|
Vse o vseh rastlinah Za nas z zelenimi prsti ...
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
rene
Pridružen/-a: 03.05. 2009, 18:41 Prispevkov: 241
|
Objavljeno: 02 Dec 2009 20:45 Naslov sporočila: Kakijeva pita |
|
|
Diospyros kaki - kaki, zlato jabolko
Pita s kakijem
Pekla v modelu s premerom 28 cm:
20 dag moke, 15 dag masla, 10 dag sladkorja, žlička pecilnega praška, 1jajce - sestavine ki se jih nahitro pognete v testo in da počivat na hladno;
To testo uporabljam kot podlago za večino pit, če imate svojega , lahko uporabite tudi vašega.
cca 7-8 zrelih kakijev olupi, primešaj limonino lupino, malo cimeta in mleti kardamon;
za preliv zmešaj: 3 jajca, 1 prašek za puding (vanilijev ), 1 vanilijev sl., 1 dl sladke smetane, 6-8 žlic sladkorja ( če uporabljate rast. smetano, dajte kakšno žlico manj sladkorja )
Testo razvaljaj in ga daj v model ( testo malo dvigni tudi ob robu ), prepikaj z vilico in daj za cca 10 min v pečico. Na delno pečeno testo razdrobi cca 3-4 pesti corn fleksa( jaz ga dam vedno v sadne pite zato da popije odvečni sok; lahko se izpusti ali uporabi piškotne drobtine ), naloži kakije in celotno prelij s prelivom. Peci še cca 40-45min odvisno od pečice.
Pita je enostavna in razmeroma hitro narejena. Upam, da vam bo teknila, pri nas gre za med. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Garden-ja Moderator foruma
Pridružen/-a: 13.03. 2009, 15:38 Prispevkov: 3436
|
Objavljeno: 04 Dec 2009 19:37 Naslov sporočila: |
|
|
Rene, hvala za recept.
Tole gre jutri v preizkušnjo kot možev Miklavž. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
nsns
Pridružen/-a: 16.04. 2008, 16:01 Prispevkov: 381 Kraj: ob morju
|
Objavljeno: 11 Jan 2010 10:29 Naslov sporočila: |
|
|
Končno je prišla na vrsto tudi pri nas. Ocena odlično tudi od sodelavcev.
Uporabila sem mehke kakije. Se lahko uporabi tudi trde še neumedene?
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
katrinca Administrator foruma
Pridružen/-a: 29.11. 2007, 16:42 Prispevkov: 10188 Kraj: Maribor
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
rene
Pridružen/-a: 03.05. 2009, 18:41 Prispevkov: 241
|
Objavljeno: 11 Jan 2010 19:29 Naslov sporočila: |
|
|
nsns je napisal/a: |
Uporabila sem mehke kakije. Se lahko uporabi tudi trde še neumedene?
|
Ti priporočam , da jo delaš samo iz mehkih kakijev. Enkrat sem poskusila po obodu dati krhlje od še ne čisto umedenih kakijev, pa ti povem da pita sploh ni bila enaka. Tako da jo po tistem delam samo iz čisto zrelih.
Je pa to pri nas še vedno sladica št. 1. Nobeden se je še ni prenajedel , pa jo kar pogosto naredim.
Katrinca pridi pa na Gorenjsko |
|
Nazaj na vrh |
|
|
katrinca Administrator foruma
Pridružen/-a: 29.11. 2007, 16:42 Prispevkov: 10188 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: 13 Jan 2010 07:43 Naslov sporočila: |
|
|
Pridem rene na Gorenjsko, pa na Primorsko itd. Pa ne zaradi kakijeve pite
Nisem ravno pek peciva. Moja najboljša in najljubša in edina sladica ki jo obvladam, so palačinke. A poskusiti ni greh, pravijo!
V petek se vrne z enomesečnega potovanja po Egiptu moja ljuba hčerkica. In moj ljubi v.d. zet. V soboto bo družinsko srečanje, da slišimo zgodbe in še enkrat skupaj stopimo v novo leto. Nekaj zrelih kakijev še imam. Odločitev je padla. Kakijeva pita! No, ja, še vedno jo lahko v kanto zasipam, ne? _________________ Katrinčin okrasni vrt
Katrinčin uporabni vrt
ZELENI KROG - organizirana menjava semen in rastlin |
|
Nazaj na vrh |
|
|
tinko Vedno v gibanju - leteči vrtnar
Pridružen/-a: 04.12. 2007, 12:40 Prispevkov: 2234 Kraj: Rovte, Šentjernej, Strunjan
|
Objavljeno: 13 Jan 2010 09:55 Naslov sporočila: |
|
|
Zakaj pa v kanto? Saj kanta ni nič kriva... |
|
Nazaj na vrh |
|
|
katrinca Administrator foruma
Pridružen/-a: 29.11. 2007, 16:42 Prispevkov: 10188 Kraj: Maribor
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
Sabur
Pridružen/-a: 17.03. 2009, 09:00 Prispevkov: 2540 Kraj: 127.0.0.1
|
Objavljeno: 14 Jan 2010 10:22 Naslov sporočila: |
|
|
Če tašča dela kakijevo pito zetu, potem je nekaj narobe z kakijami.
Moram se spomnim, če je bilo kaj posebnega v pošiljki za katarinco. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
katrinca Administrator foruma
Pridružen/-a: 29.11. 2007, 16:42 Prispevkov: 10188 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: 17 Jan 2010 14:36 Naslov sporočila: |
|
|
Sabur o taščah ne bi.... Za zete se pa že spodobi, da so malo smotani, ne?
Zdaj pa poročilo.....Saj sem vedela, da nisem za peko! Nič od pite, ratali so keksi Z osnovnim testom je šlo presenetljivo dobro, zalomilo se je s posodo. 28cm nimam, sem dala v skoraj enkrat večjo. No, ja, saj bi še šlo, če bi zmanjšala čas peke
So pa sorodniki hvalili.... Samo ne vem, zakaj je še poln krožnik na mizi..... _________________ Katrinčin okrasni vrt
Katrinčin uporabni vrt
ZELENI KROG - organizirana menjava semen in rastlin |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Sabur
Pridružen/-a: 17.03. 2009, 09:00 Prispevkov: 2540 Kraj: 127.0.0.1
|
Objavljeno: 17 Jan 2010 14:38 Naslov sporočila: |
|
|
Drugo leto boš imela popravni. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Sabur
Pridružen/-a: 17.03. 2009, 09:00 Prispevkov: 2540 Kraj: 127.0.0.1
|
Objavljeno: 23 Nov 2010 15:04 Naslov sporočila: |
|
|
rene
naj ti povem da je kakijeva pita bila čudovita!
Recept sproban, potrjen.
lp
Sabur |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|