|
Vse o vseh rastlinah Za nas z zelenimi prsti ...
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Optimist
Pridružen/-a: 28.05. 2008, 20:57 Prispevkov: 1051 Kraj: Idrija
|
Objavljeno: 04 Jun 2012 14:02 Naslov sporočila: |
|
|
Nadi, jaz sem ga nabavil letos v lidlu |
|
Nazaj na vrh |
|
|
nadina
Pridružen/-a: 19.02. 2008, 10:24 Prispevkov: 1689 Kraj: izola
|
Objavljeno: 04 Jun 2012 18:08 Naslov sporočila: |
|
|
Optimist je napisal/a: | Nadi, jaz sem ga nabavil letos v lidlu |
In ti je zrastel? V Lidlu pravi Garden-ja, da ga je kupila, pa njej ni nič zrastlo?
Sem si tudi jaz par dni nazaj, za vsak slučaj, kupila v Lidlu 3 vrečke (kljub Gardenji).
Pika2809 - kje si pa semena kupila? Odgovora pa ne bi vedela _________________ LP Nadina
http://www.youtube.com/watch?v=s0IWwTLibHg
http://www.flickr.com/photos/nadinacm/ |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Optimist
Pridružen/-a: 28.05. 2008, 20:57 Prispevkov: 1051 Kraj: Idrija
|
Objavljeno: 04 Jun 2012 18:54 Naslov sporočila: |
|
|
Je zrastu ja, ne sicer1,5m ampak tja nekje do 60/7o cm. Sedaj cveti. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Garden-ja Moderator foruma
Pridružen/-a: 13.03. 2009, 15:38 Prispevkov: 3436
|
Objavljeno: 04 Jun 2012 20:52 Naslov sporočila: |
|
|
Letos mi res ni kalil, lani pa je ampak ni bil pa niti približno tako zelo rodoviten kot ti opisuješ, dober pa.
Nadina, če eno rastlino pustiš, da se stroki postarajo, se bo tudi seme odebelilo in boš dobila tudi seme. Če ga bo kaj, se priporočam za eno peščico. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
nadina
Pridružen/-a: 19.02. 2008, 10:24 Prispevkov: 1689 Kraj: izola
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
*pika*
Pridružen/-a: 15.12. 2011, 18:10 Prispevkov: 1312
|
Objavljeno: 05 Jun 2012 19:47 Naslov sporočila: |
|
|
nadina je napisal/a: | Pika2809 - kje si pa semena kupila? Odgovora pa ne bi vedela |
Ja, je mama povedala, da je to ta vaš sladki grah (jaz mu pač pravim stročji, ker lahko poješ skupaj s strokom, tako kot stročji fižol ). Mi ga sejemo vsako leto, pa je samo letošnje seme iz Lidla in samo letos je zrasel preko 1,5m Pa tudi sicer sem letos kar nekaj vrečic semen kupila v Lidlu, pa je vse prišlo lepo ven. Tudi grah sem za vsak slučaj dala tako na gosto, pa me je uneslo, ker je prišel čisto ves ven, zdaj imam pa celo grmovje.
Je pa res, da je bil navadno ob vrtni ograji, kjer ni bila gnojena zemlja, letos sem mu pa privoščila gredico sredi vrta. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Optimist
Pridružen/-a: 28.05. 2008, 20:57 Prispevkov: 1051 Kraj: Idrija
|
Objavljeno: 08 Jun 2012 22:51 Naslov sporočila: |
|
|
Moški...., saj vem pa vendar vas moram prašati naprimer ne znam po vašem pisanju ocenit kdaj je grah dober za pobrati za konzumiranje strokov, dušenje itd. kakšne velikosti naj bo da bo pravi? Sicer mi po večini še cveti, sem pa že našel par strokov dolgih kakih 5 cm. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
bobolino
Pridružen/-a: 09.05. 2010, 14:05 Prispevkov: 2130 Kraj: okolica Maribora
|
Objavljeno: 09 Jun 2012 07:14 Naslov sporočila: |
|
|
on še podvprašanje - se še sladkorni grah lahko sadi? _________________ "But he that dares not grasp the thorn
should never crave the rose."
Anne Brontë |
|
Nazaj na vrh |
|
|
*pika*
Pridružen/-a: 15.12. 2011, 18:10 Prispevkov: 1312
|
Objavljeno: 09 Jun 2012 07:32 Naslov sporočila: |
|
|
optimist: zrel je, ko ima +-10cm v dolžino. Seveda bi lahko tudi tega pet cm trgal, ampak se količinsko bolj splača kasneje, pa boljši je potem Pa ko je tisti 'tapravi' strok za popapcat, postane malce bolj zadebeljen, bolj sočen izgleda. Saj boš opazil razliko
bobolino: moja mama ga je kak teden nazaj še sejala, torej bi rekla, da ga še lahko. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
*pika*
Pridružen/-a: 15.12. 2011, 18:10 Prispevkov: 1312
|
Objavljeno: 10 Jun 2012 18:58 Naslov sporočila: |
|
|
Prvi letošnji |
|
Nazaj na vrh |
|
|
nadina
Pridružen/-a: 19.02. 2008, 10:24 Prispevkov: 1689 Kraj: izola
|
Objavljeno: 11 Jun 2012 09:52 Naslov sporočila: |
|
|
Optimist (me ni bilo 1 teden) - pobiram pa že take stroke kot so na sliki Pike2809.
