|
Vse o vseh rastlinah Za nas z zelenimi prsti ...
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Garden-ja Moderator foruma
Pridružen/-a: 13.03. 2009, 15:38 Prispevkov: 3436
|
Objavljeno: 19 Mar 2013 19:10 Naslov sporočila: |
|
|
Super.
Pa da ne bo kdo mislil, da govorim o kakem supertruper bazenu, gre za montažno varianto ala Hofer. Odlična kot pravi samo gradbenega dovoljenja ni treba. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
harka
Pridružen/-a: 26.12. 2007, 06:10 Prispevkov: 931 Kraj: Ljubljana, tudi do 600m nmv
|
Objavljeno: 19 Mar 2013 21:27 Naslov sporočila: |
|
|
Saj pravim, raje kupim deževnike, kot pa tistim zlatarjem dam toliko denarja za vitelotte ampak za poskus v loncu (pa na koncu za tašči servirat da naredi ) bi bilo pa šponsko Pa mali bi mogoče potem tudi vedel, da ni samo krava vijola barve _________________ Life lived in fear is a life half lived.
Nazadnje urejal/a harka 19 Mar 2013 21:28; skupaj popravljeno 2 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
|
battagelli
Pridružen/-a: 31.12. 2011, 22:29 Prispevkov: 73 Kraj: Dolina Vipavska
|
Objavljeno: 19 Mar 2013 21:27 Naslov sporočila: |
|
|
Kot praviš Garden-ja variante so v količini olja.
Ena boljših variant mi je,da izločim najmanšega in ga celega brez rezat,naredim kot pomfri.Postrežem ga obvezno z primotajom v katerem nisem šparal česnika oziroma čemaža _________________ Pod Čavnom visokim prebivam,z bistro vodico se umivam,gledam dolinco prekrasno,vidim Vipavco počasno. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Garden-ja Moderator foruma
Pridružen/-a: 13.03. 2009, 15:38 Prispevkov: 3436
|
Objavljeno: 20 Mar 2013 06:40 Naslov sporočila: |
|
|
Ja ja, bravo. Tudi meni so najboljši tamali, samo umiješ in vržeš v ponvic. Njam, njam. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
vida
Pridružen/-a: 03.06. 2008, 09:44 Prispevkov: 1390 Kraj: Podgozd, 510 nm (20km J od LJ)
|
Objavljeno: 20 Mar 2013 07:54 Naslov sporočila: |
|
|
harka, od mene dobiš nekaj gomoljev vittelotta, če želiš _________________ užitni rajski vrt |
|
Nazaj na vrh |
|
|
harka
Pridružen/-a: 26.12. 2007, 06:10 Prispevkov: 931 Kraj: Ljubljana, tudi do 600m nmv
|
Objavljeno: 20 Mar 2013 08:54 Naslov sporočila: |
|
|
Hvala, Vida. Saj pravim, rabim samo par komadov, ravno toliko, da bo nekaj nenavadnega pridelka _________________ Life lived in fear is a life half lived. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
*pika*
Pridružen/-a: 15.12. 2011, 18:10 Prispevkov: 1312
|
Objavljeno: 20 Mar 2013 09:38 Naslov sporočila: |
|
|
battagelli je napisal/a: | Ena boljših variant mi je,da izločim najmanšega in ga celega brez rezat,naredim kot pomfri.Postrežem ga obvezno z primotajom v katerem nisem šparal česnika oziroma čemaža |
Jaz navadno od zgodnjega krompirčka samo drobnega pobiram, tudi 1-2cm velike, samo sperem in spečem, pa na koncu veliko česna čez (če potem ni treba kam it ) |
|
Nazaj na vrh |
|
|
paprika
Pridružen/-a: 29.12. 2012, 10:54 Prispevkov: 159 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: 20 Mar 2013 17:46 Naslov sporočila: |
|
|
Moj že čaka da gre v zemljo:)
Imam pa dve sorti sicer zgodnja Anuška bel in pozna Mozart rdeč |
|
Nazaj na vrh |
|
|
harka
Pridružen/-a: 26.12. 2007, 06:10 Prispevkov: 931 Kraj: Ljubljana, tudi do 600m nmv
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
muha
Pridružen/-a: 29.11. 2007, 15:47 Prispevkov: 10107
|
Objavljeno: 02 Apr 2013 11:02 Naslov sporočila: |
|
|
Uauuu, kakšna ponudba!
