrano
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Kosobrin
Moderator foruma


Pridružen/-a: 31.12. 2007, 07:51
Prispevkov: 1056
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: 01 Feb 2009 10:36    Naslov sporočila: Pomladanski jeglič-trobentica Odgovori s citatom

Primula - primula, jeglič

JUHA
Potrebujemo:
¼ litra vode, 4 žlice narezanih listov jegliča, žlico masla, žlico moke, žlico narezanih listov čemaža ali divje čebule, ščepec suhe dobre misli, sol in poper po okusu.
Priprava:
na vročem maslu naredimo prežganje, ki ga zalijemo z vodo, dodamo narezane liste jegliča, zavremo in pustimo 10 minut kuhati. Juho začinimo s čemažem in baziliko, soljo in poprom po okusu ter ponudimo.

MEŠANA SOLATA
Potrebujemo:
3 pesti očiščenih regratovih listov, 2 pesti mladih listov jegliča, 2 pesti mladih listov trpotca, 2 pesti pleščevih listov, 2 pesti in cvetov male marjetice, 1 pest mladih rmanovih listov, sol, 1 pest bršljanaste grenkuljice, olivno olje in jabolčni kis.
Priprava:
liste omenjenih rastlin očistimo in operemo ter narežemo, zmešamo. Dodamo sol, olje in kis po okusu ter dobro premešamo.

SOLATA
Potrebujemo:
3 pesti jegličevih in čemaževih listov, operemo, drobno narežemo, dodamo olivno olje in jabolčni kis, sol ter dobro premešamo.

PRIKUHA
Potrebujemo:
50 dag jegličevih listov, 20 g olja, ½ majhne čebule, 2 dag moke, malo mleka, sol
Priprava:
Liste dobro operemo in odcedimo. V malo vode jih do mehkeha dušimo. Potem jih drobno narežemo in nasekljamo. Čebulo drobno narežemo in na olju prepražimo, da lepo zarumeni. Dodamo nasekljane jegličeve liste, potresemo z moko, zalijemo z vodo, v kateri smo liste pred tem skuhali in začinimo. Če želimo, da je prikuha milejša in boljša, dodamo še malo mleka ali kisle smetane.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Vse o vseh rastlinah Seznam forumov -> Divje rastoče rastline za prehrano
Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.