|
Vse o vseh rastlinah Za nas z zelenimi prsti ...
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
silva30
Pridružen/-a: 29.09. 2008, 21:06 Prispevkov: 702 Kraj: Štajerska-Spodnje Prebukovje
|
Objavljeno: 06 Nov 2009 05:20 Naslov sporočila: |
|
|
Super so tile kakiji od Saburja.
Po dobrih 20tih letih imam zopet, ta prave domače kakije.
V študentskih letih so me z nijimi oskrbovale kolegice s primorske.
Včeraj sem jih prevzela pri Katrinci. Tiste malo bolj zrele sem dala v kuhinjo na toplo, da se zmehčajo. Ostale sem pustila v kleti.
Hvala predvsem Kosobrinu, ki je organiziral prevoz
Pa tudi Francu in Katrinci.
Vsi ste čudoviti.
Silva
Nazadnje urejal/a silva30 06 Nov 2009 07:58; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
|
katrinca Administrator foruma
Pridružen/-a: 29.11. 2007, 16:42 Prispevkov: 10188 Kraj: Maribor
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
Sabur
Pridružen/-a: 17.03. 2009, 09:00 Prispevkov: 2540 Kraj: 127.0.0.1
|
Objavljeno: 06 Nov 2009 07:48 Naslov sporočila: |
|
|
Tile kaki so kot Nokia. "Kaki connecting people" |
|
Nazaj na vrh |
|
|
nsns
Pridružen/-a: 16.04. 2008, 16:01 Prispevkov: 381 Kraj: ob morju
|
Objavljeno: 06 Nov 2009 08:53 Naslov sporočila: |
|
|
Se mi samo zdi ali je letos res dosti kakijev ki so užitni trdi in jih ne rabi medit? |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Sabur
Pridružen/-a: 17.03. 2009, 09:00 Prispevkov: 2540 Kraj: 127.0.0.1
|
Objavljeno: 06 Nov 2009 08:57 Naslov sporočila: |
|
|
nsns
mislim da imaš prav, tudi sam sem opazil pa nimam "vanilijeve" sorte.
Spet stvar okusa in občutka.
Po radiju so danes zjutraj da bo to sezono, če sem prav razumel 500 ton kakijev, od tega 200 ton iz Strunjana.
Cena za 5 kg = 7 EUR so dodali. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
nsns
Pridružen/-a: 16.04. 2008, 16:01 Prispevkov: 381 Kraj: ob morju
|
Objavljeno: 06 Nov 2009 11:14 Naslov sporočila: |
|
|
Ravnokar ugotavljam da so tudi posušeni odlični. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Sabur
Pridružen/-a: 17.03. 2009, 09:00 Prispevkov: 2540 Kraj: 127.0.0.1
|
Objavljeno: 06 Nov 2009 11:15 Naslov sporočila: |
|
|
Nadina
mi zaupaš napravico za sušenje kaki, katero ti uporabljaš?
Kakšen link od modela? |
|
Nazaj na vrh |
|
|
muha
Pridružen/-a: 29.11. 2007, 15:47 Prispevkov: 10107
|
Objavljeno: 06 Nov 2009 13:35 Naslov sporočila: |
|
|
Sabur, če boš imel še kaj viška, se tudi jaz priporočam za cca 10 kg - za smer: Ljubljana |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Sabur
Pridružen/-a: 17.03. 2009, 09:00 Prispevkov: 2540 Kraj: 127.0.0.1
|
Objavljeno: 06 Nov 2009 13:40 Naslov sporočila: |
|
|
muha:
Te obvestim o stanju. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
nadina
Pridružen/-a: 19.02. 2008, 10:24 Prispevkov: 1689 Kraj: izola
|
Objavljeno: 06 Nov 2009 15:22 Naslov sporočila: |
|
|
Pravkar sem prišla iz Strunjana :
- malo manj blata kot lansko leto.
- kakije prodajajo v gajbicah po 5€/5kg oz. 6€/5kg za zrele
- kakijev sladoled - nič posebnega, ampak paše v tem mrazu!
- kakijev sorbet (nsns!) nisem poskusila, ker sem vozila, vem pa recept
- kakijeva marmelada nič posebnega, melonina marmelada je pa zzzzakon!
- kot zanimivost: Emilija Pavlič (avtorica kuharskih knjig in nepogrešljiva na podobnih zadevah) ima s sabo 100-letno čebulo kot zanimivost in se mi je zdelo, da je bila celo malo razočarana, češ - edina, ki sem do sedaj poznala to čebulco (bo menda posvetila v svoji novi knjigi precej prostora prav tej 100-letni trajnici)
- Sabur - imam čisto navaden sušilnik na neklaj nadstropij, ki ga kupiš v vsaki večji trgovini. Edino na kar moraš biti pozoren - ne smeš ga preveč posušiti - potem rata trd (prav tako rata trd tisti bolj mehko sušeni, če ga predolgo skladiščiš - so se pogovarjali danes v Strunjanu) _________________ LP Nadina
http://www.youtube.com/watch?v=s0IWwTLibHg
http://www.flickr.com/photos/nadinacm/ |
|
Nazaj na vrh |
|
|
nadina
Pridružen/-a: 19.02. 2008, 10:24 Prispevkov: 1689 Kraj: izola
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
franc
Pridružen/-a: 18.04. 2008, 17:38 Prispevkov: 1939 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: 06 Nov 2009 16:51 Naslov sporočila: |
|
|
Danes sem žrtvoval 4 Saburjeve oranžne kakije, bili so napol mehki, in jih poskusno dal sušiti- en plato. Jutri bom že vedel rezultat. _________________ Narava vedno najde pot |
|
Nazaj na vrh |
|
|
nadina
Pridružen/-a: 19.02. 2008, 10:24 Prispevkov: 1689 Kraj: izola
|
Objavljeno: 06 Nov 2009 17:02 Naslov sporočila: |
|
|
Franc, po mojem boš navdušen in boš posušil kar vse kakije...
