|
Vse o vseh rastlinah Za nas z zelenimi prsti ...
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Leon56
Pridružen/-a: 04.12. 2007, 09:38 Prispevkov: 785 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 02 Dec 2008 12:11 Naslov sporočila: Krompirjeva musaka |
|
|
Solanum tuberosum - Krompir
V nedeljo namesto goveje juhe - krompirjeva musaka
SESTAVINE:
0.75 kg krompirja
50 dkg mešanega mletega mesa
ena čebula
strok česna
začimbna mešanica, poper
začimbe
eno jajce
liter mleka - (najboljše je polnomastno mleko)
parmezan po okusu
PRIPRAVA
Čebulo prepražimo na malo olja, da postekleni.
Dodamo meso, strt česen, začimbno mešanico in začimbe po okusu.
Počasi dušimo v zaprti posodi 20 min. Večkrat
tudi pomešamo, da meso ne ostane grudasto.
Krompir olupimo in narežemo na lističe, pol
tega zložimo na dno pekača, da je dno popolnoma pokrito s krompirjem, nato po tej
plasti potresemo meso. Tudi to more biti po
celi plasti, nato naredimo še eno plast iz krompirja. V posodi, kjer se je dušilo meso,
stepemo jajce in mu dodamo liter mleka,
zmešamo in malo solimo. Vse skupaj polijemo po musaki. Tekočine mora biti do vrha krompirja.
Damo v segreto pečico na 180 stopinj in pečemo 2 uri. Malo pred koncem musako potresemo s parmezanom ali z natrganimi lističi toast sira. _________________ Leon56 |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|