Vse o vseh rastlinah Seznam forumov Vse o vseh rastlinah
Za nas z zelenimi prsti ...
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   RSS Feed   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




Radič - Cichorium intybus
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Vse o vseh rastlinah Seznam forumov -> Zelenjava
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
voda



Pridružen/-a: 03.06. 2010, 17:01
Prispevkov: 1152
Kraj: Ljubljana in Istra

PrispevekObjavljeno: 19 Jan 2013 20:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

bodika, ta radič uide šele tretje leto, ko dela cvetje. drugače ga recimo primorci in italijani vzgajajo, da je visok do 60 cm. ni nič star ali ne za jesti je glih ta pravi. en šop ima skoraj cela dužina za kosilo ne glede kako ga pripravljaš. je pa tudi to res, da ga enako kot navadnega tržaškega zalivaš opoldne. pri takem negovanju zgubi trdoto in je mogoče za rezino manj grenak. sicer, če ne marate grenkosti pri hrani oz. pri radičih, sejte solato, ta zagotovo ni grenka. ampak, radič je glih zaradi tega poln železa in še pa še ne vem česa. lpvoda
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
voda



Pridružen/-a: 03.06. 2010, 17:01
Prispevkov: 1152
Kraj: Ljubljana in Istra

PrispevekObjavljeno: 21 Jan 2013 08:24    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ah pozabljiva jaz, pri solati od cikorije, enako kot pri ostalih solatah je potrebno dodat česen. namreč česen da piko na ukus. lpvoda
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
muha



Pridružen/-a: 29.11. 2007, 15:47
Prispevkov: 10107

PrispevekObjavljeno: 21 Jan 2013 10:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

... in precej omili grenak priokus. Na radiču je pri nas obvezen.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
battagelli



Pridružen/-a: 31.12. 2011, 22:29
Prispevkov: 73
Kraj: Dolina Vipavska

PrispevekObjavljeno: 21 Jan 2013 14:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

....okisan z vinskim kisom,prosim.
_________________
Pod Čavnom visokim prebivam,z bistro vodico se umivam,gledam dolinco prekrasno,vidim Vipavco počasno.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
voda



Pridružen/-a: 03.06. 2010, 17:01
Prispevkov: 1152
Kraj: Ljubljana in Istra

PrispevekObjavljeno: 21 Jan 2013 14:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

točno to. lpvoda
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
metuljc



Pridružen/-a: 28.07. 2011, 20:45
Prispevkov: 1867

PrispevekObjavljeno: 21 Jan 2013 16:24    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

In zakaj ne z jabolčnim? Question
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
voda



Pridružen/-a: 03.06. 2010, 17:01
Prispevkov: 1152
Kraj: Ljubljana in Istra

PrispevekObjavljeno: 21 Jan 2013 18:46    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

zame, jabolčni ima premehak okus. mogoče za bolj nežne solate kot je na primer, kot je na primer ... saj mi ne pade na pamet nobeden primer. vedno uporabljam vinski kis. lpvoda
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
battagelli



Pridružen/-a: 31.12. 2011, 22:29
Prispevkov: 73
Kraj: Dolina Vipavska

PrispevekObjavljeno: 21 Jan 2013 20:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

.........kot naprimer primo taijo(prvič rezan tržaški solatnik)in berivka.
Radiči kot je Veronski,Treviški,Castel franko..imajo močnejši okus.
Pravim da imajo močnejši karakter,zato rabijo konkretnejši kis,da jih obvlada.
_________________
Pod Čavnom visokim prebivam,z bistro vodico se umivam,gledam dolinco prekrasno,vidim Vipavco počasno.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
metuljc



Pridružen/-a: 28.07. 2011, 20:45
Prispevkov: 1867

PrispevekObjavljeno: 21 Jan 2013 22:33    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala za odgovora, saj ne, da ne bi nikoli uporabljala vinskega kisa, ampak, tudi jabolčni zna biti oster in močan. Sploh kak domač. Do pridelka katallonskega radiča na mojem vrtu je še daleč, bom menda že do kakega dobrega vinskega kisa prišla in se lotila primerjav. Wink
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
battagelli