Samo pazi, če jih pa premalo posušiš, bodo še vedno 'vezali' - pa ni panike, jih še malo posušiš.
Sama jih dam prav zato sušiti zvečer, da lahko zjutraj rešujem situacijo s poskušanjem.
So kakiji malo čudna zadeva, sem zvedela danes v Strunjanu - menda je ena gospa skuhala marmelado iz čisto zrelih kakijev, pa je 'vezala' - drugič je pa bila sladka? _________________ LP Nadina
http://www.youtube.com/watch?v=s0IWwTLibHg
http://www.flickr.com/photos/nadinacm/ |
|
Nazaj na vrh |
|
|
franc
Pridružen/-a: 18.04. 2008, 17:38 Prispevkov: 1939 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: 06 Nov 2009 17:17 Naslov sporočila: |
|
|
Nadina, tvoje predvidevanje je čisto mogoče, doslej sem sušil hruške , jabolka, aronijo, jerebiko, fige, vse je uspelo razen trde nešplje, ta je bila podobna siporeksu. Kot Štajerc ne vem kaj po primorsko pomeni "vezati", prosim za prevod. _________________ Narava vedno najde pot |
|
Nazaj na vrh |
|
|
nadina
Pridružen/-a: 19.02. 2008, 10:24 Prispevkov: 1689 Kraj: izola
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
emkey
Pridružen/-a: 17.03. 2009, 14:16 Prispevkov: 302 Kraj: Spodnji F*kovci
|
Objavljeno: 06 Nov 2009 20:27 Naslov sporočila: |
|
|
@franc
'Vezati' oz. 'da usta skup zveže' lahko prevedeš v 'trpek' (pogojno tudi grenak).
Nekatera rdeča vina imajo tak efekt (in je do določene mere zaželen). Ali pa npr. olupek banane (če vanj ugrizneš). Krivi so seveda tanini
@nadina
Tipo only? Razočaran
V nedeljo alora še tega ne bo več ... |
|
Nazaj na vrh |
|
|
nadina
Pridružen/-a: 19.02. 2008, 10:24 Prispevkov: 1689 Kraj: izola
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
Sabur
Pridružen/-a: 17.03. 2009, 09:00 Prispevkov: 2540 Kraj: 127.0.0.1
|
Objavljeno: 08 Nov 2009 20:38 Naslov sporočila: |
|
|
Nadina
po pravici povedano nisem veliko pričakoval, ravno to sem tudi doživel.
20 min. sem bil.
ker nisem nobenega od forumašev srečal, nisem imel razloga da bi ostalo več kot 20 min.
POHVALA:
- lepo vreme
- pohvala organizatorjem za organizacijo in promocijo tega sadeža
- pohvala za precejšnje zanimanje za tovrsni dogodek (čeprav ne vem statistiko iz preteklih let, je pa bilo kar nekaj folak, zlasti iz LJ).
KRITIKA:
pričakoval bi da se iz letala vidi kakšen URADNI INFO POINT organizatorja.
Namreč v tistem kaosu se skoraj ne zna kdo pije kdo plača. Folk se kar preriva 1 čez drugega.
Imam občutek da se je folk prišel jesti in piti, ostalo je nepomembno.
Hotel sem iti na tisti pohod ob 14:30 a kot povednao, ker nisem našel info point, v tisti masi se mi ni dalo več prerivati sem šel v OBI v vrtni center in si ogledavo pripomočke za seozno 2010. ;)
THE END
Sanel |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Sabur
Pridružen/-a: 17.03. 2009, 09:00 Prispevkov: 2540 Kraj: 127.0.0.1
|
Objavljeno: 08 Nov 2009 21:42 Naslov sporočila: |
|
|
Franc
kako je šlo sušenje? |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Sabur
Pridružen/-a: 17.03. 2009, 09:00 Prispevkov: 2540 Kraj: 127.0.0.1
|
Objavljeno: 08 Nov 2009 21:46 Naslov sporočila: |
|
|
rene je napisal/a: | V Lj. si tudi jaz lahko zorganiziram prevzem - 20 kg. |
muha je napisal/a: | Sabur, če boš imel še kaj viška, se tudi jaz priporočam za cca 10 kg - za smer: Ljubljana |
rene = imaš 20 kg
muha = imaš 10 kg
Če nimate prevoza vam lahko organiziram prevoz v nedeljo, 15.11.2009 v Ljubljano (Dunajska cesta). Za številko in ostale podatke se beremo po SZ.
še kdo rabi kaki?
Imam še cca. 25 kg prostih, danes obiral.
lp
Sanel |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
|
Vse o vseh rastlinah Seznam forumov
-> Mali oglasi Pojdi na stran Prejšnja 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 Naslednja
|
Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Pojdi na stran Prejšnja 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 Naslednja
|
Stran 3 od 8 |
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|