|
Vse o vseh rastlinah Za nas z zelenimi prsti ...
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
katrinca Administrator foruma
Pridružen/-a: 29.11. 2007, 16:42 Prispevkov: 10188 Kraj: Maribor
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
mfranc
Pridružen/-a: 02.05. 2008, 20:00 Prispevkov: 4489 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 30 Jan 2013 14:21 Naslov sporočila: |
|
|
Kaj...., vsak dan jeste ?
Mi danes nič - smo včeraj ...
LP _________________ mfranc |
|
Nazaj na vrh |
|
|
ferdo36
Pridružen/-a: 20.03. 2010, 18:56 Prispevkov: 504 Kraj: vrhnika
|
Objavljeno: 31 Jan 2013 08:05 Naslov sporočila: |
|
|
Ali živiš od ljubezni,ali si Gorenc?Prišparaš v vsakem primeru! _________________ Narava vse povrne!Dobro z dobrim,slabo s slabim! |
|
Nazaj na vrh |
|
|
mfranc
Pridružen/-a: 02.05. 2008, 20:00 Prispevkov: 4489 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 31 Jan 2013 09:43 Naslov sporočila: |
|
|
Ferdo36, pozabil si na zelo popularno in "znanstveno" podprto varianto
- od lufta
LP _________________ mfranc |
|
Nazaj na vrh |
|
|
muha
Pridružen/-a: 29.11. 2007, 15:47 Prispevkov: 10107
|
Objavljeno: 31 Jan 2013 10:40 Naslov sporočila: |
|
|
Včeraj: goveja juha z rezanci, pražena jetrca, pire krompir, solata
Danes: segedin + kruh
Z "luftom" bomo poskusili pa jutri, če nam bo mfranc zaupal recept |
|
Nazaj na vrh |
|
|
magnolija
Pridružen/-a: 05.12. 2007, 22:13 Prispevkov: 859 Kraj: Posavje
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
Andreja
Pridružen/-a: 07.06. 2008, 06:59 Prispevkov: 552 Kraj: Dolenjska - 450 m
|
Objavljeno: 31 Jan 2013 11:22 Naslov sporočila: |
|
|
Danes bomo jedli:
Testenine z omako iz popečenega lososa v paradižnikovi omaki s porom, čebulo in česnom. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Martinka
Pridružen/-a: 18.07. 2009, 19:48 Prispevkov: 343 Kraj: Kranj, NV: 388 m
|
Objavljeno: 31 Jan 2013 11:43 Naslov sporočila: |
|
|
Danes naš kuha: knöfle, repo in pečenice. To bo super! |
|
Nazaj na vrh |
|
|
metuljc
Pridružen/-a: 28.07. 2011, 20:45 Prispevkov: 1867
|
Objavljeno: 31 Jan 2013 11:51 Naslov sporočila: |
|
|
Razjasni mi, kaj kaj so knöfli, prosim. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
franc
Pridružen/-a: 18.04. 2008, 17:38 Prispevkov: 1939 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: 31 Jan 2013 12:01 Naslov sporočila: |
|
|
Muha, recept z "luftom" pozna še dosti Slovencev in jih bo še več, na žalost. _________________ Narava vedno najde pot |
|
Nazaj na vrh |
|
|
mfranc
Pridružen/-a: 02.05. 2008, 20:00 Prispevkov: 4489 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 31 Jan 2013 13:48 Naslov sporočila: |
|
|
muha je napisal/a: | Z "luftom" bomo poskusili pa jutri, če nam bo mfranc zaupal recept |
Hja, kolikor vem je potrebno čimveč dihati
Bolj točen recept lahko da g. Srečko Bergant; oziroma neki moj "ezoterični" znanec res prisega na to hranilo ... _________________ mfranc |
|
Nazaj na vrh |
|
|
irena
Pridružen/-a: 19.03. 2010, 07:22 Prispevkov: 473
|
Objavljeno: 31 Jan 2013 13:51 Naslov sporočila: |
|
|
Evo, šele zdaj sem vidla - super stvar, ker vsak dan gruntam - kaj pa danes?
Danes na hitro bo tenstano zelje in krompir v kosih, pa še malo piščančka. Včeraj je bila fižolovka in kruh v jajčkih ocvrt.
