|
Vse o vseh rastlinah Za nas z zelenimi prsti ...
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
labia
Pridružen/-a: 25.07. 2008, 07:28 Prispevkov: 774 Kraj: Novo mesto-243 m n.m.
|
Objavljeno: 04 Sep 2009 08:24 Naslov sporočila: |
|
|
Ravnokar sem naletel na zanimivo temo na enem od ruskih forumov o paradižnikih. Ker je tema zanimiva ( kako prepoznati NPK predoziranje) sem del prispevka prevedel z google prevajalnikom v angleščino, da bo dostopna širšemu krogu:
I want to tell a story, which I had witnessed. In Novosibirsk, I worked for almost 23 years in the regional center Gossanepidnadzora (State Sanitary and Health Service ), whereas the so-called shorter SES. So I went to Karasuksky area test. The nitrate and nitrite above the norm in a few times. But those with fields that were normal. So the only feeding the manure can be a very good obestsya chemistry. Vegetables with a high content of nitrates is usually faster speyut. A distinctive feature of tomatoes - so white and creamy flesh strip almost under the skin. This strip of white flesh just under the skin in fact, often found in store tomatoes
Gre za prispevek strokovno usposobljene osebe, ki se je dolga leta ukvarjala z nadzorom pridelave, predvsem vsebnosti škodljivih snovi v pridelkih ( tudi pesticidov....)
Torej: NPK predoziranje se pri paradižnikih prepozna po ozkem traku svetlega mesa tik pod kožo (lupino) paradižnika, kar se pogosto opazi pri paradižnikih kupljenih v trgovini.
Informacija je po moje več kot uporabna.
lp labia |
|
Nazaj na vrh |
|
|
bučarka
Pridružen/-a: 19.08. 2008, 09:27 Prispevkov: 765 Kraj: Primorska
|
Objavljeno: 04 Sep 2009 14:21 Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za info, labia. Res zanimivo. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|