Večji stroki imajo tudi večja zrna, pa je potem odvisno od okusa...
In vsi recepti od Melone, pa še tisti prirejeni - vsi so super. Drugo leto sejem - morda v časovnem razmaku kakih 2-3 tednov _________________ LP Nadina
http://www.youtube.com/watch?v=s0IWwTLibHg
http://www.flickr.com/photos/nadinacm/ |
|
Nazaj na vrh |
|
|
*pika*
Pridružen/-a: 15.12. 2011, 18:10 Prispevkov: 1312
|
Objavljeno: 11 Jun 2012 14:53 Naslov sporočila: |
|
|
Melona je napisal/a: | 1. Grah zavre v slani vodi in ga pusti samo prevreti. Odcedi ga in ohladi. Ohlajenega naloži v kozarce in ga zalije s prevrelo slano vodo, vendar ne tisto, v kateri se je grah kuhal, temveč jo posebej zavre. Kozarce zapre in kuha 20 min. Čez noč hladi zavite v deko. Tak grah uporablja za dušenje ali kot masleno zelenjavo. (Sama si mislim, da bi morda bilo vseeno, če bi surov grah naložila v kozarce, ga zalila s slano vodo in kozarce dala kuhat. V čem je fora, da je treba vodo najprej zavreti in jo potem naliti v kozarce in jih šele potem kuhati? No, najbrž je kakšna.)
|
Kako pa naj bi bila slana ta voda? Kot za testenine ali bolj? Si mogoče poskusila, da bi zalila z isto vodo v kateri skuhaš grah ali zakaj to ne gre? |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Melona
Pridružen/-a: 03.04. 2011, 18:15 Prispevkov: 3031 Kraj: Zasavje
|
Objavljeno: 12 Jun 2012 06:06 Naslov sporočila: |
|
|
Pika, voda slana po okusu, zakaj je treba zavreti novo vodo, pa ne vem. Nimam prakse z vlaganjem graha, za naše potrebe po konzerviranem ga soseda vloži čisto dovolj . Je res slasten, ampak vseeno prisegam na svežega. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
zuf
Pridružen/-a: 05.01. 2008, 01:52 Prispevkov: 2449 Kraj: Vitanje in Litija
|
Objavljeno: 12 Jun 2012 09:09 Naslov sporočila: |
|
|
Zagotovo je nova slana voda zelo pomemben del. Najbrž se pri vrenju graha v vodo sprožijo snovi, ki lahko kasneje pokvarijo vse skupaj. _________________ zemlja, voda, sonce, zrak, svoboda |
|
Nazaj na vrh |
|
|
*pika*
Pridružen/-a: 15.12. 2011, 18:10 Prispevkov: 1312
|
Objavljeno: 12 Jun 2012 09:59 Naslov sporočila: |
|
|
Melona je napisal/a: | Pika, voda slana po okusu, zakaj je treba zavreti novo vodo, pa ne vem. Nimam prakse z vlaganjem graha, za naše potrebe po konzerviranem ga soseda vloži čisto dovolj . Je res slasten, ampak vseeno prisegam na svežega. |
Te bom pa kdaj prosila, da mi sosedo posodiš, ko mi bo graha zmanjkalo
Ja verjetno je res v čem finta. Bom poskusila letos na tak način konzervirati nekaj zelenjave, ker imamo ponavadi zamrzovalno skrinjo kar prepolno zelenjave, da za meso niti ne ostane prostora (mene osebno sicer ne moti, druge pa) |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Melona
Pridružen/-a: 03.04. 2011, 18:15 Prispevkov: 3031 Kraj: Zasavje
|
Objavljeno: 12 Jun 2012 12:46 Naslov sporočila: |
|
|
Nak, Pika, sosede pa ne, vse prevečkrat nas razvaja s svojimi dobrotami! Jo bom kar nehala hvaliti, da ne pride kdo ponjo . |
|
Nazaj na vrh |
|
|
zuf
Pridružen/-a: 05.01. 2008, 01:52 Prispevkov: 2449 Kraj: Vitanje in Litija
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
metuljc
Pridružen/-a: 28.07. 2011, 20:45 Prispevkov: 1867
|
Objavljeno: 12 Jun 2012 15:50 Naslov sporočila: |
|
|
Karkoli, kar ima rado dušik. Radič, recimo, pa rdečo peso, solato,..... |
|
Nazaj na vrh |
|
|
zabica
Pridružen/-a: 10.05. 2011, 15:47 Prispevkov: 77
|
Objavljeno: 12 Jun 2012 15:55 Naslov sporočila: |
|
|
jaz bom posejala kodrolisti ohrovt, menda dobro uspeva za grahom |
|
Nazaj na vrh |
|
|
lera
Pridružen/-a: 16.02. 2009, 11:07 Prispevkov: 264 Kraj: Domžale
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
|
Vse o vseh rastlinah Seznam forumov
-> Zelenjava Pojdi na stran Prejšnja 1, 2, 3 ... 8, 9, 10, 11, 12 Naslednja
|
Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Pojdi na stran Prejšnja 1, 2, 3 ... 8, 9, 10, 11, 12 Naslednja
|
Stran 9 od 12 |
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|