Vse o vseh rastlinah Seznam forumov Vse o vseh rastlinah
Za nas z zelenimi prsti ...
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   RSS Feed   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




Kaj smo pa danes jedli.....
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Vse o vseh rastlinah Seznam forumov -> Recepti
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
katrinca
Administrator foruma


Pridružen/-a: 29.11. 2007, 16:42
Prispevkov: 10188
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: 30 Jan 2013 14:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mnjami....Današnje kosilo je bilo spet tako dobro....
Široki rezanci s skuto in kislo smetano, jabolki, bučkami, rozinami, zapečeno v pečici, potem pa polito z žlico hojinega medu....Mnjami
_________________
Katrinčin okrasni vrt
Katrinčin uporabni vrt
ZELENI KROG - organizirana menjava semen in rastlin
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
mfranc



Pridružen/-a: 02.05. 2008, 20:00
Prispevkov: 4489
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 30 Jan 2013 14:21    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kaj...., vsak dan jeste ? Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes

Mi danes nič - smo včeraj ... Mr. Green Mr. Green Mr. Green

LP
_________________
mfranc
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ferdo36



Pridružen/-a: 20.03. 2010, 18:56
Prispevkov: 504
Kraj: vrhnika

PrispevekObjavljeno: 31 Jan 2013 08:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ali živiš od ljubezni,ali si Gorenc?Prišparaš v vsakem primeru!
_________________
Narava vse povrne!Dobro z dobrim,slabo s slabim!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
mfranc



Pridružen/-a: 02.05. 2008, 20:00
Prispevkov: 4489
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 31 Jan 2013 09:43    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ferdo36, pozabil si na zelo popularno in "znanstveno" podprto varianto

- od lufta Exclamation Very Happy

LP
_________________
mfranc
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
muha



Pridružen/-a: 29.11. 2007, 15:47
Prispevkov: 10107

PrispevekObjavljeno: 31 Jan 2013 10:40    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Včeraj: goveja juha z rezanci, pražena jetrca, pire krompir, solata
Danes: segedin + kruh

Z "luftom" bomo poskusili pa jutri, če nam bo mfranc zaupal recept Wink Laughing Laughing Laughing
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
magnolija



Pridružen/-a: 05.12. 2007, 22:13
Prispevkov: 859
Kraj: Posavje

PrispevekObjavljeno: 31 Jan 2013 10:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Puranji paprikaš, polenta z ocvirki....
_________________
Lp Magnolija

http://www.procreo.jp/labo/flower_garden.swf
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Andreja



Pridružen/-a: 07.06. 2008, 06:59
Prispevkov: 552
Kraj: Dolenjska - 450 m

PrispevekObjavljeno: 31 Jan 2013 11:22    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Danes bomo jedli:

Testenine z omako iz popečenega lososa v paradižnikovi omaki s porom, čebulo in česnom.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Martinka



Pridružen/-a: 18.07. 2009, 19:48
Prispevkov: 343
Kraj: Kranj, NV: 388 m

PrispevekObjavljeno: 31 Jan 2013 11:43    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Danes naš kuha: knöfle, repo in pečenice. To bo super!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
metuljc



Pridružen/-a: 28.07. 2011, 20:45
Prispevkov: 1867

PrispevekObjavljeno: 31 Jan 2013 11:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Razjasni mi, kaj kaj so knöfli, prosim.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
franc



Pridružen/-a: 18.04. 2008, 17:38
Prispevkov: 1939
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: 31 Jan 2013 12:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Muha, recept z "luftom" pozna še dosti Slovencev in jih bo še več, na žalost.
_________________
Narava vedno najde pot
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mfranc



Pridružen/-a: 02.05. 2008, 20:00
Prispevkov: 4489
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 31 Jan 2013 13:48    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

muha je napisal/a:
Z "luftom" bomo poskusili pa jutri, če nam bo mfranc zaupal recept Wink Laughing Laughing Laughing


Hja, kolikor vem je potrebno čimveč dihati Rolling Eyes Cool

Bolj točen recept lahko da g. Srečko Bergant; oziroma neki moj "ezoterični" znanec res prisega na to hranilo ... Very Happy
_________________
mfranc
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
irena



Pridružen/-a: 19.03. 2010, 07:22
Prispevkov: 473

PrispevekObjavljeno: 31 Jan 2013 13:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Evo, šele zdaj sem vidla - super stvar, ker vsak dan gruntam - kaj pa danes?

Danes na hitro bo tenstano zelje in krompir v kosih, pa še malo piščančka. Včeraj je bila fižolovka in kruh v jajčkih ocvrt.

Lpi
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Martinka



Pridružen/-a: 18.07. 2009, 19:48
Prispevkov: 343
Kraj: Kranj, NV: 388 m

PrispevekObjavljeno: 31 Jan 2013 14:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

metuljc je napisal/a:
Razjasni mi, kaj kaj so knöfli, prosim.