Lpi |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Martinka
Pridružen/-a: 18.07. 2009, 19:48 Prispevkov: 343 Kraj: Kranj, NV: 388 m
|
Objavljeno: 31 Jan 2013 14:00 Naslov sporočila: |
|
|
metuljc je napisal/a: | Razjasni mi, kaj kaj so knöfli, prosim. |
Ene take domače testenine, za katere ne poznam slovenskega imena. Narediš testo in ga naribaš / spustiš skoti luknjice vrelo vodo. Recept je pa tule: http://www.chefkoch.de/rezepte/595301159183901/Knoepfli.html |
|
Nazaj na vrh |
|
|
metuljc
Pridružen/-a: 28.07. 2011, 20:45 Prispevkov: 1867
|
Objavljeno: 31 Jan 2013 14:06 Naslov sporočila: |
|
|
Špeclji, špecli, recimo, jim rečemo, pa najbrž še kako. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
mfranc
Pridružen/-a: 02.05. 2008, 20:00 Prispevkov: 4489 Kraj: Ljubljana
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
voda
Pridružen/-a: 03.06. 2010, 17:01 Prispevkov: 1152 Kraj: Ljubljana in Istra
|
Objavljeno: 31 Jan 2013 16:24 Naslov sporočila: |
|
|
zelenjavni krožnik ali zelenjava ob koščku mesa ali kaj drugega. nastala je hipno ob pogledu kaj nam je ostalo. torej ostalo mi je 1 rdeč koren, 1rumen koren, polovica bučke, por, 1 večji paradižnik, čisto malo šampinjonov, avokado in iz vrta 2 vejici peteršilja in domač česen. kako to oženit, da bo dobro in okusno. tako:
-zeleni del pora-liste, razpreš in zelo malo popražiš na oliv.olju in maslu, daš na krožnike, eden list za en krožnik. razprti so kar veliki.
-na tenke kvadrataste rezine narežeš korenje (malo večje kot špageti). skuhaš. odcediš.
-enako pol bučke, a te prepražiš (v isti ponvi od prej) na malo oliv. olja in malo putra. naj se lepo pražijo po dolgem. odložiš v posodico, da se ohladi
-v isto ponvo daš prerezane šampinjone na četrtine, popopraš, posoliš, celo dodam kap vode, da ratajo rjavkasto-rumene, proti koncu dodaš na fetine (na lističe) narezan česen. daš ven
-v isto ponvo daš na široko narezan paradajz polit z olivnim oljem dodaš poper, sol, česenn in peteršilj na drobno nasekljan. pokriješ
-na porove zelene liste (lahko so tudi surovi) polagaš rezine prej pripravljenega korenja, bučk, in gobice. če imaš sir ga čez vse to naribaš in poliješ z v možnarju zmletim poprom, suhim feferončkom, origanom malo rožmarina in ščepec soli in vse to zmešaš v žlici olivnega olja. zraven na konicah porovih listov dodaš pečene paradajze in na tenke rezine avokado in poliješ z ostankom paradižnikovega soka in dodaš še kap oliv. olja. in to je to poletni zelenjavni krožnik sredi zime. zraven pogledaš v hladilnik in dodaš pečen jajc ali hrenovko ali, ali kaj imaš. zel. krožnik se je hladen ali če vse skupaj daš v mikrovalovno. lahko spreminjaš in narediš čisto po svoje, torej to kar imaš. dober tek in lpvoda |
|
Nazaj na vrh |
|
|
žižola
Pridružen/-a: 21.07. 2011, 13:55 Prispevkov: 206 Kraj: Kamnik
|
Objavljeno: 31 Jan 2013 17:05 Naslov sporočila: |
|
|
piščančje prsi s kostjo
kuskus zmešan z domačimi pečenimi češnjevci
rdeča pesa
brezkofeinska kava s smetano oz. bolj res je: stepena smetana s kančkom kave |
|
Nazaj na vrh |
|
|
muha
Pridružen/-a: 29.11. 2007, 15:47 Prispevkov: 10107
|
Objavljeno: 09 Feb 2013 10:39 Naslov sporočila: |
|
|
Goveja juha z domačimi rezanci, pečen piščanec , solata iz svežega zelja in krompirja, za pustno popoldne pa doma narejeni krofi. Mljask. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
metuljc
Pridružen/-a: 28.07. 2011, 20:45 Prispevkov: 1867
|
Objavljeno: 09 Feb 2013 11:11 Naslov sporočila: |
|
|
Ker pri nas že od zgodnjega jutra na fino in drobno sneži, bo danes kosilo pravo zimsko:
zabeljeno kislo zelje (kolk sem letos ponosna na prvo samostojno skisdano zelje, odlično je, res),
zabeljen fižol sivček, znanega izvora, že desetletja ga pridelujejo iz svojega semena,
krompir v koščkih (za pokušino, kakšen je krompir izpod Čavna)
krvavice iz pečice (sicer iz mesnice, a njami porekla).
Če bo popoldan kaj pustni soboti primernega, se še odloča, če bo, bodo miške (mama sicer pravi, da je bila lanska sezona tako polna miši, da..... ), no bomo videli. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
bobolino
Pridružen/-a: 09.05. 2010, 14:05 Prispevkov: 2130 Kraj: okolica Maribora
|
Objavljeno: 09 Feb 2013 11:36 Naslov sporočila: |
|
|
Metuljc, šment, si mi naredila lušte.... _________________ "But he that dares not grasp the thorn
should never crave the rose."
Anne Brontë |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|