Pridružen/-a: 31.12. 2011, 22:29
Prispevkov: 73
Kraj: Dolina Vipavska

PrispevekObjavljeno: 22 Jan 2013 04:59    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ko pridem v Lj ti prinesem domači Teranov
_________________
Pod Čavnom visokim prebivam,z bistro vodico se umivam,gledam dolinco prekrasno,vidim Vipavco počasno.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
voda



Pridružen/-a: 03.06. 2010, 17:01
Prispevkov: 1152
Kraj: Ljubljana in Istra

PrispevekObjavljeno: 22 Jan 2013 06:09    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ampak, katalonsko, solato od cikorije moraš zakisat z limono ne z drugimi kisi. potem je to zelo dober okus. ne pozabit tega. lpvoda
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
metuljc



Pridružen/-a: 28.07. 2011, 20:45
Prispevkov: 1867

PrispevekObjavljeno: 22 Jan 2013 06:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ne bom, voda.
Battagelli, hvala, z veseljem ga bom preizkusila. Wink
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
brbr



Pridružen/-a: 06.12. 2012, 17:28
Prispevkov: 233
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: 22 Jan 2013 20:12    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Battagelli ali bi lahko tudi jaz probala domač Teranov kis? Sem iz Ljubljane....
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
battagelli



Pridružen/-a: 31.12. 2011, 22:29
Prispevkov: 73
Kraj: Dolina Vipavska

PrispevekObjavljeno: 22 Jan 2013 20:33    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

brbr dobiš liter.
_________________
Pod Čavnom visokim prebivam,z bistro vodico se umivam,gledam dolinco prekrasno,vidim Vipavco počasno.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
brbr



Pridružen/-a: 06.12. 2012, 17:28
Prispevkov: 233
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: 23 Jan 2013 10:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Najlepša hvala. Boš sporočil kdaj in koliko denarja pripravim.
Se že veselim...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
voda



Pridružen/-a: 03.06. 2010, 17:01
Prispevkov: 1152
Kraj: Ljubljana in Istra

PrispevekObjavljeno: 23 Jan 2013 13:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

živio, da boste vedeli : pravi domači vinski kis stane skoraj toliko koliko stane 1l črnega. pri nas vinograde opuščajo, potem pa ti inoks sodi in domačega vina je vedno manj, istočasno tudi kisa. pa bi lahko bila altroke znamka kisa za EU. kaj čmo, ko ne vidimo dlje od nosu. lp voda
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
carabus



Pridružen/-a: 28.01. 2013, 11:46
Prispevkov: 2
Kraj: Bresternica

PrispevekObjavljeno: 28 Jan 2013 18:27    Naslov sporočila: Radič witloof Odgovori s citatom

Prosil bi vas. če mi lahko pomagate, kje bi se dalo dobiti semena belgijskega witloofa. Po internetu sem iskal pri nas, vendar nisem nič našel. Se priporočam.
_________________
Živimo zdravo, živimo dolgo z koloidnim srebrom in magnezijevim kloridom.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
voda



Pridružen/-a: 03.06. 2010, 17:01
Prispevkov: 1152
Kraj: Ljubljana in Istra

PrispevekObjavljeno: 29 Jan 2013 09:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

carabus hej, a je to kitajsko zelje? lpvoda
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Andreja



Pridružen/-a: 07.06. 2008, 06:59
Prispevkov: 552
Kraj: Dolenjska - 450 m

PrispevekObjavljeno: 29 Jan 2013 10:25    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Voda, ne to je sorta radiča, ki izhaja iz Belgije in je v Beneluxu zelo popularen. Se ga pa uporablja za siljenje. Tudi jaz iščem semena, vendar za enkrat brez uspeha.

Izgleda pa takole:
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
voda



Pridružen/-a: 03.06. 2010, 17:01
Prispevkov: 1152
Kraj: Ljubljana in Istra

PrispevekObjavljeno: 29 Jan 2013 13:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Andreja, hvala, saj sem vedela, da je neka popularna reč iz Belgije (kuharski mojstri ga zelo uporabljajo) in sedaj vem natančno kaj je. lpvoda
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Vse o vseh rastlinah Seznam forumov -> Zelenjava
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Naslednja
Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Naslednja
Stran 7 od 9

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.