|
Vse o vseh rastlinah Za nas z zelenimi prsti ...
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
nitkar
Pridružen/-a: 29.07. 2008, 16:24 Prispevkov: 10
|
Objavljeno: 30 Jul 2008 10:20 Naslov sporočila: jajčevci-melancani |
|
|
[url=http://rastline.mojforum.si/rastline-about317.html]Solanum melogena - jajčevec[/url]
Zdravo, zanima me če poznate kakšen dober recept oz jed z jajčevci....
Kajti letos jih je (bo) res veliko. Pa bi prosil če mi daste kako idejo za različno pripravo teh vijoličastih "bučk"....
se zahvaljujem že vnaprej
lp |
|
Nazaj na vrh |
|
|
pikapolonica
Pridružen/-a: 18.03. 2008, 08:58 Prispevkov: 136 Kraj: Črnomelj
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
muha
Pridružen/-a: 29.11. 2007, 15:47 Prispevkov: 10107
|
Objavljeno: 09 Avg 2012 09:47 Naslov sporočila: |
|
|
nadina je napisal/a: | Melancane vlagam po receptu moje tašče:
1. narežem jih na 0,5 do 1cm rezine (pazim, da ima vsaka tudi del lupinice)
2. solim in pustim cca 5 - 10 minut
3. prevrejem 1-2 min v mešanici kisa in vode
4. odcejene in ohlajene vlagam v kozarec in sicer ponavljam:
ena vrsta melancanov
pokrijem jih s peteršiljem in narezanimi stroki česna (ga dam precej, ker nam je všeč)
spet vrsta melancanov .....
5. zalijem z olivnim oljem
Melancani so za neučakane dobri že po par dnevih, tednu ... |
bobolino je napisal/a: | nadina, koliko približno gre na litrski kozarec olja? Jaz bi jih že imela tako vložene, pa bi na olju bankrotirala... |
nadina je napisal/a: | bobolino je napisal/a: | nadina, koliko približno gre na litrski kozarec olja? Jaz bi jih že imela tako vložene, pa bi na olju bankrotirala... |
Težko rečem koliko gre olja - bom naslednjič pozorna in sporočim
Pa še en recept:
Popečene (pomokane) melancane zložiš v skledo, pokapaš z olivnim oljem in česnom -naj stoji nekaj časa - super!
Pa še tale . popečeni melancani - z njimi pokriješ dno posode, poliješ z paradižnikovo šalšo, potreseš s parmezanom (obvezno parmezan!) in tako nekaj plasti. Pečeš v pečici - super! |
nadina je napisal/a: | bobolino je napisal/a: | kozarčki so že pripravljeni, nakupiti moram še olivno olje. Nekaj bo na kisu, nekaj na olju. |
Sem včeraj spet vlagala melancane, olja gre kar nekaj - ampak se splača!
Je preveč dobro! Pazi, da jih ne prekuhaš - le 2 minuti prevrej v mešanici voda, vinski kis (1:1) |
Tagetes je napisal/a: | Pa pica z melancani...
Testo za pico, popečeni melancani, paradižnikova šalša (omaka - za tiste, ki niste z zahodne Slovenije), veliko naribanega sira, kakršenkoli, kar je stvar okusa (jaz npr. ne maram parmezana ), bazilika, origano, 10 do 15 minut, peke, da se sir stopi in malo zapeče ... pri nas poližemo prste. |
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|