|
Vse o vseh rastlinah Za nas z zelenimi prsti ...
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
tigrček
Pridružen/-a: 01.12. 2012, 17:32 Prispevkov: 359 Kraj: videm dobrepolje
|
Objavljeno: 11 Feb 2013 19:57 Naslov sporočila: |
|
|
tole sem našel Zrele paradižnike operemo in razrežemo na štiri dele. lahko jih olupimo ali pa pustimo s kožo. Zložimo jih v stekleno posodo in zapremo. Steklene posode položimo v večjo posod z vodo in počasi segrevamo. Pustimo , da voda nekaj časa vre. Tako imamo paradižnike skozi celo leto pripravljene za uporabo, po okusu se prav nič ne razlikujejo od svežih, pravkar nabranih.
če prav razumem, daš paradižnik v kozarec kjer ni vode ne nič drugega in kozarce zapre in jih daš v lonbec z vrelo vodo in malo vreš.Malo čudno se mi zdi tole. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
MARIJAV
Pridružen/-a: 20.05. 2010, 14:14 Prispevkov: 1647 Kraj: ŠTAJERSKA-PONIKVA
|
Objavljeno: 11 Feb 2013 20:05 Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sem si takole naredila letos kar nekaj kozarcev, se mi odlično držijo na izgled, res pa nisem ob preobilici ostalih paradajzastih konzerv še nobenega poskusila. Vseeno mislim, da ko je paradižnik toplotno obdelan (steriliziran kot v tem primeru) vsekakor niti slučajno ne more bit isti kot svež narezan za na solato. OK; v kratkem odprem kozarec in iz prve roke poročam. _________________ ŽIVETI NA PODEŽELJU JE NAJLEPŠE! |
|
Nazaj na vrh |
|
|
metuljc
Pridružen/-a: 28.07. 2011, 20:45 Prispevkov: 1867
|
Objavljeno: 11 Feb 2013 20:14 Naslov sporočila: |
|
|
Tigrček, malo bolj natanko napiši, kakšno konzerviranje te zan ima. In v knjižžnici si poišči knjigo: Oded Schwartz: Bogastvo trajnih okusov, DZS 1997, je kar nekaj receptov s celimi paradižniki napisanih in fotografiranih. Sploh se ti splača zaviti v eno večjih knjižnic na ustrezen oddelke, kjer boš zdaj, ko ni sezone, našel najbrž kar vse, kar obsztaja v slovenščini okoli različnih oblik konzerviranja hrane.
Nikakor pa ne moreš pričakovati, da bo konzerviran paradižnik ostal enak, kot je svež. No, lahko je boljši, ne samo slabši. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
muha
Pridružen/-a: 29.11. 2007, 15:47 Prispevkov: 10107
|
Objavljeno: 11 Feb 2013 20:56 Naslov sporočila: |
|
|
tigrček je napisal/a: | tole sem našel Zrele paradižnike operemo in razrežemo na štiri dele. lahko jih olupimo ali pa pustimo s kožo. Zložimo jih v stekleno posodo in zapremo. Steklene posode položimo v večjo posod z vodo in počasi segrevamo. Pustimo , da voda nekaj časa vre. Tako imamo paradižnike skozi celo leto pripravljene za uporabo, po okusu se prav nič ne razlikujejo od svežih, pravkar nabranih.
če prav razumem, daš paradižnik v kozarec kjer ni vode ne nič drugega in kozarce zapre in jih daš v lonbec z vrelo vodo in malo vreš.Malo čudno se mi zdi tole. |
Res niso za solato, drugače pa ohranijo veliko bolj svež okus paradižnika, kot če so klasično vkuhani v mezgo. Jaz zadnja leta vse viške vlagam na ta način. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Melona
Pridružen/-a: 03.04. 2011, 18:15 Prispevkov: 3031 Kraj: Zasavje
|
Objavljeno: 11 Feb 2013 20:59 Naslov sporočila: |
|
|
Muha, paradižnike samo zložiš v kozarce ali jih bolj natlačiš? |
|
Nazaj na vrh |
|
|
MARIJAV
Pridružen/-a: 20.05. 2010, 14:14 Prispevkov: 1647 Kraj: ŠTAJERSKA-PONIKVA
|
Objavljeno: 11 Feb 2013 21:04 Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sem jih samo malo razrezala in dala notri brez tlačenja. Meni so se minimalno posedli v kozarcu. _________________ ŽIVETI NA PODEŽELJU JE NAJLEPŠE! |
|
Nazaj na vrh |
|
|
metuljc
Pridružen/-a: 28.07. 2011, 20:45 Prispevkov: 1867
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
muha
Pridružen/-a: 29.11. 2007, 15:47 Prispevkov: 10107
|
Objavljeno: 11 Feb 2013 22:03 Naslov sporočila: |
|
|
Melona, tudi jaz delam po receptu iz linka, ki ga je dala metuljc. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
metuljc
Pridružen/-a: 28.07. 2011, 20:45 Prispevkov: 1867
|
Objavljeno: 11 Feb 2013 22:08 Naslov sporočila: |
|
|
Jaz tudi |
|
Nazaj na vrh |
|
|
bobolino
Pridružen/-a: 09.05. 2010, 14:05 Prispevkov: 2130 Kraj: okolica Maribora
|
Objavljeno: 12 Feb 2013 05:06 Naslov sporočila: |
|
|
Metuljc, si pa navihana... _________________ "But he that dares not grasp the thorn
should never crave the rose."
Anne Brontë |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|