Ampak kako jih olupijo . Ali pa jih pripravljajo kar z olupkom? Pa okus je pri njih zaradi zemlje in klime verjetno precej drugačen, kot bi bil, če bi ga vzgojili pri nas. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
harka
Pridružen/-a: 26.12. 2007, 06:10 Prispevkov: 931 Kraj: Ljubljana, tudi do 600m nmv
|
Objavljeno: 02 Apr 2013 11:14 Naslov sporočila: |
|
|
O ja, okus je verjetno 100x boljši. MOramo hitro nekoga tja poslat, da malo poroča ;) _________________ Life lived in fear is a life half lived. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
redlion
Pridružen/-a: 22.04. 2012, 10:25 Prispevkov: 1199
|
Objavljeno: 21 Apr 2013 19:26 Naslov sporočila: |
|
|
V petek sem po nasvetih s foruma posadila krompir pod lansko slamo. Poročam kako se bo obneslo.
Sorti sta Everest in Romano.
_________________ www.kiranhof.si |
|
Nazaj na vrh |
|
|
valter
Pridružen/-a: 04.01. 2013, 14:20 Prispevkov: 1122 Kraj: Kras
|
Objavljeno: 22 Apr 2013 06:02 Naslov sporočila: |
|
|
No moj bo kmalu zunaj . Sem pa ga posadil blizu 200 Kg . Ko odcveti pa brez milosti po njemu (za patatine) Upam da bo letos več dežja kot lani . |
|
Nazaj na vrh |
|
|
zuf
Pridružen/-a: 05.01. 2008, 01:52 Prispevkov: 2449 Kraj: Vitanje in Litija
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
redlion
Pridružen/-a: 22.04. 2012, 10:25 Prispevkov: 1199
|
Objavljeno: 06 Jun 2013 14:34 Naslov sporočila: |
|
|
zuf, krompir je nekoliko v senci dopoldan, popoldan pa na polnem soncu.
Približno mesec in pol po "sajenju" se moj krompir pripravlja na cvetenje. Kljub obilnemu deževju pod slamo ni zgnil. Zelenje je visoko slab meter in zelo obilno, upam, da bo tudi kaj krompirja.
Kdaj se splača preverit, kaj se dogaja pod slamo? Po cvetenju? Koliko časa po sajenju se ponavadi dočaka prvi spodoben krompir?
_________________ www.kiranhof.si |
|
Nazaj na vrh |
|
|
brbr
Pridružen/-a: 06.12. 2012, 17:28 Prispevkov: 233 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: 06 Jun 2013 16:20 Naslov sporočila: |
|
|
Pravijo, da je krompir zrel, ko cima porumeni-se posuši. Za sproti pa ga lahko "kradeš" že prej-še lažje, kot, če je v zemlji , kjer moraš z roko riti pod zemljo in tipaje istati primerno velik gomolj.
Lansko leto sem imela krompir prvič pod senom. Ko se je cima posušila, seno pa se je že zdavnaj zbilo skupaj in delno strohnelo, so bile na površini lepo vidne izbokline/krompir. Odgrinjanje in pobiranje je bila čista poezija, da o krompirju ne govorim... |
|
Nazaj na vrh |
|
|
valter
Pridružen/-a: 04.01. 2013, 14:20 Prispevkov: 1122 Kraj: Kras
|
Objavljeno: 04 Jul 2013 09:04 Naslov sporočila: |
|
|
Jaz pa kar brez milosti po njem , sedaj je dosti bolj vreden kot potem , ko ga je polno. Se pravi ko rabim , na njivo in ene tri grme ven in tako naprej ko zmanjka . Je pa letos zelo lep ampak samo tisti ki je bil lanski. Kupljeno seme je KATASTROFA (proti mojemu lanskemu )
Včasih je veljalo , da je najboljši semenski krompir TOLMINSKI (na tisti višini ni muhe) , verjetno bi bilo dobro , da bi Tolminci začeli pridelovati semenski krompir , saj ta iz "uvoza" ni ravno dobre kvalitete |
|
Nazaj na vrh |
|
|
katrinca Administrator foruma
Pridružen/-a: 29.11. 2007, 16:42 Prispevkov: 10188 Kraj: Maribor
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
valter
Pridružen/-a: 04.01. 2013, 14:20 Prispevkov: 1122 Kraj: Kras
|
Objavljeno: 04 Jul 2013 09:38 Naslov sporočila: |
|
|
Imam pa še pomagače Včasih pridejo openci (italijani) pa si postrežejo... češ ma saj ga imaste dosti .... ponoči pa pridejo openski merjasci (baje so jih talijani spustili neko tujerodno agresivno sorto , nič podobno našemu...) in mi še ti pomagajo pri pospravljanju njive .. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
katrinca Administrator foruma
Pridružen/-a: 29.11. 2007, 16:42 Prispevkov: 10188 Kraj: Maribor
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
|
Vse o vseh rastlinah Seznam forumov
-> Zelenjava Pojdi na stran Prejšnja 1, 2, 3 ... 27, 28, 29, 30, 31 Naslednja
|
Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Pojdi na stran Prejšnja 1, 2, 3 ... 27, 28, 29, 30, 31 Naslednja
|
Stran 28 od 31 |
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|