|
Vse o vseh rastlinah Za nas z zelenimi prsti ...
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Melona
Pridružen/-a: 03.04. 2011, 18:15 Prispevkov: 3031 Kraj: Zasavje
|
Objavljeno: 24 Jan 2013 07:31 Naslov sporočila: |
|
|
Sušila sem Anno Russian, Goldfisch in Zero. Vsi trije so bili zares odlični. Poskusno sem vsakega vložila v olje samo po en kozarec, ostalo samo shranila v kozarce brez kakršnega koli dodatka. Ker sem to počela prvič, sem si naredila čisto premalo zaloge, saj je vsega zmanjkalo. Letos bo torej pri nas sušenih paradižnikov veliko več. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
juglans
Pridružen/-a: 05.03. 2012, 23:38 Prispevkov: 35 Kraj: Bela krajina
|
Objavljeno: 24 Jan 2013 13:11 Naslov sporočila: |
|
|
Sorto Tomaccio sem kupil pri Vrtko (flance) v sezoni 11 in sem jih imel posajene v rastlinjaku s še kar nekaj različnih sort paradižnika. Sklepam da je problem "nestabilnosti sorte" ravno v tem.
Kot že rečeno pa je bilo v sezoni 12 bolj tako, tako. Za letošnjo sezono se bom kar angažiral in ponovno kupil nekaj sadik. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
*pika*
Pridružen/-a: 15.12. 2011, 18:10 Prispevkov: 1312
|
Objavljeno: 24 Jan 2013 14:09 Naslov sporočila: |
|
|
Jaz za sušenje sejem en pritlikav pelat, bolj slivast plod, rastlina ne zraste več kot 80cm in je zelo rodna. Za sušenje so mi odlični, ker imajo malo tršo kožico in ne zgnjijejo kar tako pa razmeroma hitro se sušijo. Po lastnosti in plodovih je ta sorta zelo podobna sorti Window box roma, ki pa je hibrid. Sama imam domače seme. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
voda
Pridružen/-a: 03.06. 2010, 17:01 Prispevkov: 1152 Kraj: Ljubljana in Istra
|
Objavljeno: 24 Jan 2013 15:22 Naslov sporočila: |
|
|
hej, hepatitisA pri paradižnikih sušenih na soncu, lepo vas prosim - zaraziš se s človeškimi izločki. edino tako če ne uporabljaš papirja in ne vzdržuješ higiene. kako je do tega lahko prišlo: (premišljujem) takrat ko paradajzi dozorevajo so velike količine plodov. najema se po ceni delovna sila, katera prihaja iz dežel z nižjo kulturo bivanja, torej tudi navad in higijene. plod paradajza se prijema itd, itd edino to bi lahko bilo. a ne verjamem preveč. se spomnite desetletja nazaj, da je paradižnik bil obsojen, da dela rakave celice. potem nenadoma ni več bil nevaren.
povedala bom še eno majhnico. tudi kar nekaj let nazaj je nenadoma potrošnja rdečega vina spodbila belo vino, tega ta slednjega se je v velikih vinskih kleteh nabralo še pa še. in nenadoma so se v časopisi razpisali kako ni zdravo uživati "črno" ampak belo, zaradi tega in tega. ob pogovoru z znanim vinologom "of the record" je povedal, da je bilo potrebno prodati tudi belega. pa dobro vemo kako je kozarec črnega zdrav. lpvoda |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|