Ene take domače testenine, za katere ne poznam slovenskega imena. Narediš testo in ga naribaš / spustiš skoti luknjice vrelo vodo. Recept je pa tule: http://www.chefkoch.de/rezepte/595301159183901/Knoepfli.html
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
metuljc



Pridružen/-a: 28.07. 2011, 20:45
Prispevkov: 1867

PrispevekObjavljeno: 31 Jan 2013 14:06    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Špeclji, špecli, recimo, jim rečemo, pa najbrž še kako.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mfranc



Pridružen/-a: 02.05. 2008, 20:00
Prispevkov: 4489
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 31 Jan 2013 14:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mogoče vlivanci - ena od variant?

Tule je ena švicarska varianta, s sirom http://87.118.66.45/video_youtube/Swiss%20Knopfli/vwRmiFx-KfM

LP
_________________
mfranc
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
voda



Pridružen/-a: 03.06. 2010, 17:01
Prispevkov: 1152
Kraj: Ljubljana in Istra

PrispevekObjavljeno: 31 Jan 2013 16:24    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

zelenjavni krožnik ali zelenjava ob koščku mesa ali kaj drugega. nastala je hipno ob pogledu kaj nam je ostalo. torej ostalo mi je 1 rdeč koren, 1rumen koren, polovica bučke, por, 1 večji paradižnik, čisto malo šampinjonov, avokado in iz vrta 2 vejici peteršilja in domač česen. kako to oženit, da bo dobro in okusno. tako:

-zeleni del pora-liste, razpreš in zelo malo popražiš na oliv.olju in maslu, daš na krožnike, eden list za en krožnik. razprti so kar veliki.
-na tenke kvadrataste rezine narežeš korenje (malo večje kot špageti). skuhaš. odcediš.
-enako pol bučke, a te prepražiš (v isti ponvi od prej) na malo oliv. olja in malo putra. naj se lepo pražijo po dolgem. odložiš v posodico, da se ohladi
-v isto ponvo daš prerezane šampinjone na četrtine, popopraš, posoliš, celo dodam kap vode, da ratajo rjavkasto-rumene, proti koncu dodaš na fetine (na lističe) narezan česen. daš ven
-v isto ponvo daš na široko narezan paradajz polit z olivnim oljem dodaš poper, sol, česenn in peteršilj na drobno nasekljan. pokriješ

-na porove zelene liste (lahko so tudi surovi) polagaš rezine prej pripravljenega korenja, bučk, in gobice. če imaš sir ga čez vse to naribaš in poliješ z v možnarju zmletim poprom, suhim feferončkom, origanom malo rožmarina in ščepec soli in vse to zmešaš v žlici olivnega olja. zraven na konicah porovih listov dodaš pečene paradajze in na tenke rezine avokado in poliješ z ostankom paradižnikovega soka in dodaš še kap oliv. olja. in to je to poletni zelenjavni krožnik sredi zime. zraven pogledaš v hladilnik in dodaš pečen jajc ali hrenovko ali, ali kaj imaš. zel. krožnik se je hladen ali če vse skupaj daš v mikrovalovno. lahko spreminjaš in narediš čisto po svoje, torej to kar imaš. dober tek in lpvoda
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
žižola



Pridružen/-a: 21.07. 2011, 13:55
Prispevkov: 206
Kraj: Kamnik

PrispevekObjavljeno: 31 Jan 2013 17:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

piščančje prsi s kostjo
kuskus zmešan z domačimi pečenimi češnjevci
rdeča pesa
brezkofeinska kava s smetano oz. bolj res je: stepena smetana s kančkom kave Rolling Eyes
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
muha



Pridružen/-a: 29.11. 2007, 15:47
Prispevkov: 10107

PrispevekObjavljeno: 09 Feb 2013 10:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Goveja juha z domačimi rezanci, pečen piščanec , solata iz svežega zelja in krompirja, za pustno popoldne pa doma narejeni krofi. Mljask.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
metuljc



Pridružen/-a: 28.07. 2011, 20:45
Prispevkov: 1867

PrispevekObjavljeno: 09 Feb 2013 11:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ker pri nas že od zgodnjega jutra na fino in drobno sneži, bo danes kosilo pravo zimsko:
zabeljeno kislo zelje (kolk sem letos ponosna na prvo samostojno skisdano zelje, odlično je, res),
zabeljen fižol sivček, znanega izvora, že desetletja ga pridelujejo iz svojega semena,
krompir v koščkih (za pokušino, kakšen je krompir izpod Čavna)
krvavice iz pečice (sicer iz mesnice, a njami porekla).
Če bo popoldan kaj pustni soboti primernega, se še odloča, če bo, bodo miške (mama sicer pravi, da je bila lanska sezona tako polna miši, da..... Wink ), no bomo videli.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bobolino



Pridružen/-a: 09.05. 2010, 14:05
Prispevkov: 2130
Kraj: okolica Maribora

PrispevekObjavljeno: 09 Feb 2013 11:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Metuljc, šment, si mi naredila lušte....
_________________
"But he that dares not grasp the thorn
should never crave the rose."
Anne Brontë
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Vse o vseh rastlinah Seznam forumov -> Recepti
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5  Naslednja
Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5  Naslednja
Stran 3 od 5

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.