Vse o vseh rastlinah Seznam forumov Vse o vseh rastlinah
Za nas z zelenimi prsti ...
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   RSS Feed   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




Uporaba kumar

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Vse o vseh rastlinah Seznam forumov -> Recepti
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
katrinca
Administrator foruma


Pridružen/-a: 29.11. 2007, 16:42
Prispevkov: 10188
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: 15 Jul 2013 18:30    Naslov sporočila: Uporaba kumar Odgovori s citatom

Kumara - Cucumis (bučevke - Cucurbitaceae)

Uporaba kumar

Andreja:"Pozna mogoče kdo kakšen recept, kako bi se dalo shraniti solatne kumare. Pri nas jih je namreč letos toliko, da vseh zagotovo ne bomo porabili, bi pa čisto prav prišle še pozimi, če se jih da vložiti ali pa kako drugače shraniti v kozarce.“

bučarka: "Lahko jih vložiš, ni problema. Zrežeš za poljubno velikost in vložiš po svojem receptu. Sredino z zrelim semenom bi jaz odstranila.“

Mesecnik: "Ena varianta je s kisom in gorčico, samo sem pozabila recept Embarassed .
Narežejo se pa kot za v solato. Edino česar se spomnim, je to, da se meni niso obdržale, zato pa je šel recept v pozabo.“

orhy:"Mesečnik, so mogoče takole:? http://www.kulinarika.net/recepti/11605/ozimnica/vlozene-narezane-kumarice/
Solatne kumare se zelo lepo obdržijo tudi zamrznjene, če imaš to možnost. Narežeš, kot za solato, daš v vrečko in zamrzneš.“

Mesecnik: "orhy, ja zgleda, da bo tole. tx
>Ne vem, kje je šlo narobe. Ampak meni sta tista dva kozarca zavrela.
Pa na koncu sem dala v pečico za pol ure na 100 stopinj, tako ko dajem vse kar vlagam. Pa je vseeno šlo v nič.
Če se bo komu obneslo tole, bi prosila, da mi razkrije, v čem je finta „
Wink

Andreja: "O super. Bom nekaj kozarcev vložila kar po tem receptu iz kulinarike, večina ga je pohvalilo. Bomo videli, ali se bodo kumarice obnesle. Malo pa bo šlo v zmzovalnik. Hvala za ideje“ Laughing

žirafek:"Hej, pri nas je tudi kumar na izvoz. Ali bi jih lahko kako zamznila? Kako jih bi potem porabila, verjetno za solato ne.
Kaj naredite vi?" Very Happy

Andreja:"mi smo ravno danes jedli kumarično omako. sicer pa jo pozimi naredimo tudi iz zmrznjenih kumar (naribaš na kolesca in daš zamrznit). Za solato pa verjetno zmrznjene res niso dobre."

Jasminka:"Za ozimnico jih naribam na ribežel in dam v plastične vrečke ter jih shranim v zmrzovalni skrinji. Uporabljam jih za omake kot samostojno ali kot dodatek k krompirjevi omaki.
Če pa imaš še male kumarice, jih vloži v kozarce in dodaj začimbe za vlaganje v kis. Če rabiš navodilo za vlaganje, ti ga lahko posredujem."

tiguan:"Pri nas isto, zribamo damo zmrznit in sredi zime so s krompirjem ter zabelo super."

tiguan:"Na njivi imam polno solatnih kumar, ne maramo kakšni juh ali podobno, razmišljam, da bi kumare potrgal, dokler še niso tok zrele in nato jih dal nekam, ampak kam, da bi ostale lepe, čvrste.
Imamo klet, manjši drug prostor, kjer so jabolka BP prezimila."

viktorh:"Pravkar sem končal pretakanje kumaričnega kisa.
Je nekaj posebnega. Zelo lepo diši po kumaricah.
Prav tako pa sem pretočil paradižnikov kis, ki pa je še bolj aromatičen ima močan vonj po paradižniku.
Hitreje mine čas....."

metuljc:"Viktorh, nam, prosim, malo razložiš, kako narediš take kise?"

viktorh: "Zelo enostavno kot vsak drug kis.
Tako kot zmeljem sadje in ga pustim anaerobno zavreti, zmeljem tudi paradižnik ali kumarice.
Enega in drugega sem napravil iz 10kg mase. Dodal sem nekaj žličk sladkorja in kvasovke, da je hitreje in temeljiteje zavrelo. Jasno v posodi, namenjeni za alkoholno vretje z odvajanjem ogljikovega dioksida /anaerobno/. Topleje bo, prej bo končano alkoholno vretje, da dobimo paradižnikovo ali kumarično vino. Vsebino precedim in pripravim za ocetno kislinsko vrenje. Za učinkovito delovanje je potrebno vinu dovajati zrak, ki omogoča bakterijam hiter razvoj in ocetno kislinsko vrenje. Enostavno vsak dan večkrat pretočim vsebino iz ene posode v drugo tako, da zajame čim več zraka. Na toplem mora biti. Po nekaj tednih se že dobro skisa. Potem posode zaprem, postavil sem jih na okenske police na toplo, da kis zori.
Začel sem avgusta, danes sem ga temeljito precedil in zaprl."
_________________
Katrinčin okrasni vrt
Katrinčin uporabni vrt
ZELENI KROG - organizirana menjava semen in rastlin
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Vse o vseh rastlinah Seznam forumov -> Recepti
Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.